Плавно гаснене на плафоните в купето
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Плавно гаснене на плафоните в купето
Първо искам да уточня, че за момента не се интересувам от модула дето се продава МосюБриколаж, защото с него гаснат чак след 30 сек., което не е малко време. Второ засега не искам да слагам диодни крушки с кондензатори, което също е някакъв компромисен вариант.
От седмица-две ми се върти идея дали не може да се направят плафоните в купето да гаснат бавно и след известно време. Въобще дали има такъв модул сложен базово в е30-ските, ако има такъв къде се намира и ако няма може ли да се пригоди от е36 примерно, нещо такова? Четох в една от темите в е36, че това, което искам е дефакто едно малко чипче от цял комфорт модул и именно той задейства тази екстра. Свързва се с букса, но дали има такава сложена в е30.
Някой пробвал ли е да прави нещо такова?
От седмица-две ми се върти идея дали не може да се направят плафоните в купето да гаснат бавно и след известно време. Въобще дали има такъв модул сложен базово в е30-ските, ако има такъв къде се намира и ако няма може ли да се пригоди от е36 примерно, нещо такова? Четох в една от темите в е36, че това, което искам е дефакто едно малко чипче от цял комфорт модул и именно той задейства тази екстра. Свързва се с букса, но дали има такава сложена в е30.
Някой пробвал ли е да прави нещо такова?
Re: Плавно гаснене на плафоните в купето
Е30 фабрично предлага такава екстра, нуксата се намира до модула на централното.Друг е въпроса, че е доста рядка и трудно ще намериш модула.
Ако разбираш от електроника мога да ти предложа една схемичка, тествана при мен.Плафоните гаснат след определено време, при подаване на контакт гаснат веднага...общо взето функционалността е като на фабричен модул.За свързването ползваш фабричната букса, тъй като там са всички нобходими кабели!
Ако разбираш от електроника мога да ти предложа една схемичка, тествана при мен.Плафоните гаснат след определено време, при подаване на контакт гаснат веднага...общо взето функционалността е като на фабричен модул.За свързването ползваш фабричната букса, тъй като там са всички нобходими кабели!
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
чудесен отговор, сега ако дадеш и светлина по въпроса и база за действие всички колеги, не само аз, ще ти бъдем благодарни
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
един ел. техник ми обясни че ставало и с някакво съпротивление но къде точно.. и какво..
ще разпитам ако го видя тези дни и ще напиша
ще разпитам ако го видя тези дни и ще напиша
http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 17183Z.png
Това е схемата, състои се от 2 операционни усилватела и силов транзистор.Чрез двата потенциометъра се настройва времето на закъснение и времето за плавно загасване.
http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 17185o.jpg
Някъде трябва и платка да имам, че бях разработвал на Protel, ама нещо не я откривам.
Това е схемата, състои се от 2 операционни усилватела и силов транзистор.Чрез двата потенциометъра се настройва времето на закъснение и времето за плавно загасване.
Някъде трябва и платка да имам, че бях разработвал на Protel, ама нещо не я откривам.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Мармот написа:http://www.prikachi.com/images.php?images/183/3117183Z.png
Много практично нещо като екстра...

doctoragsxr написа:
Много практично нещо като екстра...гледах го оригиналния модул в realoem-a странното е че в дару дава несъществуващ номер на част...
Сменили са номера най-вероятно

Иначе оригиналния модул е със същата функционалност !
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
Вчера купих компонентите по схемата като ми казаха в магазина че дължа 3,80 лв от който 2 лв е платката чак не ми се вярваше...
тея китайците са велики...интегралната схема струва 30 стотинки...
тея дни ще го пойна...

- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
Мармот написа:doctoragsxr написа:
Много практично нещо като екстра...гледах го оригиналния модул в realoem-a странното е че в дару дава несъществуващ номер на част...
Сменили са номера най-вероятно![]()
Иначе оригиналния модул е със същата функционалност !
Проверих го ,може да се поръча в Германия оригиналния модул с номер 61311373974 , цената му е 96 лв...

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
doctoragsxr написа:Вчера купих компонентите по схемата като ми казаха в магазина че дължа 3,80 лв от който 2 лв е платката чак не ми се вярваше...тея китайците са велики...интегралната схема струва 30 стотинки...
тея дни ще го пойна...
айде като го пойнеш и решиш да монтираш, направи няколко снимки за монтажа къде точно е буксата и къде ще го закрепиш и кой кабел къде го връзваш

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Мармот написа:http://www.prikachi.com/images.php?images/183/3117183Z.png
Запалих се да си го направя ....
На куплунга на оригиналното има ли ги всичките 5 необходими проводника?
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
Ludmil написа:
Да, допълнителни жици не се прекарват! Кабелите от платката правиш да завършват с мъжки каблени обувки и ги боцкаш на оригиналната букса...там си има клема 30, 15, маса, маса от бутоните, кабел към плафоните.
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
Мармот написа:Ludmil написа:
Да, допълнителни жици не се прекарват! Кабелите от платката правиш да завършват с мъжки каблени обувки и ги боцкаш на оригиналната букса...там си има клема 30, 15, маса, маса от бутоните, кабел към плафоните.
http://prikachi.com/images/316/3142316Y.jpg
Шест кракова букса...черната която седи до модула на централното...

13 мнения
• Страница 1 от 1