Предни пружини въпрос
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
Предни пружини въпрос
Здравейте колеги. Искам да попитам дали някой е рязал оригиналните предни пружини на 30-ката м40б16 и да каже дали опира нещо и дали идва къс хода на амортисьора, защото ме притеснява че ще бие ...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Предни пружини въпрос
walchoos написа:Здравейте колеги. Искам да попитам дали някой е рязал оригиналните предни пружини на 30-ката м40б16 и да каже дали опира нещо и дали идва къс хода на амортисьора, защото ме притеснява че ще бие ...
Колко ще ти е трудно да купиш втора употреба ниски пружини като не ти се дават пари. Защо ще правиш тея цигании?

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
то е пълно 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Не си прави експерименти с рязането,по добре си купи ниски 

- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
1-во не съм ви искал мнението дали да ги режа или не. 2-ро като имате толкова много пари дайте ми и ще си купя ... Ей това са българските форуми питаш едно и всички те нападат !
Мерси за помощта няма защо !

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Но да не са FK че ефекта е все едно си ги отрязал само дето си дал пари
H&R, Eibach и тн 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Значи режеш една витка на пружините и си Цар, няма проблеми с предните амортисьори ако не караш колата ами седи на паркинга.
Добре е обаче да НЕ спираш до тук. След като резнеш предните колата ще си промени баланса, нали така. Сега е момента да сложиш задни пружини от е46 320д КОМБИ, ама и тях да ги срежеш, понеже не стават ръг-цък.
Вече имаш кола, чиято тежест пада кажи речи само отпред - седи вирната като москвич правен за ходене по лозята и опъване на ремаркета.
И с тоя перформанс сетъп си напълно готов да излезеш на магистрала Тракия и около Ихтиман и мостчетата да пляскаш с 160-170, и тук всичко приключва, ако в завоя натиснеш спирачката на кола с толкова промемено разпределение на теглото.
Сега може и сериозно: Чисто лудите и хората на път да полудеят карат с рязани предни пружини мислейки си че вс. е наред ... аз незнам откъде да почна да изброявам кое не е наред с такива мероприятия.
Мъдрецът/Създател и велик везир на е30ските дори знае, че се купуват предни и задни пружинки комплектче нови от чужбина, независимо колко е изгнило кошчето на което ги слагаме.
Добре е обаче да НЕ спираш до тук. След като резнеш предните колата ще си промени баланса, нали така. Сега е момента да сложиш задни пружини от е46 320д КОМБИ, ама и тях да ги срежеш, понеже не стават ръг-цък.
Вече имаш кола, чиято тежест пада кажи речи само отпред - седи вирната като москвич правен за ходене по лозята и опъване на ремаркета.
И с тоя перформанс сетъп си напълно готов да излезеш на магистрала Тракия и около Ихтиман и мостчетата да пляскаш с 160-170, и тук всичко приключва, ако в завоя натиснеш спирачката на кола с толкова промемено разпределение на теглото.
Сега може и сериозно: Чисто лудите и хората на път да полудеят карат с рязани предни пружини мислейки си че вс. е наред ... аз незнам откъде да почна да изброявам кое не е наред с такива мероприятия.
Мъдрецът/Създател и велик везир на е30ските дори знае, че се купуват предни и задни пружинки комплектче нови от чужбина, независимо колко е изгнило кошчето на което ги слагаме.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Не ги слушай тея,те нищо не разбират...тая бялата в подписа на Явор си е с рязани пружини от 316 и гледй колко яко седи
.
А сериозно-не се занимавай с глупости и цигании.В най-лошия случай си вземи някакви рацерски пружини 2ра ръка.С рязането както се досещаш само ще свалиш колата,ама твърдостта си е същата и пак ще си се клатиш като Титаник,демек файда-никаква.

А сериозно-не се занимавай с глупости и цигании.В най-лошия случай си вземи някакви рацерски пружини 2ра ръка.С рязането както се досещаш само ще свалиш колата,ама твърдостта си е същата и пак ще си се клатиш като Титаник,демек файда-никаква.

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
сигурен ли си че твърдоста остава същата?
случайно да знаеш в кви мерни единици се мери твърдоста на пружините?
отговори си на тия двата въпроса(ползвай гугъл) и ще разбереш че грешиш....
или адйе да ти го представя нагледно... вземи една пружина дълга един метър и 10 см... отрежи от нея 10см... вече имаш две пружини.... сега сложи по 10кг тежест на всяка пружина и измери коя с колко кляка надоло..... със сигурност няма да получиш равен резултат
и уж имаш две пружини с еднаква твърдост пък едната кляка по малко 
към автора:
като цяло рязаните пружини не са на оферта ама като си решил пробвай... ти и без това ако си вземеш спортни тия ше ги върнеш за желязо така че пак янам да ти трябват.... пробвай ако ти хареса си карай така ако не купувай каквито трябва
случайно да знаеш в кви мерни единици се мери твърдоста на пружините?
отговори си на тия двата въпроса(ползвай гугъл) и ще разбереш че грешиш....
или адйе да ти го представя нагледно... вземи една пружина дълга един метър и 10 см... отрежи от нея 10см... вече имаш две пружини.... сега сложи по 10кг тежест на всяка пружина и измери коя с колко кляка надоло..... със сигурност няма да получиш равен резултат

към автора:
като цяло рязаните пружини не са на оферта ама като си решил пробвай... ти и без това ако си вземеш спортни тия ше ги върнеш за желязо така че пак янам да ти трябват.... пробвай ако ти хареса си карай така ако не купувай каквито трябва

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Добре де,не съм се изразил правилно.Твърдостта(дето ако искаш да сме толко точни не е и баш твърдост,ма карай) зависи и от броя навивки и от бая други нещица,ма като ги клъцнеш няма да постигнеш ефекта на твърди спортни.Като начало с рязането променяш честотата на трептене на цялата система(кола-пружина/амортесиор-път) и крайния ефект върху поведението на колата не е това което трябва да е....Но всеки си прави мунинга като прецени.

- E30_M_Tech_ll
-
-
това което се постига с рязане на пружини е мааалко по твърда кола по ниска обаче нацелиш ли някой по голяма дупка амортисойра ти директно се набива в тампона и живота му приключва доло горе там.... или в краен случай в следващата такава дупка
ся ако твойте вече са змаинали нищо не ти пречи да си одрежеш и пружините
ся ако твойте вече са змаинали нищо не ти пречи да си одрежеш и пружините

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Освен рейт пружините имали и некви резонансни честоти но кво ти пука нали важното е да има стойка
пък с парите за ФКто (изключвам че ще си купиш истински) можеш да земеш някое яко шпойлерче примерно
тунинга трябва да върви...

- E30_M_Tech_ll
-
-
фк имат и истински пружини но за койловъри.... тия обикновенните им "спортни" са пълен ташак
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2