Вентилатор (за парното)?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Вентилатор (за парното)?
Вентилаторът на парното ми почна да ръмжи много злокобно.
Чак се чудя да не е захапал някъв боклук и той да го ебава, но е по-вероятно да са втулки.
Имам 2 въпроса към запознатите с тематиката:
1. Е30 има ли филтър за засмуквания от вентилацията въздух? Като гледам каква прах плюе понякога си мисля че няма, ма по ЕТК-то дават някъв филтър ?!
2. за какви пари се намират читави вентилатори на старо?
Чак се чудя да не е захапал някъв боклук и той да го ебава, но е по-вероятно да са втулки.
1. Е30 има ли филтър за засмуквания от вентилацията въздух? Като гледам каква прах плюе понякога си мисля че няма, ма по ЕТК-то дават някъв филтър ?!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тотално съм офтопик, но ми е много любопитно как намираш разликата между 316 и 318i 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
- нино
- младши ентусиаст
-
- Кара: 89 BMW 320i
- Мечтае да кара: E 30 M3 EVO ///
Re: Вентилатор (за парното)?
stenly написа:Вентилаторът на парното ми почна да ръмжи много злокобно.
1.Няма филтър.
2.Около 20лв.
INTERSCAN RALLY TEAM
Пробвай,да го занесеш някаде кадето ремонтират прахосмукачки,там изработват и втулки и ремонтират всичко(аз така направих-10лв ми излезе 1втулка с ремонта)Ако разбирасе самия вентилатор е читав.Зор е самия демонтаж 

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
филтър имат само тези с климатик май, апък иначе от 3 Е30 само на моята и е здраво моторчето, на другите има луфт около 3 пръста 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Аз до ся само на едно е30 съм виждал да не му вие вентилатора

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
100% втулките са заминали!
Демонтажа става за ~10 минути: под предното стъкло в средата има капак дълъг около 1/2 метър. държи се на 4 рапидки ( намери си ключе 8
) и трябва да се вдигне гуменото уплътнение на ръба на предният капак, защото то го покрива отгоре. След демонтажа на капака трябва да се махнат охлювите и имаш една скоба, която държи моторчето - махаш я + двете клеми и си готов
За втората употреба са прави колегите, ама гледай да са с читави втулки, че иначе си губи смисъла. Това за ремонта ми звучи най-логично. Даже си мисля, дали няма да ти свърши работа и някой стругар..
Демонтажа става за ~10 минути: под предното стъкло в средата има капак дълъг около 1/2 метър. държи се на 4 рапидки ( намери си ключе 8

За втората употреба са прави колегите, ама гледай да са с читави втулки, че иначе си губи смисъла. Това за ремонта ми звучи най-логично. Даже си мисля, дали няма да ти свърши работа и някой стругар..
8 мнения
• Страница 1 от 1