Твърд волан след смяна на шарнири

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Твърд волан след смяна на шарнири

Мнение от GEORGIEV » 13 Май 2011, 7:45

Миналия ден си свалих носачите и смених 4-те шарнира,после слагам обратно носачите тръгвам и направо :shock: :shock: :shock:
Волана на място се върти доста по-трудно от преди,а в движение ужасно трудно и не се връща.по кръстовищата немога да се преборя :shock:
В момента комбинацията е хидр. рейка от е30 и помпа от е36 и до последно волана се въртеше "с един пръст".Няма какво да съм объркал при смяната на шарнирите,само единия външен леко поведе накриво,после се изправи и си се наби добре,невярвам да има стегнал шарнир до такава степен че волана да е толкова тежък :roll: Мисля си да са били много разбите старите и сега с новите да е избягала сходимоста,утре почивам и ще мина един стенд ,но много ме съмнява да се промени нещо :roll: :roll: :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Твърд волан след смяна на шарнири

Мнение от anton mutafchiev » 13 Май 2011, 10:27

едва ли е от шарнира не трябва да е по трудно въртенето след смяната им виж дали има масло

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 13 Май 2011, 10:52

за обратното съм чувал да стане по лесно въртенето след смяната на доста износени шарнири ама за това.... много странно ти пробва ли да ги мърдаш на ръка шарнирите преди да ги сложиш? може да са някви дефектни и за това.... кви ли не боклуци се продават....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 13 Май 2011, 12:25

И ппри мене беше така с нови шарнири "куче марка"...с времето се поотпуснаха
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е30 М20Б20

Мнение от Volt » 13 Май 2011, 19:19

А посоката на монтаж спазена ли е?

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 13 Май 2011, 19:59

Преди две седмици сменях четирите шарнира, но не съм усетил никаква разлика освен че не потропва. Да не би да си направил нещо неволно докато си ги сменял.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Май 2011, 22:51

Аз лично изобщо не вярвам проблема да е от шарнирите. Няма какво да объркаш при слагането им. Дали си ги пробвал на ръка - то новия шарнир е доста стегнат, на ръка малко трудно да се раздвижи кой знае колко.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 15 Май 2011, 11:34

значи ,масло има :mhihi:
шарнирите са хубави,MAYLE усилени,явно не е в тях кусура,въпреки че тва стана веднага като ги смених .
вчера свалих накрайниците от шенкелите и на ръка завивах и двата шенкела си завиват с еднакво усилие,стегнато и с усилие ,но нормално като за нови шарнири и не толкова голямо че да спъва завиването още повече при наличие на хидравлика.....
явно е нещо по хидравликата и по случайност се е предало точно когато смених шарнирите :roll:
само нямам идея помпа ли е ,рейка ли е ,мисля си и за казанчето нали има филтър вътре нещо той да спъва работата ,но как така изведнъж стана :help: :help: :help:
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 15 Май 2011, 11:45

да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 15 Май 2011, 11:57

E30_M_Tech_ll написа:да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата

не не,накрайниците не сме ги вадили за сняната на шарнирите,накрайниците ги вадих след като се появи проблема с цел да откача шенкелите от рейката и да видя поотделно как се движат.... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Май 2011, 12:13

E30_M_Tech_ll написа:да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата

Аз накрайниците така ги вадя и до сега не е имало каквито и да е било проблеми.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 15 Май 2011, 12:14

спази ли посоката на поставяне на шарнирите
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 15 Май 2011, 14:07

Явор написа:спази ли посоката на поставяне на шарнирите

да да ,белезите ги оставих по посока на движение,както си пишеше в кутията и както бяха и старите :confused: :help: :help: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Cabrio
Мечтае да кара: E30 3.0i М3
Детайли за колата: Стара с четири фара сърдита и все ми се кара, винаги начумерена и в гъза уверена...

Мнение от Sekretarq » 15 Май 2011, 22:56

колега провери на шенкелите горе кадето се завиват в бомбето има тампони и във тях има лагерчета, освободи шенкелите и ги извади на вън и без да разглабяш като хванеш тампона трябва да се върти много лесно, въртят ли се трудно свивай прожините развиваш амортисьора вадиш ги и ги смазваш, ако са клеясали, нови лагерчета или тампони, освен това няма какво друго според мен тези лагери блокират много оправлвнието.. :yes: :wave: :winky:
Всеки Търновски BMW ентусиаст, рано или късно си купува Е30......!!! Изображение живей на ръба, защото иначе заемаш много място, По добре 10 години като Лъв от колкото 40 години като Овца ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Май 2011, 23:14

Sekretarq написа:колега провери на шенкелите горе кадето се завиват в бомбето има тампони и във тях има лагерчета, освободи шенкелите и ги извади на вън и без да разглабяш като хванеш тампона трябва да се върти много лесно, въртят ли се трудно свивай прожините развиваш амортисьора вадиш ги и ги смазваш, ако са клеясали, нови лагерчета или тампони, освен това няма какво друго според мен тези лагери блокират много оправлвнието.. :yes: :wave: :winky:

:yes: Много точно ти е обяснил колегата. Симптомите ти са същите като при заминали лагерчета.

Следваща

Назад към E30