ремонт на клаксон
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Нещо не разбрах точно какво искаш да кажеш? Клаксона не ти свири и проблема е във волана така ли?
Ако е това пробвай да махнеш кормилото с гедоре и вложка 22 като след като развиеш гайката трябва да отключиш волана за да го измъкнеш и там отдолу има една графитна четка която дава масата към волана така че да може като натиснеш прекъсвача да се затвори електрическата верига и да чуеш клаксона
Ако се износи четката няма да имаш връзка и няма да ти свири клаксона... лесно можеш да провериш дали е така като докато колата работи или ключа е на първа степен натиснеш целия волан навътре (леко потъва навътре) и тогава натиснеш копчето... ако свирне значи е от нея... ако не може и от нещо друго да е!
Дай повече информация за да можем да ти помогнем ако не е това което аз съм ти отговорил
Ако е това пробвай да махнеш кормилото с гедоре и вложка 22 като след като развиеш гайката трябва да отключиш волана за да го измъкнеш и там отдолу има една графитна четка която дава масата към волана така че да може като натиснеш прекъсвача да се затвори електрическата верига и да чуеш клаксона

Дай повече информация за да можем да ти помогнем ако не е това което аз съм ти отговорил

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- niko_first
- младши ентусиаст
-
а може и от самите копчета да е
на мене преди ми се бяха изкривили и четирите пластинки на копчетата във волана
сваляш копчетата едно по едно и леко поизкривяваш пластинките дето контактуват

на мене преди ми се бяха изкривили и четирите пластинки на копчетата във волана

само гасссс на ИС-ката
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Дилян Пенчев написа:...
тая четка за която говориш май е само при тройния стоп ? при двойния има едно нещо като буталце с квадратно сечение което е вкарано в тръбичка и една пружина го държи и избутва навън, то затваря веригата... на 316ката ми тръбичката се беше счупила (тя е пластмасова) и буталцето се изкривяваше и не даваше контакт... ако е двоен стоп по скоро там ще е проблема....
също може да е от пластините за които каза niko_first ама може да е и от вътрешната страна на волана - там също има една метална линия и понякога от многото въртене на волана се износва - трябва да се възстанови с малко калай, или да се напръска със спрей за контакт или нещо такова... графитна четка не съм виждал никъде, можеш ли да я покажеш на някви снимки ?
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
привет,
мерс за отговорите
просто сложих спортен волан и искам да си направя клаксона!
от новия волан стърчи една жица!
просто как да удължа пишката която дава контакт тя неопира!!??
имам такава пишка с пружина,но на стария волан си работи!
самия волан нещо невлиза като хората,неще да се заключи волана!!!иначе се затяга и няма мърдане!
незнам според мен не дава контакт точно пишката!!
мерс за отговорите
просто сложих спортен волан и искам да си направя клаксона!
от новия волан стърчи една жица!
просто как да удължа пишката която дава контакт тя неопира!!??
имам такава пишка с пружина,но на стария волан си работи!
самия волан нещо невлиза като хората,неще да се заключи волана!!!иначе се затяга и няма мърдане!
незнам според мен не дава контакт точно пишката!!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
DEFLEPPARD написа:.........Дилян Пенчев написа:...
Е точно на това му се вика "четка" дето едни му викат "буталце", други "п****" простете "пишка" а то си е графитна четка която контактува с металния ринг на волана

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
Дилян Пенчев написа:DEFLEPPARD написа:.........Дилян Пенчев написа:...
Е точно на това му се вика "четка" дето едни му викат "буталце", други "п****" простете "пишка" а то си е графитна четка която контактува с металния ринг на волана
хехехе
ма то беше парче стомана покрито с хром или никел (или нещо подобно) с проста паралелепипедна форма... не ми прилича нито на графитено нито на четка ?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
като не си разглобявал електромотори, няма как да знаеш какво е четка 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
[steeN] написа:като не си разглобявал електромотори, няма как да знаеш какво е четка
дайте ми електроморрр-рррр-рррр-рррр

П.С. ти де се загуби пак бре?
10 мнения
• Страница 1 от 1