Кабели за фарове двоен стоп, кой/къде/как?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Кабели за фарове двоен стоп, кой/къде/как?

Мнение от net_master » 25 Юни 2012, 21:30

Четох, четох разни теми из форума и не видях никъде отговор на въпроса си, затова ще рискувам да пусна тема, на която повечето отговори да бъдат......"Видя ли еди къде си?" :mhihi:

Та, колата е троен стоп, фаровете са от двоен стоп - с тройна букса са, а откъм колата букси нямам - ами само обувки (явно някой е преправял някога нещо). Фаровете бяха свалени заради ремонт на колата, кабелите си ги бях увил и надписал за да не ги сбъркам. В момента се получава следното - трябва да улуча 2 кабела в тройна букса - най-добрия резултат, който постигнах е габарити и дълги - късите ги няма! Ако почна да разменям става страшно - всичко свети когато си иска или изобщо не свети - единия бушон беше изгорял, смених го - нищо - не виждам други да са изгорели..
Изобщо каква е логиката с трите пина на буксата за фаровете, предполагам маса/плюс габарит/плюс къс - но не съм сигурен. Доколкото знам буксата за фаровете на Е30 троен стоп е двойна (като за халогените). Въпроса е как тогава връзвам моите фарове, какво изпускам и ако някой може да ме светне кои бушони и релета отговарят за фаровете, че да мога да разплета ситуацията нямам :|

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: Кабели за фарове двоен стоп, кой/къде/как?

Мнение от GEORGIEV » 25 Юни 2012, 23:20

и коя е тази тройна букса за фаровете :roll:
и какво има да улучваш толкова,всеки фар има маса,после пускаш фаровете виждаш на кой кабел идва плюс и слагаш,и така ,къси,дълги.......как свети всичко когато си иска :conf:
иначе в сайта има мултимедия ,теглиш,гледаш,цветове кабели и си ти ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 26 Юни 2012, 9:22

net_master написа:Четох, четох разни теми из форума и не видях никъде отговор на въпроса си, затова ще рискувам да пусна тема, на която повечето отговори да бъдат......"Видя ли еди къде си?" :mhihi:

Та, колата е троен стоп, фаровете са от двоен стоп - с тройна букса са, а откъм колата букси нямам - ами само обувки (явно някой е преправял някога нещо). Фаровете бяха свалени заради ремонт на колата, кабелите си ги бях увил и надписал за да не ги сбъркам. В момента се получава следното - трябва да улуча 2 кабела в тройна букса - най-добрия резултат, който постигнах е габарити и дълги - късите ги няма! Ако почна да разменям става страшно - всичко свети когато си иска или изобщо не свети - единия бушон беше изгорял, смених го - нищо - не виждам други да са изгорели..
Изобщо каква е логиката с трите пина на буксата за фаровете, предполагам маса/плюс габарит/плюс къс - но не съм сигурен. Доколкото знам буксата за фаровете на Е30 троен стоп е двойна (като за халогените). Въпроса е как тогава връзвам моите фарове, какво изпускам и ако някой може да ме светне кои бушони и релета отговарят за фаровете, че да мога да разплета ситуацията нямам :|

Тая "тройна букса" ти е само на късия фар, ако правилно съм те разбрал за какво говориш. Та буската на късия фар е с 3 пина при фарове от двоен стоп - за къс и за габарит, а при троен - къс фар е отделно с 2 кабела в отделна букса и 2 кабела в друга букса за габарита. Дългия освен че на вид му е различна буксата няма как да го объркаш, там са 2 кабела.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от net_master » 26 Юни 2012, 9:31

Vasko_BP написа:.......................... Та буската на късия фар е с 3 пина при фарове от двоен стоп - за къс и за габарит, а при троен - къс фар е отделно с 2 кабела в отделна букса и 2 кабела в друга букса за габарита. Дългия освен че на вид му е различна буксата няма как да го объркаш, там са 2 кабела.

Сега...дългия ми е ясен, на него си имам букса - тя си е оригиналната и там си влиза и си свети. Не ми стана ясно обаче как късия от двоен стоп е с тройна букса, а кабелите в инсталацията на троен стоп са два по два за къс и габарит, това значи че късия фар има 4 пина така както го казваш ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Юни 2012, 10:28

Кабелите са два по два,защото е "пусната" маса ("-") и "плюс" за всеки един консуматор (габарит и къс).Т.е. 2х2=4.При тази "тройна" букса се ползва обща "маса" (-) и отделен "плюс" за всеки консуматор.Много е вероятно масата да е с кафяво или подобен цвят.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от net_master » 26 Юни 2012, 10:32

Благодаря, колеги - ще разгледам пак по-подробно тия дни!
А по въпроса, кои бушони и релета са за фаровете? Аз единия го намерих де...ама други има ли

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 26 Юни 2012, 11:39

Такава информация има на http://bmwpower-bg.net/ -> Директория - BMW: -> Книги, ръководства -> http://bmw.ctcms.net/bmw/BMW/E-Books/

Ето ти файла точно за бушоните: http://bmw.ctcms.net/bmw/BMW/E-Books/E30/BMW%20E30%20-%20Fuses.pdf
Иначе в тая папка има доста файлове относно инсталация и др.
Изображение

Назад към E30