Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!
Днес си смених задната врата(понеже ме блъсна преди месец един голф...
) и насадих карантията от старата ми врата, в новата, но се появи проблем и то много странен да си призная
:
1.Копчетата(това до скоростния лост и това на самата врата) за задно ляво ел. стъкло светят.
2.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето до ск. лост, нищо не става, както и при натискане за вдигане.От машинката не се чува нищо!
3.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето на задна лява врата стъклото си се смъква, но при опит да го вдигна -> ни стон , ни вопъл от машинката!
Смених копчетата всякакви варианти и врътки
никаква разлика.
Проверих 17-ти бушон(въпреки, че не виждам смисъл при налични работещи в двете посоки останалите 3 ел. стъкла!) - ок е бушона.
Да си призная реле при бушоните за ел. стъклата не намирам
, нито при мен, нито по схемите в книжката или в нета.
Имало майче релета за ел. стъклата зад компютъра... но не посмях да търся там, пък и да не работи заради бъгаво реле само вдигането на само един от джамците.. пак ме съмнява

При свалена въпросна лява ел. машинка за стъклото , вързана при акумулатора, със смяна на поляритета, 12-те волта я движат и в двете посоки
Замерих с мултицет на буксата при централната колонка , при натискане на копчето до ск. лост за ляв заден джам надолу , стигат 12V, но при натискане за нагоре, 0V!
Уважаеми колеги, искрено Ви моля за помощ
Кажете ми къде сгреших
П.П.: Да спомена, че никъде нищо не съм пипал по инсталацията на ел. стъклата, а самата тя си ми е заводско прокарана, имах си ел. стъкла отпред, наскоро насадих и отзад.
П.П.2: Интересното е, че и машинката за централното на лявата врата като я включа ... работи, но има супер кратък ход и не отключва и заключва вратата...
П.П.3: По принцип като се натисне което и да било от копчетата за ел. стъклата , при наличието на товар във веригата, другите копчета светят малко по-слабо(спад на напрежение майче му се викаше) докато се натиска копчето.При моят гореописан проблем това не се случва при натиснато копче за стъклото нагоре на задната врата.

1.Копчетата(това до скоростния лост и това на самата врата) за задно ляво ел. стъкло светят.

2.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето до ск. лост, нищо не става, както и при натискане за вдигане.От машинката не се чува нищо!

3.При натискане за смъкване на задно ляво стъкло от копчето на задна лява врата стъклото си се смъква, но при опит да го вдигна -> ни стон , ни вопъл от машинката!

Смених копчетата всякакви варианти и врътки

Проверих 17-ти бушон(въпреки, че не виждам смисъл при налични работещи в двете посоки останалите 3 ел. стъкла!) - ок е бушона.
Да си призная реле при бушоните за ел. стъклата не намирам

Имало майче релета за ел. стъклата зад компютъра... но не посмях да търся там, пък и да не работи заради бъгаво реле само вдигането на само един от джамците.. пак ме съмнява

При свалена въпросна лява ел. машинка за стъклото , вързана при акумулатора, със смяна на поляритета, 12-те волта я движат и в двете посоки

Замерих с мултицет на буксата при централната колонка , при натискане на копчето до ск. лост за ляв заден джам надолу , стигат 12V, но при натискане за нагоре, 0V!

Уважаеми колеги, искрено Ви моля за помощ

П.П.: Да спомена, че никъде нищо не съм пипал по инсталацията на ел. стъклата, а самата тя си ми е заводско прокарана, имах си ел. стъкла отпред, наскоро насадих и отзад.
П.П.2: Интересното е, че и машинката за централното на лявата врата като я включа ... работи, но има супер кратък ход и не отключва и заключва вратата...

П.П.3: По принцип като се натисне което и да било от копчетата за ел. стъклата , при наличието на товар във веригата, другите копчета светят малко по-слабо(спад на напрежение майче му се викаше) докато се натиска копчето.При моят гореописан проблем това не се случва при натиснато копче за стъклото нагоре на задната врата.

Re: Не работи само качването на задно ляво ел. стъкло - ПОМОЩ!
Koлега,първо можеш да пробваш да подадеш ток на ел стъклото директно от акумукатора,но на място,докато си е монтирана машинката,за да изключиш всякакви механични повреди.
И с друго копче на конзолата ли ти дава 0в. за нагоре?
Виж да не се бъзика някоя маса,щом имаш проблем и с централното.

- Andronoff
- триногата
-
Виж кабелите дето минават от купето към вратата, тия в гуменото маркуче.
Може да има някой друг скъсан там..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
zzuzi написа:Koлега,първо можеш да пробваш да подадеш ток на ел стъклото директно от акумукатора,но на място,докато си е монтирана машинката,за да изключиш всякакви механични повреди.
Ок, ще прокарам едни временни кабели от акумулатора до вратата и ще пробвам...но си мисля, че ако има механичен проблем, който пречи на машинкта да движи нагоре.. тя поне щеше да издава цъкащ стон при натискане на копчето за нагоре... пък и остава загадката защо от предното копче не работи хич, а от задното само надолу

Ще премеря на задният ляв джам дали дава пак 0в. за нагоре.

Andronoff написа:Виж кабелите дето минават от купето към вратата, тия в гуменото маркуче.
Ок, ще ги проверя пак,... но си мисля, че ако има скъсан.. няма да работи въобще, а то работи половинчато.
.........

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
Колеги, открих къде е проблема!
Смених кабела от конектора на средната конзола до машинката с този от дясната врата и воала
работи и в двете посоки
Масата от средната конзола до машинката я няма никаква като меря с мултицета, явно е наранен някъде този(черният) кабел(незнам как, тъй като не съм го прегъвал
)... ще се опитам да го намеря къде точно е прекъснат, ако ли пък не ще прокарам отделен за масата...
Модовете могат да заключват смело, благодаря на отзовалите се и нека Е30 ПРЕБЪДЕ

П.П.: Оказа се при сгъвката между вратата и центр.-та конзола, 2 прекъснати кабелчета(черен и черно-жълт, синият беше на път и той..)
Смених кабела от конектора на средната конзола до машинката с този от дясната врата и воала

Масата от средната конзола до машинката я няма никаква като меря с мултицета, явно е наранен някъде този(черният) кабел(незнам как, тъй като не съм го прегъвал

Модовете могат да заключват смело, благодаря на отзовалите се и нека Е30 ПРЕБЪДЕ

П.П.: Оказа се при сгъвката между вратата и центр.-та конзола, 2 прекъснати кабелчета(черен и черно-жълт, синият беше на път и той..)
5 мнения
• Страница 1 от 1