м42 гасне на свободни обороти
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- lambreto
- Потребител
-
- Кара: E30 318is
м42 гасне на свободни обороти
Проблема се появи изведнъж. Вчера ходих напред-назад (т.е. гасене и палене) и нямаше проблеми докато последния път паля и гасне. Прибрах се с постоянно помпене на газ-та. Ако я оставя за 4-5 секунди - гасне. Когато се прибрах пред гаража не изгасна но работеше много неравномерно. Колата се изфорсира без проблем - т.е. нямам проблеми при високи обороти.
Днес се оптах да намеря проблема.
1. Изключих дебитомера от буксата - колата запали и работеше с непостоянни и висоти обороти - между 1000 и 1500
2. Закачих дебитомера и изключих стъпковото моторче от буксата - същия проблем - пали и веднага гасне ако не подам газ.
3. Свалих стъпковото моторче и видях че долния маркуч (който идва от гофрето) е сцепен и беше почти излезнал от моторчето. Свързах дирекно (без стъпково моторче) с маркуч гофрето и капака на главата - колата запали с обороти над 2000 и постепенно увеличаващи се.
Реших да почистя стъпковото моторче (въпреки че го бях чистил зимата) и видях че стои отворено около 1мм пробвах с отверка да го раздвижа (отворя), но нищо не става.
Преди имах проблем с оборотите който много рядко се появяваше - при загряла кола и на място понякога оборотите се меняха, но плавно в диапазона 700 - 1000.
Та ето и впросите:
1. Нормално ли е стъпковото моторче да стои в такова положение и трябва ли да мога с отверка да го отворя?
2. Въз основа на горните тестове мога ли да стигна до някакво заключение и какво друго мога да пробвам, за да сведа възможните източници на проблема до минимум (Доколкото четох проблеми с оборотите могат да идват от дебитомер, стъпково моторче, вакуми, ламбда сонда, бензинова помпа, свещи, бубини, датчици на колянов и разпределителен вал, температурни датчици, компютър и т.н.) ?
3. Как е най-добре да закарам колата на диагностика (с изключен дебитомер, с байпас на стъпковото моторче, всичко сложено и помпане на газ-та или нещо друго) ?
Днес се оптах да намеря проблема.
1. Изключих дебитомера от буксата - колата запали и работеше с непостоянни и висоти обороти - между 1000 и 1500
2. Закачих дебитомера и изключих стъпковото моторче от буксата - същия проблем - пали и веднага гасне ако не подам газ.
3. Свалих стъпковото моторче и видях че долния маркуч (който идва от гофрето) е сцепен и беше почти излезнал от моторчето. Свързах дирекно (без стъпково моторче) с маркуч гофрето и капака на главата - колата запали с обороти над 2000 и постепенно увеличаващи се.
Реших да почистя стъпковото моторче (въпреки че го бях чистил зимата) и видях че стои отворено около 1мм пробвах с отверка да го раздвижа (отворя), но нищо не става.
Преди имах проблем с оборотите който много рядко се появяваше - при загряла кола и на място понякога оборотите се меняха, но плавно в диапазона 700 - 1000.
Та ето и впросите:
1. Нормално ли е стъпковото моторче да стои в такова положение и трябва ли да мога с отверка да го отворя?
2. Въз основа на горните тестове мога ли да стигна до някакво заключение и какво друго мога да пробвам, за да сведа възможните източници на проблема до минимум (Доколкото четох проблеми с оборотите могат да идват от дебитомер, стъпково моторче, вакуми, ламбда сонда, бензинова помпа, свещи, бубини, датчици на колянов и разпределителен вал, температурни датчици, компютър и т.н.) ?
3. Как е най-добре да закарам колата на диагностика (с изключен дебитомер, с байпас на стъпковото моторче, всичко сложено и помпане на газ-та или нещо друго) ?
- lambreto
- Потребител
-
Re: м42 гасне на свободни обороти
Преди малко пуснах ток на стъпковото моторче директно от акумулатора - при пускане на ток затваря, но отвореното му положение е на 1мм. Не трябва ли да отваря до край или поне до половината?
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
проблема ти и сам си го открил стъпков мотор.... най лесния и ефективен вариянт е на негово място да поставиш кран от газово... недостатъка е че применро като запалиш ти държи 800 оборота или колкот си ги настроиш а след това като загрее се качват на 1000.... ако това не те притеснява това е най добрия вариянт.... ако не търси ново мотрче старото не можеш да го разглобиш и колкото и да го чистиш файда няма да има...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Ееей,стига с тея кранове,водопроводи,щрангове и т.н. цигании.Където се спомене стъпково някой веднага предлага "кранче от газово"
Мощно се надявам да се бъзикаш,ма ако не
...

- E30_M_Tech_ll
-
-
не не се бъзикам щот 90 процента от колегите са сменяли вече стъпков мотор и то с друг такъв 20 годишен който изкарва месец два и айде старата песен на нов глас... ще те видя и теб като твоя се скапе... силно ме съмнява че ще отидеш в бмв да си купиш ново 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Ми моя като се скапа го смених...комплект с двигателя
.В БМВ няма да отида,ама и водопроводни части не мисля да ползвам.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Млад-техник 2..вземи спри да ръсиш скраперии,че ми писна

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- E30_M_Tech_ll
-
-
що ве да не ти спирам потока от стъпкови мотори
това не е скраперия а рационално решение.... щото е нерационално да дадеш пари колкото ти струва целия мотор за ново стъпково моторче от бмв....
не карам никой на сила просто споделям опит....

не карам никой на сила просто споделям опит....
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Морски,имаш ли платена обява,че си с тоя подпис 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- lambreto
- Потребител
-
За сега варианта с кран отпада, варианта за нов също (то бива ама 500 лв).
Смятам да пробвам с втора употреба, ако някой не знае друг освен бош да ги произвежда на по нормална цена?
А също така дали става от някой по-нов модел? Според парт номера ми излиза че стават от м40, м42 и м43.
Смятам да пробвам с втора употреба, ако някой не знае друг освен бош да ги произвежда на по нормална цена?
А също така дали става от някой по-нов модел? Според парт номера ми излиза че стават от м40, м42 и м43.
- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
Май нямат аналог на по-приемлива цена
по-нов модел за донор
е36

12 мнения
• Страница 1 от 1