Борд компютър на БМВ с М40 двигател
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Борд компютър на БМВ с М40 двигател
Здравейте всички имам един въпрос може ли да се сложи бордови компютър на БМВ Е30 с М40 двигател и ако може ориентировачно колко струва и разполагате ли със схеми и някаква информация
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
сичко може ама за кво ти е?замисли се дали има смисъл да даваш сумати праи за да може като ти намалее маслото или водата в чистачките да ти светва лампа.е вярно че е готино но при условие че го имаш в колата а да го слагаш допълнително лично за мен няма смисъл 

- Новини
-
tonkata
Тонка, нещо се обърка
Това за нивото на течноста в чистачките, нивото на маслото и т.н. е чек контрола и него си го има задължително на всяко 6 цилиндрово Е30. Четири цилиндровите Е30-ки не разполагат с чек контрол.
Колегата питаше май за OBC-то, т.нар. борд компютър, който седи на мястото на аналоговия или дигиталния часовник и показва час, дата, среден разход, спиид лимит, оставащи литри в резервоара, оставащи километри, външна температура и т.н.
По принцип няма невъзможни неща. Аз на Ис-ката нямах но си намерих и монтирах. Важно е обаче да се вземе точно от същия модел Е30 защото иначе ще отчита грешни стойности.
Монтирахме такъв и на Дилян Пенчев на Е30-ката като при него беше май от 325-ца и стойностите даваха солидни отклонения. Този проблем се оправя с подмяна на код картата но това си е скъпо и е по-добре просто да си търсиш ОБЦ от кола точно като твоята (двигател и кубатура).
Разполагам със схемите, въпреки че не са ти особенно необходими. То си е самия борд компютър + една сирена + един кабел с няколко букси и свързването е повече от елементарно но ако си намериш и решиш да монтираш - пиши тука и ще помагаме с подробно инфо.
Тонка, нещо се обърка

Колегата питаше май за OBC-то, т.нар. борд компютър, който седи на мястото на аналоговия или дигиталния часовник и показва час, дата, среден разход, спиид лимит, оставащи литри в резервоара, оставащи километри, външна температура и т.н.
По принцип няма невъзможни неща. Аз на Ис-ката нямах но си намерих и монтирах. Важно е обаче да се вземе точно от същия модел Е30 защото иначе ще отчита грешни стойности.
Монтирахме такъв и на Дилян Пенчев на Е30-ката като при него беше май от 325-ца и стойностите даваха солидни отклонения. Този проблем се оправя с подмяна на код картата но това си е скъпо и е по-добре просто да си търсиш ОБЦ от кола точно като твоята (двигател и кубатура).
Разполагам със схемите, въпреки че не са ти особенно необходими. То си е самия борд компютър + една сирена + един кабел с няколко букси и свързването е повече от елементарно но ако си намериш и решиш да монтираш - пиши тука и ще помагаме с подробно инфо.

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
тва добре а има ли си на стандартна инсталация входове за тия букси и каде са те
а и от каде ще черпи информация за температура и разхода и тн,при стандартни условия в кола която от завода излиза без борд комп искам да кажа всяка кола ли ги има тия датчици или трее да се слагат допълнително 

- Новини
-
За борд компютъра единствения датчик е този за външната температура. Цялата друга информация я взима от таблото чрез кабела, който задължително трябдва да смъкнете от колата донор!!!
Датчика за температурата пък се монтира за точно 15 минути на точно определено място. Момчета, аз се бях приготвил тогава с десет листа схеми и обяснения как да стане работата а въобще не ми се и наложи да ги ползвам при все че съм на "Вие" с жиците 

7 мнения
• Страница 1 от 1