Свирене на спирачки

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989

Свирене на спирачки

Мнение от Kin_klad_dze » 05 Апр 2010, 20:00

Здравейте,скоро си смених предните дискове(лемфьордер) заедно с накладките(журид) и
всичко уж ок,но вече съм минал над 300 км(половината от които градско) и те свирят доста силно и неприятно.А другото което ме притеснява е дали съм сложил както трябва накладките т.е.,когато ги взех от магазина в задният им край беше прикрепена една огъната телчица,въпросът ми е:когато се сложи новата накладка тази телчице се огъва и държи накладката към супорта,но при други модели коли сам виждал разни там щипки щифтове които държат наклдакта от задната страна,в моят случаи само тази на тази телчица ли се подпира накладкта?
Става дума за 318и М40 1988 троен стоп

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Re: Свирене на спирачки

Мнение от cgm » 06 Апр 2010, 11:28

Колега провери дали си сложил правилно накладките. Аз като сменях мойте бях обърнал едната с метала към диска и скърцаше доста, докато се усетя :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 06 Апр 2010, 13:05

няма се плашиш аз взех бош накладки и от време на време свиркат.... с една дума некачествено феродо :yes:
а за погрешно сложени накладки няма как да стане (поне според мен) освен като колегата да си сложил вместо феродото към диска задния и край-желязото :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 06 Апр 2010, 13:13

Абе момци, как ще ги обърнете накладките :D . Ако си ги сложил правилно и скърцат а си минал 300км - НЕ Е чудно, не е и загадка. Още се напасват. Не е изключено и 1000км леко да прескърцват.

После ще се оправи - освен ако не са ти супер твърди накладките и не хапват диск-а, но това за БГ авточасти е нормално 3 то качество ;)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kin_klad_dze » 06 Апр 2010, 20:42

ТЕ уж ми ги хвалеха като марка и Журид и Лемфьордер(мислех Брембо дискове да зимам ама ми казаха че не били стока).А относно това за обръщането,съм убеден:Д.Просто ми беше чудно че самата накладка стои притисната само от тая пластина,очаквах да има някоя и друга щипка.Притеснен съм,защото това е първият по-сериозен ремонт който сам си правя,
но реших парите за майстор(за смяна на дискове и накладки тамън 80лв) да ги дам за инструменти ,че нямам много ,а и това което имам е по скоро за поправяне на велосипеди:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 07 Апр 2010, 8:36

покарай ги още 200-300 км и ако не спрат да свирят проблема ти е в накладките (най вероятно) и докато са нови не прави екстремни спирания че съм чувал че може да се изкривят дисковете :yes:
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ме да се смея
Мечтае да кара: здраво bmw
Детайли за колата: черна дупка

Мнение от shiklev » 07 Апр 2010, 9:29

колега,провери си да не ти задържа някой спирачен апарат,
ако задържа така постепенно палиж накладките и ще си свиряд винаги :idea:
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 07 Апр 2010, 9:51

ако задържа някой апарат няма ли да му дърпа в някоя посока?
мойте са вече на повече от половината износени и пак си свирят яко от време на време... :dunno: марката им е бендикс и не са някви твърди щото доста цапат джантата и не ядат диска...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kin_klad_dze » 07 Апр 2010, 10:39

Вече незнам.... :| Ще покарам още време и ще проверя дали наистина не задържат ,защото имам носене,но то е по-скоро заради гумите ,ама знае ли човек?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Апр 2010, 10:57

Лесно е да видиш дали задържат, свали накладките и виж дали апарата се движи по водачите си свободно. Там има 2 гумички които се късат с времето и влиза ужасия във водачите - почва да не ти отпуска накладката от диска при пусната спирачка.

Ремонтния комплект за предните е от порядъка на 30лв на АТЕ, но е бледо копие на оригинала, става обаче ;). Има 2 размера на ремонтните комплекти, щото е30ката има 2 вида предни апарати - Gurling - Ate. Тва има значение щото може буталата да са с различен диаметър. Греста за спирачки в дару е 1.60 в опаковка стига за 2та предни апарата.

Have Fun.

PS: Дисковете НЕ СЕ кривят, просто неравномерно се натрупва нагоряло феродо по тях, когато пръска вода, много спираш и се охлади внезапно - О чудо диска тресе :mhihi: .

Jurid - за българския пазар са тотален боклук, за спокойно каране е ок обаче.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 07 Апр 2010, 11:06

Колега при такава смяна се ревизират и апаратите за да не хвърлиш чисто нови дискове ;)
Изчисти ли главината под дисковете? Изми ли дисковете с обезмаслител?
:yes:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 07 Апр 2010, 19:27

porostorm написа:Колега при такава смяна се ревизират и апаратите за да не хвърлиш чисто нови дискове ;)
Изчисти ли главината под дисковете? Изми ли дисковете с обезмаслител?

то тва се пита преди да се сменят дисковете не след ама както и да е....... а не се учудвай че свирят може и докрая на живота си да свирят феродо рацинг му е майката ама а де.....
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 07 Апр 2010, 23:17

е аз да не съм ванга, че да знам че някъде някой си някога ще си сменя сам дисковете без да знае какво прави, че да го попитам еди кво си :mhihi:
:yes:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 08 Апр 2010, 7:52

aз нямам впредвид теб а пострадалия :mhihi:
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 08 Апр 2010, 10:23

Просто новите накладки са т.нар. ЕКО и затова скърцат...имаше едни спрейчета с които ги пръскат в сервизите,но сега не се сещам за име
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

Следваща

Назад към E30