Тапициране на седалки
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Тапициране на седалки
Първият ми въпрос е дали някой знае къде може да се закупят оригинални платове за да си претапицирам рекарото или няма такова място ?
Вторият въпрос и най-често обсъждан къде да си претапицирам рекарото евентуално ако съм си намерил плат оригинален ако не със собствен от тапицерското ателие?
Търсих в търсачката но никъде не е споменато за оригиналните платове и по спецялно по първия въпрос идеята ми е че задната седалка ми е в перфектно състояние и искам по неиния плат да си направя и предните.Ако няма къде да закупя съответния плат евентулано да претапицирам целия салон на ново за да е в един тон всичко.
Благодаря спамери хехехе.
Вторият въпрос и най-често обсъждан къде да си претапицирам рекарото евентуално ако съм си намерил плат оригинален ако не със собствен от тапицерското ателие?
Търсих в търсачката но никъде не е споменато за оригиналните платове и по спецялно по първия въпрос идеята ми е че задната седалка ми е в перфектно състояние и искам по неиния плат да си направя и предните.Ако няма къде да закупя съответния плат евентулано да претапицирам целия салон на ново за да е в един тон всичко.
Благодаря спамери хехехе.
DDT
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Тапициране на седалки
оригинален чак трудно
но всички тапицери ползват един вид дамаска.. тя е с дунапренена подложка и е много качествена. има и каталози с какви ли не модели и цветове..
реално това си е като тези които слагат и фабрично.
но цената и е висока
но всички тапицери ползват един вид дамаска.. тя е с дунапренена подложка и е много качествена. има и каталози с какви ли не модели и цветове..
но цената и е висока
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
ares2 написа:оригинален чак трудно
но цената и е висока
Колега къде си ги гледал тези каталози,че аз търся от известно време и не мога да намеря плат като оригиналния..

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
В ЕТК има няколко десена, които все още имат номенклатурни номера и предполагам, могат да се доставят чрез поръчка в Дару 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
то за 39ка няма бежова кожа с поръчка,вие за тая антика търсите...успех
аз така докато събера перфектен салон ми минаха 4-5 коли нов внос
аз така докато събера перфектен салон ми минаха 4-5 коли нов внос

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Ми тогава какъв е варианта да се направи добре една седалка и да не е циганско? Дай малко съвет.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
варианти за без пара и чат НЯМА..а и зависи какво разбираш под "Циганско"...щот историята знае две и двеста 
п.с. ся забелязах,че питаш за ЕДНА седалка...там вече чукна греда

п.с. ся забелязах,че питаш за ЕДНА седалка...там вече чукна греда

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Явор го каза - читав втора ръка.
Все пак кажи за кой плат става въпрос, може пък някой да ти изкочи с оферта. А според мен има много варианти за нова неоригинална тапицерия и да не е циганеж, но това си е въпрос на вкус.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тези каталози ги има при разни майстори с които работим..
говоря за хора занимаващи се с шиене на кожи.. тапициране на по луксозни мебели тн...
но всичко хубаво на този свят струва доста пари ..
там има каталози на вносители на кожи .. дамаски .. и тн
скоро си поправях едната седалка на е36.. тази сиво бяла кожа..
изнамериха същия вид кожа и се получи 1:1 с оригиналната останал част..
лошото е че малко салони от кожа са поддържани като хората.. а втвърди ли се кожата край.
много е деликатно да намериш салон от е30 на 20 години и да е кожа която е запазена добре.
поразпитай по разни ателиета за шиене на тапицерии
нали не мислите че някои седи в завода на бмв и шие седалки..
всичко са под изпълнители и се дават заявки.. винаги е било така
говоря за хора занимаващи се с шиене на кожи.. тапициране на по луксозни мебели тн...
но всичко хубаво на този свят струва доста пари ..
там има каталози на вносители на кожи .. дамаски .. и тн
скоро си поправях едната седалка на е36.. тази сиво бяла кожа..
изнамериха същия вид кожа и се получи 1:1 с оригиналната останал част..
лошото е че малко салони от кожа са поддържани като хората.. а втвърди ли се кожата край.
много е деликатно да намериш салон от е30 на 20 години и да е кожа която е запазена добре.
поразпитай по разни ателиета за шиене на тапицерии
нали не мислите че някои седи в завода на бмв и шие седалки..
всичко са под изпълнители и се дават заявки.. винаги е било така
Аз имам идея въпроса е че дали има място където се продава такъв вид плат тапицерия.Машина ще снимам седалката която искам като нейния плат да намеря както ти казваш може да излезе нещо.ще снимам и предните за да видя пук може да изпадне от техния плат.интересното е че плата на предните седалки разбрах че го слагат и на е34-кожите седалки.така че може да се направи все пак нещо.другото интересно е че намерих една бележка която се прикрепя към задните седалки с която има има някакви номера и тия дни ше отскоча до дарукар да видя за кво иде реч дали ще мога да си намеря такъв плат там и съответно на каква цена.Има и друго че като си намеря примерно такъв плат от стари седалки не се знае колко време ще издържи и дали няма от доста дългото му седене и употреба да се скъса след 1 год пак.не че я карам много сега но все пак тоя плат си остарява.ще видим до къде ще я докарам.
DDT
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
що се занимаваш с глупости ми не й праснеш една читава комбинация от платове нови отпред и отзад и ще поиграете с тапицера със шевове, конци а у и със сигурност ще стане чудно и по-добре от кръпки да ги нарека по-грубо ..
мисля си само
мисля си само

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Stoicho
- член на клуба
-
- Кара: само 2 вратки
bigmurzi написа:що се занимаваш с глупости ми не й праснеш една читава комбинация от платове нови отпред и отзад и ще поиграете с тапицера със шевове, конци а у и със сигурност ще стане чудно и по-добре от кръпки да ги нарека по-грубо ..
мисля си само
Пример за това е на Лекса колата

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."
аз ти отговарям един от горубляне в софия ми иска 400 лв с негов плат за цял салон за е30
DDT
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
А дали е читав? 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- ivaylo ignatov
- Потребител
-
- Кара: на задна гума
- Мечтае да кара: 900+
Ако е Иван (Ванката) тапицера е читав 

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3