Въпрос за 2 водни маркуча - Е30 М10Б18

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е30 ххх
Мечтае да кара: Supra 3.0 TT

Въпрос за 2 водни маркуча - Е30 М10Б18

Мнение от BlackKettle » 21 Юни 2012, 9:52

Здравейте Колеги,

В момента сглобявам мотора, който беше разглобен преди 2 години, и 2 маркуча не са ми ясни къде отиват. Единият е номер 19 от схемата:

Изображение

А другият излиза от долната част на смукателният колектор, близо до дросела... И двата са с еднакво сечение.
Колата преди е имала газ и си мисля, че това са маркучите за охлаждане на изпарителя, но не съм сигурен. Някои знае ли номер 19 накъде точно отива? Дали влиза на същото място от където излиза другия от смукателния колектор?

Мерси

Аватар
Кара: e30 318is

Re: Въпрос за 2 водни маркуча - Е30 М10Б18

Мнение от E30_M_Tech_ll » 21 Юни 2012, 9:55

всъщност най вероятно това са били маркучите за затопляне на дросела и влизат един в друг... някой ги е прекъснал и вързал газовата там....
не съм 100 процента сигурен но тва трябва да е.....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TukBaTa » 21 Юни 2012, 10:28

колегата горе долу те е насочил, но нека и аз да поясня..

Да това са маркучите, за затопляне на дросела - този който излиза от смукателния колектор се връзва за един щуцер, който излиза от блока - номер 7 от долната схема

Изображение

другия (номер 19 от схемата която ти си дал) отива до този на дросела там има още един щуцер.

в крайна сметка трябва да се получи така - два маркуча да излизат от дросела, единия отива в блока другия в тръбата излизаща от водната помпа.

:OT:
BlackKettle написа:маркучите за охлаждане на изпарителя

само да ти поясня, че изпарителя има нужда да се топли, а не да се охлажда (при изпарението си газта отнема топлина)

Потребител
Аватар
Кара: Е30 ххх
Мечтае да кара: Supra 3.0 TT

Мнение от BlackKettle » 21 Юни 2012, 10:32

Мерси за отговорите! :bchug:

КЛЮЧ

Назад към E30