Температура

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Температура

Мнение от didore » 22 Фев 2006, 21:03

Здравейте,
Миналата седмица ми запече термостата. Смених го с нов Бер 88гр.
Виското е на 3 месеца а стрелката е на снимката. Отпред не кипи, термостата си отваря нормално, антифриза при студена кола е точно на чертата, обезвъздуших системата при топла кола всичко изглежда добре ама стрелката не мърда от там. Дали това трябва да ме петеснява или да си карам така :roll:
Когато съм в движени се връща малко към застава почти върху 12.
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 22 Фев 2006, 21:30

Доколкото знам стрелката трябва да е на точно такова разстояние, но не след, а преди средата, но в същото време смятам че няма кой знае каква опастност при тези показатели ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 22 Фев 2006, 21:46

Щом всичко изглежда нормално, и щом не мърда оттам може би е нормално. Примерно, аз като си отварях таблото свалих стерлките и после не ги сложих точно там където им е мястото и сега стрелката ми показва малко по-напред отпреди, ама кой знае още такива като мен са правили тая операция..

А винаги ли стои там или откакто смени термостата?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 22 Фев 2006, 22:18

с какъв радиатор си?
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 22 Фев 2006, 22:23

Имах същият проблем,карах 4 месеца така,с мотора никъкав проблем,обаче аз 2 пъти щях да се блъсна като гледам стрелката дали не върви нагоре,и реших да взема мерки.А те бяха-свалям радиатора,пълня го със сода каустик,друсам точно 1 минута,хубаво промивам,и ... край на нервното следене на стрелката. :winky: С две думи-чистене му е майката...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 22 Фев 2006, 23:19

а мойта седи на чертата преди средата, и като тръгне малко към средата и аз почвам нервно да я следя дали няма да я мине и пускам парното да се върне малко.
от какво може да ми стой там :help:
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 23 Фев 2006, 0:26

От термостата е - аз имах тоя проблем... седеше на бялата черта преди средата и като е жега или съм в задръстване почва да качва към средата... и не направиш ли нещо я минава... мислех че колата ми се е прецакала нещо тотално и смених хиляди неща и накрая след като си купих нов термостат (от София Експорт - някакъв боклук пълен) реших да го сменя пак и купих оригинален за 50 лв... и от тогава системата е "Хризантема - синджира иде, козата я нема" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
с две думи - НЯМАМ ДУМИ, не мога да си позная колата... няма климатици, няма жега, няма задръствания - седи на "two minutes to midnight" от Iron maiden :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 23 Фев 2006, 13:40

Дилян Пенчев написа:От термостата е -

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Температура

Мнение от Zik » 23 Фев 2006, 13:43

didor написа: Дали това трябва да ме петеснява...

Не се притеснявай. Няма страшно, и мойта седи там и отдавна спрях да я гледам
Другият път си купи термостат който да отваря на 80 градуса и ще седи на средата;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 23 Фев 2006, 14:23

Благодаря за отговорите.
ati написа:с какъв радиатор си?
Ати

Радиатора си е оригиналния не отварян, не нараняван, и не тече.
Мисля да го сваля и занеса да го почистят , знам един много добър майстор който ги прави много добре.

Мислих си за нова водна помпа но щте покарам така, и като стане по топло щте видим положението. ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Фев 2006, 14:24

Дилян Пенчев написа:...

хахахa long live rock'n'roll :) дарукар ли имаш предвид оригинален? че и аз трябва да я правя тази операция.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

тйй-аье

Мнение от ОФИЦИАЛЕН » 23 Фев 2006, 14:55

тази стрелка къде точно трябва да седи при нормална рабоат :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Фев 2006, 15:08

...както каза пенчев two minutes to midnight :) (малко преди средата)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от mika » 23 Фев 2006, 18:16

Мойта стои там доста често така е от година и половина смених в началото два термостата и едно виско и като видях, че няма оправия така си я карам радиатора и той ми е на нов.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 23 Фев 2006, 18:49

[steeN] написа:
Дилян Пенчев написа:...

хахахa long live rock'n'roll :) дарукар ли имаш предвид оригинален? че и аз трябва да я правя тази операция.

Значи за мойта кола оригиналния термостат който дават беше Wahler, отидох при един познат в магазина му който се намира на бул.Черни Връх и там отворихме каталога на Wahler и имаше само един термостат посочен за мойта кола!!! Има и термостати който отварят на различни температури но в каталога за мойта беше даден само един! И най-интересното е че в каталога има и чертежчета на термостатите и да ти кажа имаше разлика в диаметрите и т.н.!!! което ме наведе на мисълта че като съм си купувал стария термостат оная ме пита че има два три вида и аз си избрах един така на усет :mhihi: Та може да не е бил верния ;) А в тоя каталог няма лабаво - това което е показано - това е няма друг вариант ;)
Знам че Wahler се продават и в Стиви Ауто... намира се на Раковска като се движиш от сточна гара към лъвов мост и на светофара на раковска завий на дясно и 50-100 метра по нагоре има една кооперация от дясната страна :arrow: е там от долу е въпросния магазин ;)
Успех :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Следваща

Назад към E30