Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!

Мнение от Rumburak » 20 Юни 2010, 1:07

Днес си смених задната врата(понеже ме блъсна преди месец един голф... :evil: ) и насадих карантията от старата ми врата, в новата, но се появи проблем и то много странен да си призная :kuku: :
1.Копчетата(това до скоростния лост и това на самата врата) за задно ляво ел. стъкло светят. :conf:
2.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето до ск. лост, нищо не става, както и при натискане за вдигане.От машинката не се чува нищо! :shock:
3.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето на задна лява врата стъклото си се смъква, но при опит да го вдигна -> ни стон , ни вопъл от машинката! :banghead:
Смених копчетата всякакви варианти и врътки :arrow: никаква разлика.
Проверих 17-ти бушон(въпреки, че не виждам смисъл при налични работещи в двете посоки останалите 3 ел. стъкла!) - ок е бушона.
Да си призная реле при бушоните за ел. стъклата не намирам :roll: , нито при мен, нито по схемите в книжката или в нета.
Имало майче релета за ел. стъклата зад компютъра... но не посмях да търся там, пък и да не работи заради бъгаво реле само вдигането на само един от джамците.. пак ме съмнява :!: :nono:
При свалена въпросна лява ел. машинка за стъклото , вързана при акумулатора, със смяна на поляритета, 12-те волта я движат и в двете посоки :!:
Замерих с мултицет на буксата при централната колонка , при натискане на копчето до ск. лост за ляв заден джам надолу , стигат 12V, но при натискане за нагоре, 0V! :shock:
Уважаеми колеги, искрено Ви моля за помощ :help: :help: :help:
:drinking: :comp: Кажете ми къде сгреших :?: :cry: :dunno:
П.П.: Да спомена, че никъде нищо не съм пипал по инсталацията на ел. стъклата, а самата тя си ми е заводско прокарана, имах си ел. стъкла отпред, наскоро насадих и отзад.
П.П.2: Интересното е, че и машинката за централното на лявата врата като я включа ... работи, но има супер кратък ход и не отключва и заключва вратата... :ranting:
П.П.3: По принцип като се натисне което и да било от копчетата за ел. стъклата , при наличието на товар във веригата, другите копчета светят малко по-слабо(спад на напрежение майче му се викаше) докато се натиска копчето.При моят гореописан проблем това не се случва при натиснато копче за стъклото нагоре на задната врата. :confused:
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!

Мнение от zzuzi » 20 Юни 2010, 1:26

Koлега,първо можеш да пробваш да подадеш ток на ел стъклото директно от акумукатора,но на място,докато си е монтирана машинката,за да изключиш всякакви механични повреди.
И с друго копче на конзолата ли ти дава 0в. за нагоре?
Виж да не се бъзика някоя маса,щом имаш проблем и с централното.
Изображение Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Юни 2010, 1:53

Виж кабелите дето минават от купето към вратата, тия в гуменото маркуче.
Може да има някой друг скъсан там..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumburak » 20 Юни 2010, 10:38

zzuzi написа:Koлега,първо можеш да пробваш да подадеш ток на ел стъклото директно от акумукатора,но на място,докато си е монтирана машинката,за да изключиш всякакви механични повреди.
И с друго копче на конзолата ли ти дава 0в. за нагоре?
Виж да не се бъзика някоя маса,щом имаш проблем и с централното.

Ок, ще прокарам едни временни кабели от акумулатора до вратата и ще пробвам...но си мисля, че ако има механичен проблем, който пречи на машинкта да движи нагоре.. тя поне щеше да издава цъкащ стон при натискане на копчето за нагоре... пък и остава загадката защо от предното копче не работи хич, а от задното само надолу :conf:
Ще премеря на задният ляв джам дали дава пак 0в. за нагоре.
:wtf: Ако се бъзикаше маса :arrow: нямаше ли да не работи нищо и като се отбъзикне да работи вс. както си трябва, а не половинчато?

Andronoff написа:Виж кабелите дето минават от купето към вратата, тия в гуменото маркуче.
Може да има някой друг скъсан там..

Ок, ще ги проверя пак,... но си мисля, че ако има скъсан.. няма да работи въобще, а то работи половинчато.
......... :banghead:
Изображение
Дилян Пенчев написа:

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumburak » 20 Юни 2010, 12:48

Колеги, открих къде е проблема!
Смених кабела от конектора на средната конзола до машинката с този от дясната врата и воала :arrow: работи и в двете посоки :!:
Масата от средната конзола до машинката я няма никаква като меря с мултицета, явно е наранен някъде този(черният) кабел(незнам как, тъй като не съм го прегъвал :shock: )... ще се опитам да го намеря къде точно е прекъснат, ако ли пък не ще прокарам отделен за масата...
Модовете могат да заключват смело, благодаря на отзовалите се и нека Е30 ПРЕБЪДЕ :!: :bowdown: :lalala:
П.П.: Оказа се при сгъвката между вратата и центр.-та конзола, 2 прекъснати кабелчета(черен и черно-жълт, синият беше на път и той..)
Изображение
Дилян Пенчев написа:

Назад към E30