Полеуретанови тампони за задния мост - да или не?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Полеуретанови тампони за задния мост - да или не?

Мнение от NEDD » 01 Апр 2010, 16:37

Та изправен съм пред смяна на тампоните на задния мост и въпросът ми е - така и така ще е голяма гимнастика, заслужава ли си да се слагат полеуретанови? Може ли нещо да се прецака след това? Ще стане ли много твърда? Ако някой вече е с такива би ли споделил впечатления? Ще съм задължен! Поздрави! :bchug:
The fun is not in the straight line...!

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Re: Полеуретанови тампони за задния мост - да или не?

Мнение от NeedHead » 02 Апр 2010, 13:24

Ако е за всекидневна кола няма смисъл! Слагай си оригинални,но не ментета,че догодина пак ще ги сменяш!!! :yes:

ЕДИТ: С полиуретана колата се удървя! :mhihi: Комфорта пада! Ако сложиш по-твърд материал може и да я нацепиш! :winky:
Последна промяна NeedHead на 02 Апр 2010, 13:28, променена общо 1 път
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Апр 2010, 13:27

Пауърфлекса му е майката!Слагай и забравяй за смени.Малко по-твърда возия,но си заслужава! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Апр 2010, 16:07

За обикновена колица - оригиналното си е тамън, незнам кой ви лъже че тия тампони се сменят сяка година ако не са ПоверФлеЙкс :mhihi: , щото мойте сякаш вече 5та година ги карам а си седят още там на място и са си в чудно състояние.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Апр 2010, 16:16

Другият основен момент е че няма смисъл от втвърдяване единствено на задният мост.Ако се слагат такива тампони е най-добре да се сложат навсякъде според мен,но тогава колата би станала доста по-твърда.
Но пак не е неприятна за каране.А относно обикновеният тампон стига да е читав все си мисля,че едно 10 години ще изкара. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Апр 2010, 16:26

Еми Дени, остава още 5 да я покарам ако не се саморазпадне и ше пиша резултата от тампоните.

Обясни му на човеко как е с поверфлекс ти нали я оборудваш твойта, кажи му ключа към щастието къде се крие ;)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 02 Апр 2010, 16:29

крие се в хубави пътища да дадеш яко пари за окачване и тампони и като влезеш още в първата дупка и си удариш главата в тавана ти се отщява сичко....ама кво да се прави мазохисти сме си :mrgreen:
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Апр 2010, 16:32

Ми там е ключа.Комплект на пауърфлекс за на всякъде,дебели щанги отпред и отзад и читави амортесиори и пружини.И остава да намериш хубав път за каране.Тогава разбираш смисъла на вложените средства(ако търсиш по спортно усещане разбирасе) и оставаш доволен от резултата.Аз за 1 година съм доволен от моите,но в предвид,че правя по 8к километра на година не мога да бъда качествен ориентир.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 02 Апр 2010, 16:33

За сега нещата се накланят за оригиналните и май такива ще сложа. Рано ми е за Пауърфкелс още ;) Благодаря за съветите :yes:
The fun is not in the straight line...!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 02 Апр 2010, 18:55

земи лемфиордер ;)
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90' E30 335

Мнение от Blondster » 02 Апр 2010, 19:37

Аз съм с Пауърфлекс , но имам много малко километри с тях / само на задния мост / колата стана по-твърдичка , но тя не ми е евридейка ! Мисля да слагам и на носачите , но ще видим !!! Отпред на носачите пак съм с Пауърфлекс с изм. център / така ми харесва повече , защото колата става по-директна / ! Предтои ми да слагам ново окачване / пружини + амортесьори / - дано пооправят малко пътищата , че има много дупка !

Директен отговор - обикновени / ако е за всекидневна употреба колата / иначе за мен Пауърфлекса си е по-добре ! Но не става много твърда !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1981 Corvette

Мнение от MotorsportPower » 03 Апр 2010, 9:05

Слагай пауърфлекса, тя е30-ката и без тва не е от най-комфортните автомобили, така че слагай смело.
колкото по-ниска и твърда е колата, толкова по-ниска и твърда . казал мечо пух :П

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 03 Апр 2010, 9:49

А на каква сума възлиза пълният комплект такива тампони тук в БГ?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90' E30 335

Мнение от Blondster » 03 Апр 2010, 18:10

двата тампона за задния мост са около - 120лв , но с точност може да ти каже - V-max - от него съм ги купувал преди време !
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 03 Апр 2010, 19:54

Само не мога да разбера кой ви убеждава, че пауарфлекса е кой знае колко твърд тампон, за мен лично преимуществото му е в здравината, до сега съм сменил какви ли не оригинални тампони и не издържат повече от 1 - 1.5 година, а това че на някой им се струват здрави техните си е тяхна заблуда, та в тоя ред на мисли "Жалко, че късно се реших да сложа полиоретана :banghead: "
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Следваща

Назад към E30