Предположения за тоз въпрос ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Предположения за тоз въпрос ?
Къде ми изчезва антифризчето при положение , че колата е прибрана в един склад от началото на зимата , в който склад температурата е постоянна - 22 градуса , пали се през максимум през 2 дена да работи до пълно загряване и се гаси.Жокерите кам задачата са 2.
1. - Под колата няма и капка каквато и да била течност.
2. - Мокета вътре е сух(т.е. не е радиаторче на парно)
Лично мен вече ме боли главата,силно се надявам да ги няма тези болки и колата защото .........
Много силно се надявам да ми помогнете като дадете предположениа , различни от тези който аз си мисля
1. - Под колата няма и капка каквато и да била течност.
2. - Мокета вътре е сух(т.е. не е радиаторче на парно)
Лично мен вече ме боли главата,силно се надявам да ги няма тези болки и колата защото .........
Много силно се надявам да ми помогнете като дадете предположениа , различни от тези който аз си мисля

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
ми ако си го сменял скоро може да не си обезвъздушил и като я палиш да се обезвъздушава и за тва да му пада нивото.начи когато е топла колата антифриза трее да е до капачката когато е студена е с около 10 см под нея
провери да не е в картера

- BMW lover
- Любовника
-
Лошото е че не е сменяно скоро
!А това за картера да не си го и помисляш
Направо тръпки ме побиват като се сетя

Направо тръпки ме побиват като се сетя

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
начи пич вариянтите не са много.щом няма теч,начи антифриза си е в мотора.за картера се пошегувах
виж дали нама въздух и да те ебава той,допълни системата обезвъздуши покарай,като я допълниш до горе и обезвъздушиш и водата е до капачката,исгаси остави я да истине савсем после бележи до каде е после пак карай и така за няколко дена може и да разрешиш проблема,аз с едни течове се борих една седмица 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Тонка, той е с М20, едва ли е от обезвъдушаването. Или е гарнитура на тиква (мирипе ли силно на яйца отзад?) или е водна помпа - като го губи от там не остава петна под колата, но течността пак изчезва.
Но губиш доста течсност.
Ати
Но губиш доста течсност.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ToyBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i, Frontera Sport , Golf 3 ,
- Мечтае да кара: 6 series
не ми се смеите много аз лично мисля че някой ти краде,ако бях на тжоето място тва щеше да бъде първата ми мисъл за което щях да се сетя 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
може водната помпа наистина. миналата година и аз цяла есен се чудех какво става с охладителната ми течност (поне 5-6 литра съм доливал за 2 месеца, видими течове не успях да открия). зимата почна да ми тръгва стрелката докато си карам
и така се разбра, че е помпата... разправят, че първо протича гарнитурата, а после течността разяжда лагерите и тогава освен, че тече, спира да циркулира водата...
само не разбрах защо си палиш колата да работи на място до загряване... с някаква цел ли го правиш?

само не разбрах защо си палиш колата да работи на място до загряване... с някаква цел ли го правиш?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- BMW lover
- Любовника
-
...... гарнитура на тиква (мирипе ли силно на яйца отзад?) или е водна помпа - като го губи от там не остава петна под колата, но течността пак изчезва.
Но губиш доста течсност.
Ати
Чесно казано отзад при работещ двигател мирише на много добре изгорял високооктанов бензин(сръвнявам го с този мирис като на Гераджиев от ралиджийското митцубиши) и на мен поне не ми мирише на нищо нередно
А варианта сводната помпа не мога съвсем ясно да си го обясня как става това губене на много течност без да има локвичка отдолу, но все пак приемам критики откъм не перфектната ми компетентност по въпроса
Но губиш доста течсност.
Ати
Чесно казано отзад при работещ двигател мирише на много добре изгорял високооктанов бензин(сръвнявам го с този мирис като на Гераджиев от ралиджийското митцубиши) и на мен поне не ми мирише на нищо нередно

А варианта сводната помпа не мога съвсем ясно да си го обясня как става това губене на много течност без да има локвичка отдолу, но все пак приемам критики откъм не перфектната ми компетентност по въпроса

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
горещ е двигателя и водата се изпарява веднага 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
ми ако ти е здрава помпата и нямаш други течове пак и гарнитурата е здрава(не надува маркучите).И ако имаш следи от масло и антифриз смесени(с цвят на боза)по капачката на казанчето на охладителната течност не искам те плаша ама може и главата да е пукната.Моят двигател е като твоя и имах такъв проблем [/list][/list][/b]
Drive BMW and feel the power
От всички дефекти които може да има една кола,губенето на антифриз направо ти разкатава фамилията.
5год.карах едно Рено5 и на него само седалка дето несъм чупил,всякъкви джаджи му съм ремонтирал и сменял.Губеше и то горкото по едно време антифриз,хиляда чекове,нерви големи..
От 1 година съм на м10б18 ,след 3 месеца каране на bmw, почна да губи антифриз и да загрява и се почна пак:
1.Преоверка за теч-няма
2.Проверка на термостата
3.Проверка на мембраните на АГУ-здрави(уж)
4.Проверка на водна помпа-здрава
5.Сваляне,проверка и чистене на рздиатора
6.Изолоране на радиатора на парното(за да се изкл. като вариант)
7.Забравих чек и на капачката на радиатора
8.Гарнитура
9.Снимка на главата
.
.
и се оказа СПУКАН БЛОК....между болтовете..голяма класика
не че те плаша ама дано спреш някъде между 1 и 3.
5год.карах едно Рено5 и на него само седалка дето несъм чупил,всякъкви джаджи му съм ремонтирал и сменял.Губеше и то горкото по едно време антифриз,хиляда чекове,нерви големи..
От 1 година съм на м10б18 ,след 3 месеца каране на bmw, почна да губи антифриз и да загрява и се почна пак:
1.Преоверка за теч-няма
2.Проверка на термостата
3.Проверка на мембраните на АГУ-здрави(уж)
4.Проверка на водна помпа-здрава
5.Сваляне,проверка и чистене на рздиатора
6.Изолоране на радиатора на парното(за да се изкл. като вариант)
7.Забравих чек и на капачката на радиатора
8.Гарнитура
9.Снимка на главата
.
.
и се оказа СПУКАН БЛОК....между болтовете..голяма класика
не че те плаша ама дано спреш някъде между 1 и 3.
Където сме яли пили не сме се посрамили
където сме работили повече не са ни търсили
където сме работили повече не са ни търсили
- BMW lover
- Любовника
-
Слава богу агу нямам и няма и да имам(каквото и да става)така че това отпада като вариант.А на вьпроса за парното - честно ти казвам имам чувство че моге да ти запали чорапите чак ако го пусна на мах,но това в крьга на шегата.Парното наистина е супер и на 90-тата секунда духа топло а после(да отбележа явно термостата работи оптимално зашото стрелката при всякакво каране седи малко преди средата) направо става много горещо.Поне ве4е сьс сигурност знам че датчика за чек контрола работи!!! 

- BMW lover
- Любовника
-
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2