Високи обороти на м20б23
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 323I
- Мечтае да кара: BMW E30 s50b32
Високи обороти на м20б23
Колеги, пак моля за помощ.Ако някой е имал подобен проблем или има идея от какво може да е да подскаже.Оборотите ми не падат под 1500-600 на бензин
проверени варианти са:
Дебитомер
Tps
сменил съм водния смукач
вакуум регулатора който стои на раила
вакумите са ми здрави, проверил съм всички маркучи
пробвах да регулирам и от винта, който стои на смукателите, разположен до дюзата за студения старт.По-високи може да станат, но не и по-ниски.
Вече ми свършиха идеите...
проверени варианти са:
Дебитомер
Tps
сменил съм водния смукач
вакуум регулатора който стои на раила
вакумите са ми здрави, проверил съм всички маркучи
пробвах да регулирам и от винта, който стои на смукателите, разположен до дюзата за студения старт.По-високи може да станат, но не и по-ниски.
Вече ми свършиха идеите...
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Re: Високи обороти на м20б23
Врътни дебитомера и ще се оправи.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
doko написа:Врътни дебитомера и ще се оправи.
Колега пробвах даже и с друг дебитомер. същата работа.Ако може дай някаква насока ккаво по точно да му мръдна.Пробвали сме да го завъртим това колелце назъбеното/извинявам се че не спазвам никаква терминология/, но ефекта беше нулев и го върнах пак на старото му място.
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Намери от къде минава въздух.
1. Водния смукач (скоро не съм виждал работещ)
2. Разпипан болт на въздуха на празен ход (оня дет гледа към купето)
3. Майсторско регулиране на дроселовата клапа (никога не се бара)
4. Смуче въздух от гарнитури.
1. Водния смукач (скоро не съм виждал работещ)
2. Разпипан болт на въздуха на празен ход (оня дет гледа към купето)
3. Майсторско регулиране на дроселовата клапа (никога не се бара)
4. Смуче въздух от гарнитури.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
дам. И като загрее също са високи оборотите.На газ съм ги смъкнал изкуствено от изпарителя иначе като обърна на бензин и ще излети.
да пробвахме и с този винт за празния ход към купето дето е.В момента е завит докрай, защото само така успяхме да постигнем някакво минимално сваляне на оборотите
а относно винта на дроселовата клапа / на ъгълчето на дебитомера/ също е завито докрай.Проверих го.
За смукача стария не бачкаше но за този съм сигурен че е в ред.Оборотите падат с около 400-500 от горната граница при студен мотор, но въпреки това не падат под 1500-600.
за гарнитурите....картера ми постоянно е мазен и другот място откъдето ми пуска масло е отлявата страна на мотора/ нз как се нарича...има една тръбичка с пружина ,дълга около 8-9 см/Нз дали това може да влияе.Иначе за другите гарнитури / капак на клапаните и т.н знам че не пускат.
Относно дебитомера. Преди да го разбутаме беше на друга б23-ка и работеше перфектно.Като го сложихме на моята, колата ми не работеше добре./Това само за информация, че не сме срали на дебитомера щото така ни е кефнало/ Имам и втори дебитомер, но с него няма никаква разлика.
да пробвахме и с този винт за празния ход към купето дето е.В момента е завит докрай, защото само така успяхме да постигнем някакво минимално сваляне на оборотите
а относно винта на дроселовата клапа / на ъгълчето на дебитомера/ също е завито докрай.Проверих го.
За смукача стария не бачкаше но за този съм сигурен че е в ред.Оборотите падат с около 400-500 от горната граница при студен мотор, но въпреки това не падат под 1500-600.
за гарнитурите....картера ми постоянно е мазен и другот място откъдето ми пуска масло е отлявата страна на мотора/ нз как се нарича...има една тръбичка с пружина ,дълга около 8-9 см/Нз дали това може да влияе.Иначе за другите гарнитури / капак на клапаните и т.н знам че не пускат.
Относно дебитомера. Преди да го разбутаме беше на друга б23-ка и работеше перфектно.Като го сложихме на моята, колата ми не работеше добре./Това само за информация, че не сме срали на дебитомера щото така ни е кефнало/ Имам и втори дебитомер, но с него няма никаква разлика.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
а й между другото, ако беше от смучене на въздух от някъде...нямаше ли да си мени оборотите, защото при мен са стабилни, просто са много високи.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
JoHNyB написа:.................
...................
Писах на дроселовата клапа, не на дебитомера.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Един тъп въпрос, но все пак-проверихте ли дали жилото на газта е напълно отпуснато при ненатиснат педал? Другото-ако дебитомерът е настроен на празен ход на богата смес и почне отнякъде да влиза въздух може да се вдигнат оборотите (изхождам от това, че откакто това го направих на моята, като отвия капачката на маслото осезаемо вдига оборотите).
Никой не мое ма връне на селу!
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
При мен беше същото и се оправи от назъбеноато колело на дебитомера но зависи със каква плочка си на газта аз съм със заварени тръбички на кутията на въздушния филтър место плочка.
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Значи.Като правихме различните варианти брат ми който по принцип им знае кътните зъби на тия м20-ки и си е патил мноого от тях...махна лайнясалата газ/плочки, клапите против гърмене и т.н/ и пробва всичко що глава му знае и ефект нулев.Та и той е човек, реших да спра да го занимавам с тая кочина и да попитам тук ако някой може да вкара вариант. Та от дебитомера сме пробвали всичко - богата горивна смес, бедна и т.н ефект нулев.Дереджето на което е в момента колата са оптимално ниските обороти, които успяхме да докараме.
а относно дроселовата клапа/ извинявам се за грешката/ нея не сме я бутали.Плюс това дросела го смених барабар с TPS-a със 100 процентов здрав за да премахна шансовете да е от там... нз вече
а относно жилото...аз сам си го проверих, щото за друго знания не ми достигат...не е от него
и да попитам...имам еджа джаджа прикрепена към кутията на въздушния филтър и към нея влизат 2 вакуума...Каква роля играе ?
просто изключвам варианта да смучи въздух...тогава би трябвало да варират оборотите...
а относно дроселовата клапа/ извинявам се за грешката/ нея не сме я бутали.Плюс това дросела го смених барабар с TPS-a със 100 процентов здрав за да премахна шансовете да е от там... нз вече
а относно жилото...аз сам си го проверих, щото за друго знания не ми достигат...не е от него

и да попитам...имам еджа джаджа прикрепена към кутията на въздушния филтър и към нея влизат 2 вакуума...Каква роля играе ?
просто изключвам варианта да смучи въздух...тогава би трябвало да варират оборотите...
- tuningfena
- ентусиаст
-
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
tuningfena написа:пробвай с друг компютър като краен вариянт нещо да не е спекало там
този ми е втория...след като първия нещо се скапа.Имам още един 3-ти комп ще пробвам и с него, но почти никакъв шанс...
- tuningfena
- ентусиаст
-
абе проба му е майката , те вече повечето части са на преклонна възраст , тъй ,че освен компютър пробвай и още някой дебитомер
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2