виене в скоростите
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
виене в скоростите
здр колеги ,когато колата работи на място се чува виене в скоростите не е много силно но като натисна съединителя шума изчезва но като пусна съединителя пак почва да вие маслото е сменявано преди 70 000 с атф 75на90 тотал и сега съм взел същото масло пак даго сменя но искам преди това да го оправя някои ми казаха че е лагера на съединителя даите някакви предположения и горе долу каква цена срува този лагер колата е м40б16 ,90год благодаря предварително
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
Re: виене в скоростите
лагер на първичен вал 

Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
мах 30 лв. за SKFgeorde123000 написа:колко струва този лагер на първичния вал
bmw325tds написа:мах 30 лв. за SKFgeorde123000 написа:колко струва този лагер на първичния вал
Обаче смяната му е тегава

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
- ico-bmw
- ентусиаст
-
- Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car
M-TEAM написа:може и да е аксиалния лагер
надали
Drive Only Cool Cars - E30 Baby 

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
е понякога има и малък шанс да е той ,но повечето БМВ-та които съм карал си вият ,дори на баща ми смених кутията по негово желание на свободен ход пак виеше даже направо си дрънчеше , същата кутия я сложих на състезателна кола и 2 години вече не е направила проблем
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- kls\\
- Потребител
-
- Кара: E30 / Cherokee XJ
- Мечтае да кара: същите чисто нови
колега, когато взех моито БМВ, ми направи впечатление същия шум, скоро след това смених комплект съединител в който имаше и аксиален лагер, в резултат на което шумът изчезна за известно време и след това пак се появи, възможно е и при теб да е от него, доколкото съм чувал за БМВ този шум на аксиалния лагер е характерен но дали това е така могат да кажат само по-посветените колеги.... и още нещо ми минава през ума не трябва ли ако е лагер на първичен вал при натиснат съединител, при движеие по инерция и включена произвола предавка пак да се чува този шум и тук пак по-посветените колеги могат да се изкажат....
Аксиалния вие на натиснат съединител.Самия лагер не е проблем,но смяната верно е играчка.Ако ти изпаднат читави скорости(още на колата за да ги чуеш)може да ти дойде по-лесно да ги смениш направо.

- lambreto
- Потребител
-
- Кара: E30 318is
Аз имам същия проблем и всяка скоростна кутия която сложа се разтраква (вече съм на третата).
Вярно че не е аксиален лагер, а лагер на първичния вал щом на натиснат съединител не се чува.
Въпроса е от какво се получава?
Сигурен съм че нещо не е наред с колата. За съжаление аз смених всичко (тампони на двигателя, тампони на задния мост, тампон на диференциала, висящ лагер, амортисьори, пружини) чак след като ми се разтрака и 3-тата скоростна кутия. И сега се чудя ако сложа още една скоростна кутия какво ще стане?
Някакви предложения от какво друго може да е? Или просто не съм случил на скорости?
Вярно че не е аксиален лагер, а лагер на първичния вал щом на натиснат съединител не се чува.
Сигурен съм че нещо не е наред с колата. За съжаление аз смених всичко (тампони на двигателя, тампони на задния мост, тампон на диференциала, висящ лагер, амортисьори, пружини) чак след като ми се разтрака и 3-тата скоростна кутия. И сега се чудя ако сложа още една скоростна кутия какво ще стане?
Някакви предложения от какво друго може да е? Или просто не съм случил на скорости?
Ако сложиш нова скоростна кутия ще караш поне 500 000км. След това пак ще сменяш...lambreto написа:Аз имам същия проблем и всяка скоростна кутия която сложа се разтраква (вече съм на третата).
Проблема е в изминатите километри...
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
На зъбите на зъбните колела има повърхностно закаляване.С течение на времето и от работата този слой се наранява.Оттам и шума се увеличава.Обикновенно се чува най-силно на трета и на пета скорост.Нищо не можеш да направиш освен да сипеш някаква добавка или по-гъсто масло.Но и така да я оставиш ще изкара доста дълго време.Така че не се притеснявай.
Megasquirt & Megaview user
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Има една добавка за ск.кутии- "ХАДО". Не съм я ползвал. Отзивите от колеги, които карат на макс са много добри, но лично наблюдения нямам- чуждият опит обаче показва, че помага и кутията и се удължава живота и намаля шума. По-добър вариант от смяната. Лично мнение и те съветвам да се поинтересуваш. Поздрави, колега.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- geletooo
- Потребител
-
- Кара: BMW e30
- Мечтае да кара: Plymouth Barracuda
и при мен го има този шум на място и като натисна саединителя изчезва при мен се появи 2000-3000 км след смяна на саединител с нов менте
ако се строши при висока скорост този лагер има ли опасност да се пребия ?
и дали все пак не е възможно това да е аксиалния лагер ?
ако се строши при висока скорост този лагер има ли опасност да се пребия ?
и дали все пак не е възможно това да е аксиалния лагер ?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2