Сменена долна помпа на съединителя, но все още проблем

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Сменена долна помпа на съединителя, но все още проблем

Мнение от Dr.Schnaps » 03 Май 2010, 20:36

Симптомите бяха следните> съединителя при продължително натискане не се връща и евентуално загуба на спирачна течност (не съм сигурен, но не беше на максимума, където би трябвало да е) смених долната помпа на съединителя. Не течеше кой знае колко много (беше влажно от спирачна течност, но нищо фрапиращо).

понеже четох че много се помпа за обезвуздушаване се постарах от тръбичката почти да не изтече течност по време на смяната, за да не се помпа после много.

закачих помпата и обезвуздуших 4-5 пъти при натиснат педал до долу след помпане. въздух не излизаше (не пръскаше така както при спирачно обезвъздушаване). Съединителя при отпускане си зацепва където трябва.

Супер чудесно. :arrow:

Обаче въпреки това по късно установих че при продължително киснене на съединителя не се връща до горе или пада на пода.

гледах горната помпа- суха е на маншона (тази на снимката не е мойта, а е само за пример- маншон горна помпа). Спирачна течност пак не се губи от казанчето.

Аз виждам два варианта.

-или не съм обезвъздушил като хората, но тогава защо всичко е ОК, ако се натиска за кратко, а тепърва при над 30-40 секунди натиснат педал има проблем.

- или горната помпа е проблема (и е била от самото начало), но не е неплътна навън, а вътре в смисъл буталото/ гумичката му нещо не задържат продължително налягането..

някой има ли идея?

Я дайте пиниза за обезвуздушаването (имаше отдавна тема, но не я намирам), че мисля пак да го направя, като най- лесен вариант.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Сменена долна помпа на съединителя, но все още проблем

Мнение от zzuzi » 03 Май 2010, 20:50

Аз лично обезвъздуших само с яко помпане на педала.Другия вариант е още при смяната на помпата да я напълниш с една спринцовка.Но щом проблема ти е останал същия едвали е от обезвъздушаването.За нивото на спирачната течност ако не си сменял накладки е нормално мааалко да понамалее при износването им.
Изображение Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 03 Май 2010, 21:04

Проблема при горната помпа е, че е с две гумички. Едната прави налягането а втората спира маслото да изтича от помпата. Когато заминава първата се получава нещо като твоя случай. Накрая се стига до там, че съединителя отделя само с рязко сритване. И всичко това без да тече.
Когато замине втората, си тече, но работи нормално.
Обезвъздушаването както си го описал, напомпваш, задържаш и отвиваш пропката докато излиза чорба и въздух. Стягаш и пак, и пак докато излиза само чорба без въздух-пяна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 04 Май 2010, 21:29

Lenco написа:Проблема при горната помпа е, че е с две гумички. Едната прави налягането а втората спира маслото да изтича от помпата. Когато заминава първата се получава нещо като твоя случай. Накрая се стига до там, че съединителя отделя само с рязко сритване. И всичко това без да тече.

Може би е това. Някои друг имал ли го така проблема :?:

А за обезвъздушаването, така като гледам съм го направил правилно.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car

Мнение от ico-bmw » 04 Май 2010, 22:00

колега наи вероятно е горната помпа ,а ина4е обезвазду6аването става и без да помпа6 просто обръща6 помпата с цръцката на горе из4аква6 да излезе въздуха и си ти
Drive Only Cool Cars - E30 Baby :winky:

Потребител
Аватар
Кара: e30/34 m20b20 е46 м54б22

Мнение от ditk0 » 12 Май 2010, 23:31

При мен се получи нещо подобно както го описва колегата Lenco . Обезвъздушаването става като я оставиш на самотек. Ако не ти се получава нещо по системата не е както трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Е39 М5

Мнение от daniel.penchev » 17 Май 2010, 14:30

колега в деня преди събора се захванах със същата процедура.педала ми оставаше долу и реших да сменям долната помпа.смених я и се почна едно яко обезвъздушаване ама уви съединителя не идваше....доато не смених и горната.тогава всичко си дойде на мястото.моето мнение за твоя проблем е горна помпа.не е задължително да и е скъсано маншончето.моето си беше здраво и не е имала некви течове но като я свалих горната помпа и се оказа че нищо не става от нея.горна помпа ти е решението на 99%
[img]zagadka_padenii_v_futbole_yapfiles.ru.gif[/img]

Назад към E30