Колко надолу...?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колко надолу...?

Мнение от NEDD » 04 Фев 2010, 18:19

Изправен съм пред следната дилема - ако се купуват нови "спортни" пружини колко надолу да свалят? 75/50; 60/40; 40/40? Колата ще се ползва почти всеки ден... По принцип търсеният резултат е нещо такова: (купето)
23lxg02.jpg

Ако някой може нагледно да покаже нагледно каква е разликата в между едното и другото, ще съм задължен. Рових из нета, но...
Следващият въпрос е марката. H&R, Eibach, Witec, FK, Intrax... Предполагам повечето от вас ще кажат първите, но все пак, ако имате впечатления и за другите марки да кажете по някоя дума. В обшия случай ми се стува, че се оплюват, но конкретно - защо и от какво сте разочаровани? :roll:
Всякакви отговори ще са добре доши, надявам се че ще се получи интеренса тема ;)
Поздрави!
The fun is not in the straight line...!

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Re: Колко надолу...?

Мнение от remaka » 04 Фев 2010, 18:25

аз залагам на 60/40 и Eibach щом ще е евридейка имам наблюдения наг няколко марки и я предпочитем пред другите в съотношението цена=качество
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Фев 2010, 18:28

Х&Р калам аз, сини, 60/40
http://img713.imageshack.us/img713/74/dsc0891.jpg
Ако си с 4 цил. и без някаква скаричка отдолу за картера, не препоръчвам ;)
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Фев 2010, 18:33

Добре де 60/40 а с какви амортисьори викате ? Стоковите вършат ли работа :?:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 04 Фев 2010, 18:38

временно да , в смисъл незнам колко ше карат защото се променя работното положение на амортесьора със спортните пружини и може да стане инфекция ;)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Фев 2010, 18:40

Добре дайте да напишем на момчето на 60/40 пружини с какви амортисьори да ги кара.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 04 Фев 2010, 19:05

60 предни при мен не станаха с обикновенните амортисьори H&R червени....оказа се че стрежена е 3-4см по-висок от пружината сами се сещате че това неможе да се монтира
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 04 Фев 2010, 19:30

Аз съм с 35/40 FK и съм доволен,за евридейка са перфект,пък и цената им е доста тънка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 05 Фев 2010, 9:44

Амортисьорите са КОНИ, жълти със скъсен ход. Така че, мисля че няма да е проблем 60/40. На мен сякаш тези мм най-допадат като сваляне, а и виждам че повечето от вас на нея залагат, но май ще трябва и някаква скара...,за всекли случай.
А относно марката...? За сега FK са на много добра цена, но заслужава ли си въобще? :roll:

драфтаджия
Аватар

Мнение от bigmurzi » 05 Фев 2010, 10:12

Имай предвид, че това си е доста смъкване на колата!Последният път когато си чупих картера на м40-то беше на едно мъничко камъче, стърчащо от една дупка, която "разкрачих".Буквално картера ти стои на 6-7см. от асфалта, под всичко останало на колата, което предполага доста внимание, а ако караш из София, доста ключови места ще са ти, не невъзможни но трудни за преминаване, което за градска кола е супер дразнещо!При 6цил. стои маалко по-високо (+ 2-3см. спрямо м40-то), но отново има риск да го цепнеш някъде.На спящи полицай ще задираш почти винаги, дупките ги усещаш и с мозъка си .. иначе като стойка е чудно :yes:
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 05 Фев 2010, 10:51

дет се вика като видиш дупка спираш, слизаш, опипваш и така минаваш :lol: :mhihi:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 05 Фев 2010, 11:19

bigmurzi написа:Имай предвид, че това си е доста смъкване на колата!Последният път когато си чупих картера на м40-то беше на едно мъничко камъче, стърчащо от една дупка, която "разкрачих".Буквално картера ти стои на 6-7см. от асфалта, под всичко останало на колата, което предполага доста внимание, а ако караш из София, доста ключови места ще са ти, не невъзможни но трудни за преминаване, което за градска кола е супер дразнещо!При 6цил. стои маалко по-високо (+ 2-3см. спрямо м40-то), но отново има риск да го цепнеш някъде.На спящи полицай ще задираш почти винаги, дупките ги усещаш и с мозъка си .. иначе като стойка е чудно :yes:
Направо си му кажи, че ако е от Младост ще му е трудно слизането от 1 улица на друга :confused: :mhihi: както на тебе снощи ти беше :mhihi:
:yes:

драфтаджия
Аватар

Мнение от bigmurzi » 05 Фев 2010, 12:00

Младост е добре, на Руски паметник да видиш к'во е шоу :mhihi:
По-добре да заложиш май на по-твърдички пружинки, отколкото на много ниски .. всъщност какво искаш от колата?да се пързаляш, да се юркаш по магистралата, да изглежда като кашон с реактивен двигател? всичко? .. пример може да вземеш от хората, които си наслагаха колци - имат визия, стабилност и контрол, но минусите са 1000 за ежедневно каране - обикаляш като идиот, защото има места през които вече просто не можеш да минеш, такива, които докато ги минеш по-добре да си минал през Пловдив за по-бързо, да се гъзиш пред колата ти става навик, за да си спокоен, че днес не си спраскал нищо и други разни ситни, дребни кат камилчета.. :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 05 Фев 2010, 13:22

Ръчкане с М40-е малко силни казно, но да има стабилно поведение и добра визия сякаш са приоритет. Когато я взех колата беше с ниски пружи, ама много ниски... Реших да сложа малко по дълги отпред и когато свалих амортисьора, се оказа,че почти на всяка дупка амортисьора е опирал в противоударния тампон..., направо си беше размазан, беше станал 2 пръста дебел. Та невиждам колко по-ниско от това е можело да стлезе... Та сега ако и инсталирам 60/40 си мисля че ще е горе долу средно положение - нито много висока, но и не да се влачи по земята и горе долу ставаща за всекидневно каране. При 40/40 няма ли предницата да изглежда по висока? Друго нещо - 60/40 но за шестак? Какво мислите? :roll:

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 05 Фев 2010, 13:25

Модератор: Това да не ти е голф форум? Я по културно!
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Следваща

Назад към E30