RQ:Отностно E30 324TD

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 328I с 19-ки :) (Ютия)
Мечтае да кара: Ултра ниско Е30 с голяма джанта !
Детайли за колата: Ютия

RQ:Отностно E30 324TD

Мнение от ThuGShosho » 05 Яну 2011, 21:14

Здравейте! Искам да попитам който движи с такъв мотор (324 TD),или е чул добри или лоши одзиви да сподели тук моля.
Интересуват ме кусорите на този двигател и с какво най-често пати ?! :idea: :?: :!: :wave:

Потребител
Аватар
Кара: Jaguar
Мечтае да кара: Alpina B12 5,7

Re: RQ:Отностно E30 324TD

Мнение от radilafi » 06 Яну 2011, 11:57

Здравей,
аз имам такъв. Като цяло съм доволен. Най големия проблем, който съм имал е с въздуха в системата, но ако си проверяваш всичко навреме (маркучи, филтър и тн..) всичко е ок. Иначе е много здрав мотор, но не търпи на преработки, както си е ,така си го караш. Разхода сравнение с бензина е чуден - 8-9 градско, 6-7 извънградско. За това купе е учудващо пъргав за дизел. По-сериозен разход ти е ангренажния ремък и свещите.
Иначе съм чувал за проблеми с турбината, ГНП-то, умната дюза, мап-сензор и прочие, аз година и половина карам , с елементарна подръжка и нищо от това не ми е правело проблеми.
Засега друго не се сещам, ако искаш питай по-конкретно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Яну 2011, 12:24

Здравей,
аз имам такъв. Като цяло съм доволен. Най големия проблем, който съм имал е с въздуха в системата, но ако си проверяваш всичко навреме (маркучи, филтър и тн..) всичко е ок. Иначе е много здрав мотор, но не търпи на преработки, както си е ,така си го караш. Разхода сравнение с бензина е чуден - 8-9 градско, 6-7 извънградско. За това купе е учудващо пъргав за дизел. По-сериозен разход ти е ангренажния ремък и свещите.
Иначе съм чувал за проблеми с турбината, ГНП-то, умната дюза, мап-сензор и прочие, аз година и половина карам , с елементарна подръжка и нищо от това не ми е правело проблеми.
Засега друго не се сещам, ако искаш питай по-конкретно.

Можеш ли да кажеш колко ти е годишния данък? Иначе заради кубатурата попадаш в по-високи цени за гражданска отговорност.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от radilafi » 06 Яну 2011, 12:32

ами данъка зависи от населеното място - към 160 лв беше във Варна преднята година, гражданската към 210 , ама от тази година не знам.

... това проблем на двигателя ли го водим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Яну 2011, 13:24

Не е проблем на двигателя естествено, но според мен има смисъл да се коментира, ако човека се чуди дали да си купи 316 или 324. В такъв смисъл го казвам. Примерно 16-ката с катализатора излиза към 60 лева данъка и 185 гражданска. 120 лева разлика на година година с дизела. Като се има и в предвид, че нафтата е по-скъпа, идеята с икономията става малко спорна.
Иначе аз имам чистия дизел и 16-ка и пак за консумативи - едното е х4 другото х6 + повече масло, че и за турбината. Не съм имал турбо мотор, но е важно да се огледа турбината за луфтове и течове.
Мойте проблеми са били с умна дюза, алтернатор и загряване. Принципно дизела се самообезвъздушава.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от radilafi » 06 Яну 2011, 18:09

Прав си не споря. Разход си е и не е малък. За въздуха, на мен ми правеше проблем стойката на филтъра, влизаше въздух от помпичката за подкачване, сложих стойка от е34 без помпа и сега е пушка.
Общо взето всичко опира до късмет и състоянието на конкретния автомобил, който имаш впредвид.

Назад към E30