Първата ми е30-ка
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно читави М10-ки :D
Първата ми е30-ка
Здравейте на всички ! Ученик съм , спестявах си пари кефех се от много отдавна на е30-ките , които виждах
.Преди месец си купих първото е30 316 м10б18, освен него имам и една леееко запазена е21-чка може някой да я знаят (Оранжевата от Ретро парада)
Та сега да се върна на 30-ката тя е 316, карбуратор , 2врати , двоен стоп .... взех я евтино,но имаше доооста косури по-точно мотора беше аут ( М10б18)... Запретнах ръкави, с помоща на дядо ми и Емо с ник "Изрода"(Страшно съм ти благодарен братле
) намерихме частите, от колегата "Laviatan" (благодарности за разумните цени и качествените части
) взех сегменти , биелни лагери , гарнитура на главата , гарнитура на картера , гумички за клапаните. И така ... главата отиде на шлайф (не беше много крива 12 стотни отидоха). Работихме само двамата с дядо ми БЕЗ ГАРАЖ , Без канал без нищо в един двор, но Мерак.... След 2 седмици (работеше се между другото) сглобихме мотора, колата запали веднага, пипна се малко карбуратора Pierburg 2b4 май беше
той беше с комп.. та вече е механичен и нямам грижи
Тия дни я подкарах останаха ми някой дреболий и по-важното трябва да правя ауспуха от двуцевката до средното гърне тръбата е спукана ( при един приятел го заварихме и не пръщи толкова,но трябва да се прави)
Та ако имам някакви питания, затруднения, или не знам нещо ще питам тук. Поздрави !

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ентусиазмът е заразен. Ти можеш да започнеш епидемия!!!
deyan-enchev написа:Моята по минимум 2-3 пъти на ден я припалвам БЕЗ акумулатор със Спрей ЕТЪР ... супер яко дъни аванса, ама клапаните са здрави.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Първата ми е30-ка
Честита да ти е колицата. Мерака при е30 е по-важен дори от средствата !
Успех с бъдещото ви приятелство/любов
.
Ако нямаш майстор за ауспусите, Жан Лазаров - Ауспуси Лазаров работи добре и цените му са поносими много
Успех с бъдещото ви приятелство/любов

Ако нямаш майстор за ауспусите, Жан Лазаров - Ауспуси Лазаров работи добре и цените му са поносими много

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти за хубавия отговор колега ами нямам майстор , а при арабите няма да отида много ти благодаряdeyan-enchev написа:Честита да ти е колицата. Мерака при е30 е по-важен дори от средствата !
Успех с бъдещото ви приятелство/любов.

deyan-enchev написа:Моята по минимум 2-3 пъти на ден я припалвам БЕЗ акумулатор със Спрей ЕТЪР ... супер яко дъни аванса, ама клапаните са здрави.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Телефон: 0888746507 - Жан Лазаров
И аз бях ходил при едни араби, и направиха мазало по генерацията ама ми беше спешно. Жан работи презизно, бавно и постоянно те пита какво искаш да се направи като ти дава набор от опции. Един път съм ходил но бих отишъл пак, и сумати народ съм препратил там.
Майстор, Доктор и Адвокат трябва да имаш приятели
инъче зор раотата за жалост.
Телефон: 0888746507 - Жан Лазаров
И аз бях ходил при едни араби, и направиха мазало по генерацията ама ми беше спешно. Жан работи презизно, бавно и постоянно те пита какво искаш да се направи като ти дава набор от опции. Един път съм ходил но бих отишъл пак, и сумати народ съм препратил там.
Майстор, Доктор и Адвокат трябва да имаш приятели

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти колега! Тия дни да събера парички и ще отида да видя какво ще се прави

- impressionistus
- Потребител
-
- Кара: BMW320i
Желая ти хубави мигове,постигнал си една мечта...!
Евалата ... повече такива ентусиасти като теб да има
Да си я караш със здраве и много да те слуша.

Да си я караш със здраве и много да те слуша.
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
Много ти благодаря за хубавите думи колега !!!

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
impressionistus написа:Желая ти хубави мигове,постигнал си една мечта...!
..бах тва постигане на мечта за 1-2000лв

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
^toys just got bigger
честито!филма е безкраен 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви много за хубавите думи на всички!
След 100-на км. ще сменя и маслото , масления и въздушния филтър. Можете ли да ме посъветвате с какви ... поне за филтрите,че знам,че те са много капризни откъм маслен филтър.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Честито ! Да си я караш с кеф и да те слуша. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Явор написа:impressionistus написа:Желая ти хубави мигове,постигнал си една мечта...!
..бах тва постигане на мечта за 1-2000лв..иначе ясно,че миговете трябва да са хубави
По-скоро е постигнал една цел. А е важно човек да има цели в живота. Браво за което, аз също да пожелая весели моменти и само напред

BMW only!
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги!! Преди години имах една мечта ... да отида с е21-цата на ретро парад, но не беше подготвена и тази година го постигнах ... дори взех и награда за,което съм адски щастлив. Ето я и моята темичка ... viewtopic.php?f=36&t=211529
По 30-ката има още доста работа и се надявам някой ден да стане перфектната
Още веднъж ви благодаря за хубавите думи на всички !