е30 проект с м30б30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

е30 проект с м30б30

Мнение от angelBMW » 12 Май 2013, 7:53

Добро утро на всички :mhihi:

Доиде момента да се насоча и аз към некоя класическа придобивка и както от много години насам си държа на е30 двоен стоп,та ще карам директно наскоро попаднах на една хасковска е30ска в мобилето та колата не е в перфектното си състояние поне за парите които и търсят 1000лв 4 врати джанти незнам къв модел са с борд на много щпици 16 приличаха,люк,нема грам накладки,като отворих радиатора немаше грам вода,съдчето на спирачната течност бе по сухо и от радиатора :mhihi: некви спукани маркучи явно има по спирачките,с газова уредба,всички маркучи на газовата свързани с мотора са напукани демек за смяна както и на бензина,не пали на бензин,работи помпата чува се как качва,гумите са сигурно над 10г :mhihi: нема преглед,била е спряна около година и половина дори и повече ми прилича на мен,мотора започва да чука жестоко след 3-4мин като е запален звучи(маслото е на нормата) ми повече на биелен лагер а възможно е да е и нещо повече,мотора е 1.8 а по документи 1.6 се води колата
та забележките продължават по външния вид ръждичката се среща на доста местенца но не е нещо фатално,има там некви тунинги коет не е болка за умиране :mhihi: та и акомулатор няма...
струват ли си парите за колата?
Какви пари може да ми легне един двигател м50б25 или направо м30б35
Търсих в темата с продажби не открих цени на търсеното от мен та затова се допитвам до вас за мнение,а и попаднах на една софииска кола на един колега с двигател м30б35 има запазен вид от вън за 2800лв. а аз кажи речи ще фърля половината за нещо коет не е нещо :mhihi:
нямам сумата иначе направо хващам влака за софия :D

Та подъвкахме си темата и вече се реших да я взема тая кочина поради причината че намерих няколко оферти с двигатели но съм в дилемата кои да бъде...тоест имам добра оферта за м30б35 само вадя от коша и слагам в моя,а другата която ме заинтригува е м60б40 комплект двигател но какво ще ми е нужно и какви сблъсаци ще имам,какво точно ще ми е нужно за да го монтирам и задължително ли е мотора да се измести навътре?
Последна промяна angelBMW на 06 Юни 2013, 23:02, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Нужни са ми няколко мнения колеги

Мнение от saleen » 12 Май 2013, 8:00

Тя тая май става само за донор като гледам описанието :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Май 2013, 8:01

Тази кола е пълен скрап, има ли нещо което е наред?
Не бих я взел!

Търси нещо по-запазено, като най-вече търси здраво купе и запазен салон, че мотор лесно се ремонтира
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 12 Май 2013, 8:15

като цяло смятам да я правя за дрифтиорка малко по малко но също така и за евридейка на първо време..забравих да го допълня в описанието :confused:
та като за първо време май изобщо не е моята кола :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d facelift
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от mitko87 » 12 Май 2013, 10:10

Покраи тези 1000 лв ще дадеш още няколко пъти по толкова докато е вкараш в ред :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 12 Май 2013, 10:50

angelBMW написа:Добро утро на всички :mhihi:

Доиде момента да се насоча и аз към некоя класическа придобивка и както от много години насам си държа на е30 двоен стоп,та ще карам директно наскоро попаднах на една хасковска е30ска в мобилето та колата не е в перфектното си състояние поне за парите които и търсят 1000лв 4 врати джанти незнам къв модел са с борд на много щпици 16 приличаха,люк,нема грам накладки,като отворих радиатора немаше грам вода,съдчето на спирачната течност бе по сухо и от радиатора :mhihi: некви спукани маркучи явно има по спирачките,с газова уредба,всички маркучи на газовата свързани с мотора са напукани демек за смяна както и на бензина,не пали на бензин,работи помпата чува се как качва,гумите са сигурно над 10г :mhihi: нема преглед,била е спряна около година и половина дори и повече ми прилича на мен,мотора започва да чука жестоко след 3-4мин като е запален звучи(маслото е на нормата) ми повече на биелен лагер а възможно е да е и нещо повече,мотора е 1.8 а по документи 1.6 се води колата
та забележките продължават по външния вид ръждичката се среща на доста местенца но не е нещо фатално,има там некви тунинги коет не е болка за умиране :mhihi: та и акомулатор няма...
струват ли си парите за колата?
Какви пари може да ми легне един двигател м50б25 или направо м30б35
Търсих в темата с продажби не открих цени на търсеното от мен та затова се допитвам до вас за мнение,а и попаднах на една софииска кола на един колега с двигател м30б35 има запазен вид от вън за 2800лв. а аз кажи речи ще фърля половината за нещо коет не е нещо :mhihi:
нямам сумата иначе направо хващам влака за софия :D

