S.O.S - Нещо по кормилната уредба

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

S.O.S - Нещо по кормилната уредба

Мнение от Gavril » 26 Яну 2006, 13:13

Пичове, я кажете кво може да и е, от известно време ми затяга волана, в сми, става тежък, после се оправя и после пак (усещането е нещо като в ладичка с укотена кормилна уредба), а от скоро има и пукане особено като е студ, се едно нещто някъде по кормилната уредба е замръзнало и тогава се върти на пресекулки. Като развъртя малко и се оправя(ше), като продължава да от време на време да поизпуква като въртя на място, при паркиране напр.
Преди известно време шунтирах сервото щото течеше и ми късаше нервите, та му махнах ремъка и и от тогава си карам така.
Днеска пред бачкането изтропа няколко пъти баято, гледам течността от сервото фанала правата и изтича (до преди това си седеше в казанчето, явно е текло само като сервото дигне налягане). Та след последните изпуквния, се едно нещо прескочи и са волана е леко на криво.
Некои има ли идея кво може да е, и може ли нещо съвсем да се дополоми, че треа да си я прибера до пред нас и нещо да мисля да я оправям се пак
"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 26 Яну 2006, 13:20

за рейка си ;) пробвай да я оправят в МЕИ
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Re: S.O.S - Нещо по кормилната уредба

Мнение от BMWPower » 26 Яну 2006, 14:11

Gavril написа:Пичове, я кажете кво може да и е, от известно време ми затяга волана, в сми, става тежък, после се оправя и после пак (усещането е нещо като в ладичка с укотена кормилна уредба), а от скоро има и пукане особено като е студ, се едно нещто някъде по кормилната уредба е замръзнало и тогава се върти на пресекулки. Като развъртя малко и се оправя(ше), като продължава да от време на време да поизпуква като въртя на място, при паркиране напр.
Преди известно време шунтирах сервото щото течеше и ми късаше нервите, та му махнах ремъка и и от тогава си карам така.
Днеска пред бачкането изтропа няколко пъти баято, гледам течността от сервото фанала правата и изтича (до преди това си седеше в казанчето, явно е текло само като сервото дигне налягане). Та след последните изпуквния, се едно нещо прескочи и са волана е леко на криво.
Некои има ли идея кво може да е, и може ли нещо съвсем да се дополоми, че треа да си я прибера до пред нас и нещо да мисля да я оправям се пак

Аз имам абсолютно същите проблеми :shock:,юзър е прав за рейка сме
защото я погледнах мойта Е30ка и видях маншона скъсан а рейката в гъз....така че е рейка почти сигурно ,иди да ти я "Реставрират" ;)
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 26 Яну 2006, 15:01

Юзър написа:за рейка си ;) пробвай да я оправят в МЕИ

Далече ми е, ше трябва да се търси по моргите

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 26 Яну 2006, 16:01

И ше купиш пак някой кенеф ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 26 Яну 2006, 17:30

няма как май, тука (Мюнхен) рециклирането ше излезне колкото още едно комби
Има ли варянт съвсем да престане да завива?

Неква механична ше стане ли или трябва да се присажда? Щото сега проверих, нова механична е горе долу колкото ше ми земат за хидравлична от некоя морга

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 26 Яну 2006, 20:15

А щом си е Германско може и да намериш читава в моргите :mhihi:
А иначе поне мое лично мнение е че да махаш хидравличната и да слагаш механична е тъпо... не че не можеш ма по тоя начин ако караш... :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 27 Яну 2006, 12:46

Дилян Пенчев написа:А щом си е Германско може и да намериш читава в моргите :mhihi:
А иначе поне мое лично мнение е че да махаш хидравличната и да слагаш механична е тъпо... не че не можеш ма по тоя начин ако караш... :mhihi:

абе не дръж на тва, и тука са същите кукурници
а се замислям за вярянта механична, щото ако си зема неква употребявана хидравлична и пак протече ше подивея, в тоя случай по добре мехнична

добре де, а може ли съвсем да се окоти нещо и да престане да завива?

Друг варянт е, ако някои има такава излишна рейка която е за ремонт, да я спазариме, да я пусна да се оправя в БГ и после тука само да я сложа, така ше знам че няма да протече след седмица и ше си имам хидравлика 8)
Та ако някой (напр. Явор?) има, не си трайкайте :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ОФИЦИАЛЕН » 27 Яну 2006, 13:33

Юзър написа:за рейка си ;) пробвай да я оправят в МЕИ

четох, че в АЕЦ - Белене, също поправят ;)
Изображение

e30s live forever
Аватар

дф

Мнение от sachs » 27 Яну 2006, 18:18

може и помпата да се ебава.като е мръсен баипаса и или не отваря(тогава се 4упи помпата) или не затваря в твоя слу4аи може би.....или юзър е прав.това са вариантите

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: дф

Мнение от Gavril » 28 Яну 2006, 3:18

sachs написа:може и помпата да се ебава.като е мръсен баипаса и или не отваря(тогава се 4упи помпата) или не затваря в твоя слу4аи може би.....или юзър е прав.това са вариантите

да, ама нали помпата е шунтирана, т.е не би трябвало да у4аства изобщо
това най мн. ме вълунва, дали помпата като не е ба4кала 2 год. дали не се бъгнала и тя
едно нещо е сигурно, следващата кола няма да е бмв (или поне не е30)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2006, 6:35

еее e30 рулира, просто трябва да внимаваш в избора ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 28 Яну 2006, 17:11

Аз имах подобен проблем с обикновена рейка - оказа се, че има прецакано каре на пръта... :idea:

Назад към E30