За по запознатите

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

За по запознатите

Мнение от nesko » 07 Юни 2010, 8:13

Колеги имам един проблем който не знам от какво е колата е е30/90г с м50 мотор
а проблема е следния след като смених (6) бензинови помпи потопяеми които не бяха с оргинални цедки и те си горяха за няколко дни си закупих чисто нова с цедка като трябва да си е , и всичко си дойде на мястото колата си вървеше много добре до преди два дни когато я оставих на един майстор да ми оправи заден десен подкалник понеже имам навика да си гърмя редовно гумите и там се получи дупка и майстора решил че казанчето което седи до гърловината горе под десния калник е излишно и го махнал и нарязал маркучите които минават над резервоара и отиват към въпросното казанче :help: и когато си взех колата тя нещеше да върви като преди стига до 4500/5000об. и до там все едно свършва бензина а имам 45литра :dunno: а когато реша да завия по рязко колата направо си огасва за дрифтене е невазможно само малко да се залюлее и огасва колата :banghead:
проблема дали е от това казанче или от помпата според ваз :help:
и без това казанче колата можели да си работи нормално и каква е точно ролята му :dunno:
благодаря ви предварително :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: За по запознатите

Мнение от NikiNikolov » 07 Юни 2010, 9:36

Въпросното казанче заедно с още един черен цилиндър свързан с маркуч към дросела и отиваш под колата другия, също така има едно клапанче служат за втечняване на бензиновите изпарения - т.е. става въпрос за екология. По принцип липсата на тоя казан /белия/ не е проблем, но е голям проблем не-запушването на маркучите от страна майстора щот като ходиш и заредиш ще се чудиш къде ти отива бензина. Другото което е, че не съм запознат с външния вид на резервоара на 30-те и имам съмнения, че не си монтирал помпата нормално, т.е. нещо си да ти показва повече, но навярно имаш усет към нещата и няма проблем с това. Ако помпата работи, провери маркучите дали са здрави, бензиновия филтър сменял ли си, регулатора на налягане на рейката виж също, друго по тая система няма, или не се сещам в момента. Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 07 Юни 2010, 15:14

Kъде ги намирате тея майстори дето преценяват кое е излишно и го махат както си искат... :dunno:
Иначе предполагам ,че имаш предвид номер 11...Изображение
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 07 Юни 2010, 15:18

Да за номер 11 става дума но преди малко си извадих помпата почистих я малко включително и цедката поставих ги и си тръгна да върви пак :lalala: а за това казанче мога ли без него или тря да си го сложа пак :bchug:
благодаря :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 07 Юни 2010, 15:47

Поглеждал ли си дали не е пълен с боклуци резервоара като ти се запушва толкова често цедката?Без това казанче явно може,защото има и фабричен вариант без него,но не знам на къде отива тоя маркуч от него.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дифа да вие...

Мнение от power of bmw » 07 Юни 2010, 23:16

сваляй резервоара и го чисти,предполагам че е карана на газ преди това и резрвоара може да мус е е налагало да седи доста време сух
Ако БМВ е религия,то Е30 е икона!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 08 Юни 2010, 11:59

power of bmw написа:сваляй резервоара и го чисти,предполагам че е карана на газ преди това и резрвоара може да мус е е налагало да седи доста време сух

Да на газ е била колата и е нямала работеща помпа доста време :banghead: значи ще го сваля тия дни да го изчистя мерси :bchug:
дефакто ето това е казанчето което е махнато при мен без него ще имам ли проблеми на схемата е номер 1 :?:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... nk_tubing/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 22 Юни 2010, 16:53

В началото може да няма ама след време ще има когато отрязаните маркучи се запушат и като няма от къде да взима въздух резервоара ще стане като вакуум казанче в уголемен размер :mhihi: съответно помпата ще почне да не може да дърпа бензин-ще се натоварва и ще изгори. Добре че на 30-ката резервоара е метален, ако беше пластмасов щеше да се сгъне :shock: и да стане малко резервоарче 15л. :mrgreen: снади ги с други маркучета и ги пусни нанякъде където няма да се запушат, да си диша през тях ;)
ИзображениеБъРзИя ///

Назад към E30