m20 смених всичко и все не върви

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ix

m20 смених всичко и все не върви

Мнение от Seso » 08 Сеп 2012, 12:17

Здравейте колеги, след дълго висене на колата по майстори (кърпене и боядисване) най сетне успях да си я взема.
след като покарах 200-300км. се почнаха проблемите, нормално все пак седя 6г. Та почнах аз да сменям наред, но един от проблемите така и не се оправи, а той е следния след като я покарам малко 5км. примерно оборотите почват постепенно да спадат и така до момента в който не спре напълно. Оставям я за 10тина минути и пак отначало. Какво ли не пробвах и смених, но все едно и също. На диагностиката не дава никакви грешки. Сменил съм всичко по пътя на бензина. Купих чисто нови помпи, смених дюзите, рециклиран дебитомер, регулатор на налягането и нестава все си го има този проблем. Дайте някоя идея, че вече ми идва да се гръмна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: m20 смених всичко и все не върви

Мнение от saleen » 08 Сеп 2012, 16:01

А дали някой температурен датчик не ти прави мизерии? Друго което ми идва на акъла е поскъсан гофриран маркуч или някой от вакуумите от където да дърпа нерегламентирано въздух :roll:
Подобни симптоми имах и когато се беше напукал палеца на делкото, но тогава мизериите не се влияеха от температурата на мотора както при теб.
Впрочем аз лично не разбрах- като поработи не държи обороти само на празен ход, или въобще не можеш да я запалиш?
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Seso » 08 Сеп 2012, 17:52

saleen написа:А дали някой температурен датчик не ти прави мизерии? Друго което ми идва на акъла е поскъсан гофриран маркуч или някой от вакуумите от където да дърпа нерегламентирано въздух :roll:
Подобни симптоми имах и когато се беше напукал палеца на делкото, но тогава мизериите не се влияеха от температурата на мотора както при теб.
Впрочем аз лично не разбрах- като поработи не държи обороти само на празен ход, или въобще не можеш да я запалиш?

Всички маркучи съм сменил, така че това ще отпадне, но за палеца не съм се сещал да го погледна, проблема със сигурност не е температурен минавам и 100км. стига периодично да я изкл. и пускам по инерция. Демек, като я рестартирам и всичко е нормалко, ако я карам до 3к. обороти минавам по-голямо разстояние, но ако я изръчкам и веднага оборотите падат. Странното е, че имаше едни 1000 км. в който нямаше проблем сега още с паленето е на 4500 - 5000. Бендикса чак се развали от паления :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2012, 17:59

Малко повече информация какво е правено и какво си констатирал по различните параметри на двигателя за да може да се помогне.Така както го описваш е недостатъчно като информация.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 08 Сеп 2012, 18:01

пробвай с друг комп.
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар
Кара: E30

Мнение от Galinov » 10 Сеп 2012, 12:22

Аз имах подобен проблем и се оказа от клемите на акумулатора почистих ги затегнах ги и няма проблеми!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 10 Сеп 2012, 16:57

Имахме подобна ситуация с една 25-ца. Не искаше да се върти повече от 5000 об. Оказа се боклуци в резервоара и запушена цедка на помпата. Дано да ти е от полза :yes:
The fun is not in the straight line...!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Seso » 10 Сеп 2012, 22:04

Остана да пробвам на Явор решението. Утре ще кацне новия ком в колата. Цялото делко барабар с палеца са нови, но все пак ги погледнах, макар и да пали от четвърт оборот. Помпата заедно с цедката са на месец, тоест и двете помпи са на толкова. Много се надявах да е от тях, но като пристигнаха и резултата беше същия ме хвана яд, за хвърлените пари, но поне сега имам резервни :) Като сложа и компа ще пиша пак, пък да видим.

Назад към E30