324d
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- az_sum_Bog
- Потребител
-
- Кара: Renault Opel Vectra C Mercedes W221
- Мечтае да кара: Mercedes
- Детайли за колата: BMW E30 318i 1986
324d
здравейте колеги до края на следващата седмица ще се сдобия с е-30 324д (днес я капарирах) искам да попитам няколко неща за колата. 1989г е произвидина с 4 врати, без екстри от типа на ел. стъкла, централни и т.н. има шибидах и малко ръждичка тук там но това е нормално за кола на тези години
отзад е с "двоен" стоп каквото и да означава това (не съм запален фен на марката)
искам да попитам тъй като има 324 но с турбо какви части трябва да си набавя за стана стане и мойта "с турбо" става въпрос за оригиналното си, а не някой афтър-маркет. тъй като ще има колеги които ще кажат: да си беше взел с турбо! ще отговоря прадварително. бюджета за тази кола е остро ограничен и решението за купуването и беше взето за 5 минути. колата няма да се кара ежедневно, нито за състезания от какъвто и да е било тип. просто с нея ще се правят глупости от време на време, за да ми мине меракът и да не си чупя собствената кола. нещата които ще се правят по колата ще са такива, че да не натоварват студентския бюджет много и ще се извършват на големи интервали от време.
освен въпроса с турбото искам да попитам напукано табло (става въпрос за 2 пукнатини) с какво може да бъде оправено или направо се сменя с друго. Неработещ оборотомер със жило ли е и или има и куп датчици??? мерси предварително за отговорите ви вероятно с времето ще изникват нови въпроси. снимки ще кача като взема колата 

- niko_first
- младши ентусиаст
-
Re: 324d
колега, хубаво си го замислил, обаче май май няма да стане
този двигател нее предвиден за турбиниране.... просто няма да издържи..... инече ако решиш все пак да правиш някакви опити имам всички части за туебо дизелче
така за таблото , няма лек
само друго
и оборотомера ти нее със жило
успехи

този двигател нее предвиден за турбиниране.... просто няма да издържи..... инече ако решиш все пак да правиш някакви опити имам всички части за туебо дизелче

така за таблото , няма лек

и оборотомера ти нее със жило

успехи

само гасссс на ИС-ката
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
направо смени мотора или си земи ТД...но не виждам какви глупости може да правиш с тая кола дано само не стане някои фал 

bedrock city racing
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
дам.. за простотия по-добре някой бензинов мотор си избери, че май са по дурако устойчиви .. пък и с тия 90тина кончета, няма много простотия да направиш
не че и дизел не може, примери в историята много, но по-добре направо ТД ако си го решил твърдо да е дизел. разгледай и из по-старите теми какво са правили колегите с дизелите си .. имам спомен за една май пловдивска беше с разни модове по нея и отзивите от собственика бяха много добри .. успех!

не че и дизел не може, примери в историята много, но по-добре направо ТД ако си го решил твърдо да е дизел. разгледай и из по-старите теми какво са правили колегите с дизелите си .. имам спомен за една май пловдивска беше с разни модове по нея и отзивите от собственика бяха много добри .. успех!

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- az_sum_Bog
- Потребител
-
а ще можете ли да ми обясните каква е разликата между 324д и 324тд, освен че едната е с турбо
става въпрос нещо по различно в буталата, валовете, клапани (нз при дизела как е до сега не съм имал дизел) и зада не е само спам поста ми да попитам кои са най-честите проблеми при е30-ката става въпрос за двигатели, окачвания, трансмисии, а не за козметични проблеми 

- dupeto
- кандидат ентусиаст
- Кара: 324 ТД
kолега, не искам да ти убивам желанието, но сам казваш, че бюджета ти е нисък. и аз едно време изках така да направя, накрая смених колата с турбо дизел. отидох за двигател и си купих цялата кола. не ми се мисли колко работи трябваше да се сменят... ето малко помощ... има и други подобни теми...
viewtopic.php?f=6&t=32056
viewtopic.php?f=6&t=32056
- az_sum_Bog
- Потребител
-
благодаря колега явно идеята ще си остане в зародиш
самоят двигател с ремък ли е или с верига. предполагам че е с верига все пак е 6 цилиндров дизел 

- niko_first
- младши ентусиаст
-
BMario написа:Най малко-започваш от колянов вал и блок.
е за 250 кинта е в играта

само гасссс на ИС-ката
- az_sum_Bog
- Потребител
-
за сега отпада вариянта за турбо искам да попитам двигателя с верига ли е или с ремък
прегледах днес темата където сте си качили снимки на колите и забелязах каква е разликата между стоповете и най-много ми хареса тройния
сигурно защото е последен фейс лифт
във вторник ще си взема бавареца защото другата ми кола (Рено 19 1995г., не ме линчувайте за това, отива за нови изпускателни колектори
) тогава ще я щракна и ще кача снимки

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз не мисля че д и тд имат различен колянов вал.
И степента на сгъстяване е 1:1 на 2та мотора, блока ще да е друг. Но не мога да ти кажа с точност аз съм потребител.
И степента на сгъстяване е 1:1 на 2та мотора, блока ще да е друг. Но не мога да ти кажа с точност аз съм потребител.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
На блока на ТД двигателя има дюзи на маслената магистрала,които мажат цилиндъра и буталото откъм картера.Трябва ти първо блок.ГНП-то е различно,трябва ти от ТД,някой ги правят и с обикновено,като си играят с регулировката на горивото,но не е същото.При ограничен бюджет филма е голям 

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Има серийни турбо дизели с механична помпа
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
deyan-enchev написа:Има серийни турбо дизели с механична помпа
Така де

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- Milushkata
- Потребител
-
- Кара: E 36 Compakt
пич със сигурност няма да сбъркаш с тази кола ! 

Добър шофьор не този които кара бързо, а този които спира бързо 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2