Проблем при паленето m20b23
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 323I
- Мечтае да кара: BMW E30 s50b32
Проблем при паленето m20b23
От миналата зима е30-ката ми има проблем с паленето, като лятото не е толкова силно изразен, но като захладнее и почват проблемите.Преди палеше от четвърт.Това, което забелязах снощи е, че когато паля на бензин въртя...след продължително въртене запалва и работи неравномерно, прекъсва сякаш се дави, в момент в който изключа бензиновата помпа от ЦК-то,работата на мотора се изчиства.Т.е според мен налягането в дюзите е голямо.Моля да ми дадете идеи кое да сменям и има общо по въпроса.Проверил съм вече вакум регулатора на раила с дюзите, работи нормално.Дадоха ми идеи за неработещ термодатчик.Двигателя е м20б23.
Re: Проблем при паленето m20b23
И от дебитометъра можеш да палиш трудно пробвай да го изчистиш там където е клапата се събира масло и като не е работила залепва и рано сутрин пали трудно.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Колега сменях дебитомера...не е от него.Проблема се състои в прекомерно налягане, както съм описла по горе, но не знам какви варианти има за сменяне...
Погледни дистрибуторната капачка или от някои маркуч да не смуче въздух,че като станат на 30 години и почват да дефектират.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
от къде го роди това, че налягането в рейла е голямо
... ами ако е малко... и ако имаш в предвид, че на студено е необходим още бензинец за да работи нормално, май ще стигнеш до верния извод... интересно ми е и как провери регулатора между другото
един манометър ще ти даде доста отговори, бай дъ вей

един манометър ще ти даде доста отговори, бай дъ вей

- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
регулатора го смених с друг.А за голямото налягане по подразбирането от това, че като изключа за момент бензиновата помпа от цк-ключето преди да свърии притока на бензин напълно, колата оправа работата си и заработва без да прекъсва, включа ли отново помпата пак почва да прекъсва и да патърка.Посочения проблем с работата на двигателя се изчиства в момента, в който потегля, предполагам защото вече усвоява по-голяма част от горивото
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
и относно вакумите, всички маркучи съм ги сменил...
Според мен нещо кара дюзите да седят повече от необходимото време отворени при работа на празен ход и повечето бензин дави мотора...Пробвал ли си друго ЕКУ или ТПС?

- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Друго ЕКУ- да...TPS не съм сменял...Един майстор ми каза да пробвам да сменя термодатчиците да не би да лъжат компютъра и дюзите да впръскват едновременно...Мисля другата седмица да пробвам със смяна на дросела с TPS-a...имам резервен
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
JoHNyB написа:Един майстор ми каза да пробвам да сменя термодатчиците да не би да лъжат компютъра и дюзите да впръскват едновременно
Те си пръскат винаги едновременно, един ключов транзистор ги управлява и 6те

ТПС-а тъй като е само две ключета можеш да го пробваш на място с каквото има под ръка (зумер, пробна лампа, мултимер...)
И остават термодатчиците - този за водата и този за въздуха в дебитомера.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
можеш ли да ми кажеш наименованията на термодатчиците, които да сменя, защото при мен са 4 броя, 3 от които са на термостатното тяло и един, намиращ се точно до първата дюза(мисля че е първата тази откъм термостата).Гледах в realoem http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=15 и не ми стана ясно, кои да сменя - temperature sensor, temperature time-switch Или temperature switch
Btw това за теста на TPS-a не можах да го схвана...как да разбера дали работи както трябва?
Btw това за теста на TPS-a не можах да го схвана...как да разбера дали работи както трябва?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Опитай да запушиш 7-а дюза, ако пика може да дави мотора.
Налягането на горивото провери.
Тоя мотор не пали и не работи добре на празен ход без дебитомер, та и той може да е.
На термостата имаш 3 датчика, голям за студен старт (7-а дюза), втория е за термометъра (лесно ще го уцелиш, като махнеш кабела), третия е твоя човек - 0градуса-около 5кОм/20градуса-около 2,5кОм/40градуса-около1,2кОм/80градуса-около 300ома.
ТПС-а пробваш, като има 0ома между средния и единия страничен при нормално затворено положение т.е. празен ход (великата мисъл на БОШ е сложила вакум, който отваря клапата, когато е загасен мотора, та го имай в предвид да я освободиш), след това при около 80% натиснат педал има )ома между средния и другия край. Едва ли е от ТПС, от него губиш моторната спирачка и ФУЛЛ-натоварването.
Ай стига лекции, ако има нещо пиши пак.
Налягането на горивото провери.
Тоя мотор не пали и не работи добре на празен ход без дебитомер, та и той може да е.
На термостата имаш 3 датчика, голям за студен старт (7-а дюза), втория е за термометъра (лесно ще го уцелиш, като махнеш кабела), третия е твоя човек - 0градуса-около 5кОм/20градуса-около 2,5кОм/40градуса-около1,2кОм/80градуса-около 300ома.
ТПС-а пробваш, като има 0ома между средния и единия страничен при нормално затворено положение т.е. празен ход (великата мисъл на БОШ е сложила вакум, който отваря клапата, когато е загасен мотора, та го имай в предвид да я освободиш), след това при около 80% натиснат педал има )ома между средния и другия край. Едва ли е от ТПС, от него губиш моторната спирачка и ФУЛЛ-натоварването.
Ай стига лекции, ако има нещо пиши пак.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Схванах сега, какво подава сигнали на дюзата за студен старт.Адски ти благодаря за наставленията.Очаквах, че рано или късно ще се включиш.Хайде събота и неделя трябва да имам време да се занимавам с булката...ще пиша какво е станало.Още веднъж благодаря

- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Значи...вчера човърках пак по колата и проверих дюзата за студен старт.Оказа се че е запушена и не впръсква изобщо...Има ли начин да я отпуша или да търся друга такава...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
JoHNyB написа:Значи...вчера човърках пак по колата и проверих дюзата за студен старт.Оказа се че е запушена и не впръсква изобщо...Има ли начин да я отпуша или да търся друга такава...
Цъка ли дюзата, гориво отива ли до нея..? Чисти се на ултразвук или с концентрат за почистване на инжекции. Понякога се скапва и големия датчик, който я управлява.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2