Е30 М20Б20 придърпва/прекъсва
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
Е30 М20Б20 придърпва/прекъсва
Здравейте колеги,
От скоро съм горд собственик на БМВ е30 кабрио автоматик с двигател М20Б20
Колата е много запазена и поддържана, но има следния проблем:
В градски условия няма проблем.
При скорост от 110 и нагоре, колата прекъсва, придърпва - забелязах , че стрелката на оборотите играе при всяко едно придърпване.
Ситуацията е аналогична и на газ и на бензин!
Карайки с 110/120 км/h когато започне да прекъсва отпускам газта и се оправя. Подавам газ - ускорява и като я закрепя отново на някакви км пак започва да прекъсва. Ако я карам в градски условия няма проблем, но при всяко излизане от София ситуацията се повтаря!
Последно са сменяни : от предишния собственик( вече са проверени в сервиз и са ОК) - свещите !
Аз смених - главния кабел към бубината, но и това не помогна!
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решението.
Разпитвайки познати и приятели - стигнахме до извод - датчик колянов вал, но не ми се ще да сменям всичко наред, по стар български обичай!
Благодаря!
От скоро съм горд собственик на БМВ е30 кабрио автоматик с двигател М20Б20

Колата е много запазена и поддържана, но има следния проблем:
В градски условия няма проблем.
При скорост от 110 и нагоре, колата прекъсва, придърпва - забелязах , че стрелката на оборотите играе при всяко едно придърпване.
Ситуацията е аналогична и на газ и на бензин!
Карайки с 110/120 км/h когато започне да прекъсва отпускам газта и се оправя. Подавам газ - ускорява и като я закрепя отново на някакви км пак започва да прекъсва. Ако я карам в градски условия няма проблем, но при всяко излизане от София ситуацията се повтаря!
Последно са сменяни : от предишния собственик( вече са проверени в сервиз и са ОК) - свещите !
Аз смених - главния кабел към бубината, но и това не помогна!
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решението.
Разпитвайки познати и приятели - стигнахме до извод - датчик колянов вал, но не ми се ще да сменям всичко наред, по стар български обичай!
Благодаря!
1 мнение
• Страница 1 от 1