Смяна на афтоматик с ръчна скоростна кутия?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на афтоматик с ръчна скоростна кутия?
Здравейте!
Искам да попитам може ли от БМВ 520 6 цилиндрово бензин да се вземе ръчната скоростна кутия и да се монтира на БМВ 324tdi 6 цилиндрово обаче афтоматик?
Искам да попитам може ли от БМВ 520 6 цилиндрово бензин да се вземе ръчната скоростна кутия и да се монтира на БМВ 324tdi 6 цилиндрово обаче афтоматик?
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: Смяна на афтоматик с ръчна скоростна кутия?
първо аВтоматик се пише с В бе къде си спал първи клас....
а колкото по темата за моженето може ама предавателните числа нямат нищо общо на двете кутии с бензинова кутия на дизел първа ще ти свършва да речем на 120
с две думи търси си от дизеляк.....
а колкото по темата за моженето може ама предавателните числа нямат нищо общо на двете кутии с бензинова кутия на дизел първа ще ти свършва да речем на 120

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Да явно съм спал
:D
Иначе окси ще търсим от дизелак
Мерси!

Иначе окси ще търсим от дизелак

Мерси!

E30_M_Tech_ll написа:първо аВтоматик се пише с В бе къде си спал първи клас....
а колкото по темата за моженето може ама предавателните числа нямат нищо общо на двете кутии с бензинова кутия на дизел първа ще ти свършва да речем на 120с две думи търси си от дизеляк.....
Ама и ти упъти колегата та нема до къде...важното е и в тая да те има...
по темата...колега требва първо да уточниш 520ката каква е...е28 или е34... с какъв мотор е...м20 или м50...?Но на мене ми се струва че и ти още незнаеш отговорите на тоя въпрос...е30 324 не е тди а само тд и за да минеш на ръчни скорости ще ти трябват много от обурудването на кола с ръчни скорости от които една малка част е самата скоростна кутия...

- E30_M_Tech_ll
-
-
6estaka написа:E30_M_Tech_ll написа:първо аВтоматик се пише с В бе къде си спал първи клас....
а колкото по темата за моженето може ама предавателните числа нямат нищо общо на двете кутии с бензинова кутия на дизел първа ще ти свършва да речем на 120с две думи търси си от дизеляк.....
по темата...колега требва първо да уточниш 520ката каква е...е28 или е34... с какъв мотор е...м20 или м50...?Но на мене ми се струва че и ти още незнаеш отговорите на тоя въпрос...е30 324 не е тди а само тд и за да минеш на ръчни скорости ще ти трябват много от обурудването на кола с ръчни скорости от които една малка част е самата скоростна кутия...
ама и ти го упъти та хептен няма на къде.... само питаш важнто е мнения да има нали

аз по принцип исках само да изкоментирам аФтомата ама викам ай да не е само офтопик да го насоча малко....
от м20 става кутията на м50 и обратно

ама той колегата щом задава такива въпроси дали става това означава че даже беглии представи си няма за кв остава въпрос... не говоря за пасване и така нататък ами само за предавателните числа че на бензина и дизела нямат нищо общо...
ето нагледен пример как се вдигат 240 на трета

http://vbox7.com/play:e8cd08c8
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
E30_M_Tech_ll написа:6estaka написа:E30_M_Tech_ll написа:първо аВтоматик се пише с В бе къде си спал първи клас....
ама и ти го упъти та хептен няма на къде.... само питаш важнто е мнения да има нали![]()
аз по принцип исках само да изкоментирам аФтомата ама викам ай да не е само офтопик да го насоча малко....
от м20 става кутията на м50 и обратнокакто става и от м40.... и от м42 .... и от м43 и така нататък.... комбинации много...
ама той колегата щом задава такива въпроси дали става това означава че даже беглии представи си няма за кв остава въпрос... не говоря за пасване и така нататък ами само за предавателните числа че на бензина и дизела нямат нищо общо...
ето нагледен пример как се вдигат 240 на третас дизелов диф
http://vbox7.com/play:e8cd08c8
Скоростна кутия и диференциал са две много различни неща и с много различно предназначение...и ако беше си направил труда да отвориш малката червена книжка със 132 страници която седи в жабката на почти всяко е30 щеше да разбереш че е30 324тд е когато е със ръчни скорости е със скоростна кутия Гетрак 260 и е със същите прдавателни числа като на кутията монтирана на 325и...мисля че и автора на темата ще намери някои отговори тук...

- E30_M_Tech_ll
-
-
добре а ти видя ли че той говори за скоростна кутия от петица? и то 520! а ако е с м20 знаеш ли дифа с кво число е ? 4,45
дали ше му е същото ако го сложиш на кола дето е с диф 3,45 да речем?
както казах всичк ое от значение... за ставането става ама друг е въпроса колко е използваемо това дето става....
както и да е .... няма да споря не ми се занимава....

както казах всичк ое от значение... за ставането става ама друг е въпроса колко е използваемо това дето става....

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Колега защо искаш да я правиш цялата тая калама
Толкова ли е трудно да намериш стандартна кутия.

Толкова ли е трудно да намериш стандартна кутия.

8 мнения
• Страница 1 от 1