Щом нямаш 2800, с какъв акъл си тръгнал да взимаш тоя навес дето нищо не му работи и всичко е за ревизия. Търси си по-гледана кола за повече пари, щото тая ще трябва да вкараш много повече за да я ревизираш технически, не говорим да оправяш външен вид и накрая ще си дал някакви пари и няма да ти харесва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 12 Май 2013, 11:06

На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга :mrgreen:

1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 12 Май 2013, 18:50

ами от друга гледна точка както се казва всичко с времето си,спирачките няма да са ми проблем няколко маркучлета,двигателя така и така ще трябва да се смени...поне за 1000лв по добро едва ли ще намеря,замислил съм се да я взема защото за 1000-1200 едва ли ще си намеря някаде е30 25ца...апък и като сметна за един двигател от сорта на 500-1000лв ще стъпи общо 2000лв с окачване и чудесии ще легне колкото тази на колегата в обявата,но пък ще и знам всеки един недостатък ако има такъв монтажа ще бъде изцяло от мен :winky:
няма да ми е първата нито последната просто трябва да намеря да си запълвам времето с нещо :mhihi:
Утре ще ходя към софиа и ще огледам на колегата колата как е и дали може да се разберем нещо на ниво ако не ще си цапам рацете :bowdown:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Май 2013, 19:23

не си фърляйте парите дет нямате за глупости :!:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 13 Май 2013, 11:08

Колега,като 2800 са ти много къде си се захванал да взимаш моргаджийска кола и да си я стягаш и 500-1000 които смяташ за двигател,по скоро ги смятай за обслужване на двигателя и нормално поставяне в коша на Е30-та.Спирачките викаш някви си маркучета,не ги подценявай толков нещата,като почнеш ще видиш колко много неща са и всичко е свързано с изваждане,сметките които си правиш са без кръчмарят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Май 2013, 9:44

Търси си кола в движение с изрядни документи, щото тая и за евридейка не става - ти не можеш и до вас да я закараш :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Май 2013, 14:38

не влизай във филма с 1000лв :idea:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 14 Май 2013, 17:18

M10 написа:На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга :mrgreen:

1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.

къде ги видя тези двигатели по 500лв бе колега :mhihi: гледам цяла седмица из форума и гледам на некви м50б20 им търсат 1000лв пък да не говорим за 2.5 или по нагоре :mhihi:

та то един двигател струва повече от цялата кола :ok:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 14 Май 2013, 18:05

тая дето си я замислил няма да стане,отказвай се навреме ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 14 Май 2013, 20:43

замислих съм го по следния начин или да взема некво голо шаси както вече ми предложи един колега и да си го оборудвам по мои избор или пък да се хвърля на тоя кош които обесних по горе и да му оправя дреболиите и да го карам докато се сдобия с некои друг лев да му мушна двигател като цяло колата която описах на външен вид не е зле нужна и е леко припипване на 2-3 места където е избило ръжда но не е фатално така и така квато и кола да зема за тея пари ще и се намира ръжда..поне така мисля аз :) а другите и по важни проблеми са спирачни маркучи които няма да са ми проблем да ги поправя както и смяна на накладките а мотора ще му сложа некъв 1.8 или 2.7 ако намеря по изгодно и с след време като събера някои лев ще се заигравам с по големи двигатели макар че ми се иска много да карам нещо 3.5 или в8 омръзнаха ми тия 28ци :mhihi:

Следваща

Назад към E30