Парното ми се предаде

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Парното ми се предаде

Мнение от chazzbg » 10 Мар 2010, 21:14

Преди време , втулките на моторчето за парното се бяха разбили, и смених електромоторчето направо , със все перките му.
с новото моторче майстора ми беше казал да не го държа на 1ва степен че може да изгори , и карах доста време без проблеми
но наскоро го държаш на 2 , и работеше , и на другият ден влизам , врътвам копчето за парното ... а то не гъква даже ....
помислх че съм изгорил моторчето и намерих старото и дадох на един приятел да му направи нови втулки
хубаво , готово старото моторче, връзвам директно на акумулатора и върти , но го слагам в колата и пак не върти
проверих какъв волтаж изкарва на клемите - 0,08 волта :shock: , проверих бушона ( 28ми , доколкото разбрах от книжката )- добре си е , проверих и ключето , ма си работи и то.
казаха ми че трябва да има някакъв реостат , обаче може ли да ме опътите къде е , и как моге да го проверя ако е някъде под таблото че като го гледам хич ми се не сваля цялото табло :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Парното ми се предаде

Мнение от 6estaka » 11 Мар 2010, 0:00

Колега не си споменал на 4та степен работи ли ти моторчето?Ако да...то тогава правилно си разбрал че са ти заминали съпротивленията или както казваш реостата...ако си без климатик въпросното чудо се намира като извадиш моторчето и погледнеш в дупката в дясно гледайки от към мотора...оглеждай се за нещо като кутийка може би 3 на 3см...като демонтажа му става като като го избуташ от към мотора и треа да падне в краката на шофьора при педалите...Незнам дали ще ти стане ясно нещо но дано съм ти помогнал да се ориентираш
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 11 Мар 2010, 0:06

в нито един от случаите не е нужно да сваляш моторчето...единия вариант е при педалите в дясно./букса с 4 пина/..другия е при двигателния отсек,сваляш кората под рамата и най отпред под пластмасите на моторчето ще го видиш..сваля се с изплъзване на горе..успех :yes:..той колегата по-горе явно обича трудно и мъчително :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от chazzbg » 11 Мар 2010, 0:15

на нито една от степените не работи, а това за което казваш мисля че го заглеждах като свалях моторчето, вътре се вижда като намотка
а как мога даа го проверя дали е наред и прави ли се или дирекно се търси здраво
и не,нямам климатик
яворе, нещо немога да схвана тия два варианта където ги казваш

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 11 Мар 2010, 0:21

ся ме мързи да слизам да ти снимам клипче..ама тея дни тръгват он-лайн камерите с он-борд ремонти...само един SMS :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от chazzbg » 11 Мар 2010, 0:30

Нямах предвид да ми снимаш клипче :), а по точно питам каква ти е идеята за тия 4 пина -свързани са към реостата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 11 Мар 2010, 0:35

Явор както е обяснил е най лесно да...аз си представях че колегата е свалил моторчето и вече зяпа вътре и така...Да точно това което си видял е реостата(дето се виждат намотки) вътре са две съпротивления за 3те степени...4тата е директно 12в.Щом и 4та степен нямаш напрежение на клемите на моторчето значи може би имаш проблем по веригата до него(бушон реле ключ кабели)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Мар 2010, 2:57

Колега,предпазителя за парното е 20 ,а 28 е за запалката.Провери освен него и дали отива ток до ключето,виж си и масите окло моторчето как са.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chazzbg » 11 Мар 2010, 10:29

По книга 20 е за климатика,28 e за запалката , автоматична антена ( ако има) и централно парно :roll:
все пак ще проверя и 20ти :)

Потребител
Аватар

Мнение от chazzbg » 11 Мар 2010, 21:47

оказа се че е бушон :shock: .... 20ти :)
язък за усилията където хвърлихме по това парно, благодаря все пак за помоща :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Paff » 12 Мар 2010, 17:26

да ползвам на колегата темата , аз имам също проблем с парното ,работи само на 4 степен и от време на време се случва да проработят и другите :roll: ,колата е с климатик ,та въпроса е дали със сигурност проблема е там при педалите или има вероятност да е и до моторчето , и най- важно как да го отстраня тоя проблем :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 318i
Мечтае да кара: Комби

Мнение от Стаевски » 12 Мар 2010, 21:57

Това от време на време, да ли е като от 4-та степен минеш на по-ниска?
Или направо от "0"включиш на "1"степен?
Ако ти прекъсва на 1,2 и 3 степени, и
щом е от време на време - търси хлабава връзка към съпротивлението"намотката"или в ключа-/малко вероятно/.
Още: при студено съпротивление включи на 1-ва степен.ако моторчето не се завърти,а съпротивлението затопля,значи нещо мъчи моторчето,и е нормално да тръгне на по-висока степен-например 4-та.Можеш и да се ослушаш и за нетипичен шум макар,че вече да си го чул...ако го има.
Стаевски

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 13 Мар 2010, 10:13

и мойто моторче така работеше когато си иска .. както си работи на 1,2,3,4 по едно време изчезнат 1.2.3 и само на 4 после пак се появят.
Смених си моторчето и се оправиха нещата
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Назад към E30