Колко надолу...?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колко надолу...?
Изправен съм пред следната дилема - ако се купуват нови "спортни" пружини колко надолу да свалят? 75/50; 60/40; 40/40? Колата ще се ползва почти всеки ден... По принцип търсеният резултат е нещо такова: (купето)
Ако някой може нагледно да покаже нагледно каква е разликата в между едното и другото, ще съм задължен. Рових из нета, но...
Следващият въпрос е марката. H&R, Eibach, Witec, FK, Intrax... Предполагам повечето от вас ще кажат първите, но все пак, ако имате впечатления и за другите марки да кажете по някоя дума. В обшия случай ми се стува, че се оплюват, но конкретно - защо и от какво сте разочаровани?
Всякакви отговори ще са добре доши, надявам се че ще се получи интеренса тема
Поздрави!
Ако някой може нагледно да покаже нагледно каква е разликата в между едното и другото, ще съм задължен. Рових из нета, но...
Следващият въпрос е марката. H&R, Eibach, Witec, FK, Intrax... Предполагам повечето от вас ще кажат първите, но все пак, ако имате впечатления и за другите марки да кажете по някоя дума. В обшия случай ми се стува, че се оплюват, но конкретно - защо и от какво сте разочаровани?

Всякакви отговори ще са добре доши, надявам се че ще се получи интеренса тема

Поздрави!
The fun is not in the straight line...!
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Re: Колко надолу...?
аз залагам на 60/40 и Eibach щом ще е евридейка имам наблюдения наг няколко марки и я предпочитем пред другите в съотношението цена=качество
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Х&Р калам аз, сини, 60/40
http://img713.imageshack.us/img713/74/dsc0891.jpg
Ако си с 4 цил. и без някаква скаричка отдолу за картера, не препоръчвам
http://img713.imageshack.us/img713/74/dsc0891.jpg
Ако си с 4 цил. и без някаква скаричка отдолу за картера, не препоръчвам

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Добре де 60/40 а с какви амортисьори викате ? Стоковите вършат ли работа 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
временно да , в смисъл незнам колко ше карат защото се променя работното положение на амортесьора със спортните пружини и може да стане инфекция 

Remi Performance Garage

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Добре дайте да напишем на момчето на 60/40 пружини с какви амортисьори да ги кара.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
60 предни при мен не станаха с обикновенните амортисьори H&R червени....оказа се че стрежена е 3-4см по-висок от пружината сами се сещате че това неможе да се монтира
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Аз съм с 35/40 FK и съм доволен,за евридейка са перфект,пък и цената им е доста тънка.
Амортисьорите са КОНИ, жълти със скъсен ход. Така че, мисля че няма да е проблем 60/40. На мен сякаш тези мм най-допадат като сваляне, а и виждам че повечето от вас на нея залагат, но май ще трябва и някаква скара...,за всекли случай.
А относно марката...? За сега FK са на много добра цена, но заслужава ли си въобще?
А относно марката...? За сега FK са на много добра цена, но заслужава ли си въобще?

- bigmurzi
- драфтаджия
-
Имай предвид, че това си е доста смъкване на колата!Последният път когато си чупих картера на м40-то беше на едно мъничко камъче, стърчащо от една дупка, която "разкрачих".Буквално картера ти стои на 6-7см. от асфалта, под всичко останало на колата, което предполага доста внимание, а ако караш из София, доста ключови места ще са ти, не невъзможни но трудни за преминаване, което за градска кола е супер дразнещо!При 6цил. стои маалко по-високо (+ 2-3см. спрямо м40-то), но отново има риск да го цепнеш някъде.На спящи полицай ще задираш почти винаги, дупките ги усещаш и с мозъка си .. иначе като стойка е чудно 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
дет се вика като видиш дупка спираш, слизаш, опипваш и така минаваш

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
Направо си му кажи, че ако е от Младост ще му е трудно слизането от 1 улица на другаbigmurzi написа:Имай предвид, че това си е доста смъкване на колата!Последният път когато си чупих картера на м40-то беше на едно мъничко камъче, стърчащо от една дупка, която "разкрачих".Буквално картера ти стои на 6-7см. от асфалта, под всичко останало на колата, което предполага доста внимание, а ако караш из София, доста ключови места ще са ти, не невъзможни но трудни за преминаване, което за градска кола е супер дразнещо!При 6цил. стои маалко по-високо (+ 2-3см. спрямо м40-то), но отново има риск да го цепнеш някъде.На спящи полицай ще задираш почти винаги, дупките ги усещаш и с мозъка си .. иначе като стойка е чудно

- bigmurzi
- драфтаджия
-
Младост е добре, на Руски паметник да видиш к'во е шоу
По-добре да заложиш май на по-твърдички пружинки, отколкото на много ниски .. всъщност какво искаш от колата?да се пързаляш, да се юркаш по магистралата, да изглежда като кашон с реактивен двигател? всичко? .. пример може да вземеш от хората, които си наслагаха колци - имат визия, стабилност и контрол, но минусите са 1000 за ежедневно каране - обикаляш като идиот, защото има места през които вече просто не можеш да минеш, такива, които докато ги минеш по-добре да си минал през Пловдив за по-бързо, да се гъзиш пред колата ти става навик, за да си спокоен, че днес не си спраскал нищо и други разни ситни, дребни кат камилчета..

По-добре да заложиш май на по-твърдички пружинки, отколкото на много ниски .. всъщност какво искаш от колата?да се пързаляш, да се юркаш по магистралата, да изглежда като кашон с реактивен двигател? всичко? .. пример може да вземеш от хората, които си наслагаха колци - имат визия, стабилност и контрол, но минусите са 1000 за ежедневно каране - обикаляш като идиот, защото има места през които вече просто не можеш да минеш, такива, които докато ги минеш по-добре да си минал през Пловдив за по-бързо, да се гъзиш пред колата ти става навик, за да си спокоен, че днес не си спраскал нищо и други разни ситни, дребни кат камилчета..

Ръчкане с М40-е малко силни казно, но да има стабилно поведение и добра визия сякаш са приоритет. Когато я взех колата беше с ниски пружи, ама много ниски... Реших да сложа малко по дълги отпред и когато свалих амортисьора, се оказа,че почти на всяка дупка амортисьора е опирал в противоударния тампон..., направо си беше размазан, беше станал 2 пръста дебел. Та невиждам колко по-ниско от това е можело да стлезе... Та сега ако и инсталирам 60/40 си мисля че ще е горе долу средно положение - нито много висока, но и не да се влачи по земята и горе долу ставаща за всекидневно каране. При 40/40 няма ли предницата да изглежда по висока? Друго нещо - 60/40 но за шестак? Какво мислите? 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Модератор: Това да не ти е голф форум? Я по културно!
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2