Взаимозаменяема ли е спирачната помпа между Е30 и Е36

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Взаимозаменяема ли е спирачната помпа между Е30 и Е36

Мнение от Different_Soul » 29 Яну 2010, 17:20

Не намерих отговор на проблема си и реших да пусна тема тъй като намерих нужната ми част, но от Е36 328 и вместо да е само за една част реших да е обща тема и така ще обобщава доста по-голяма информация.
Така по същество. Моята кола е Е30 318i 1989 модел по талон е 91-ва. Има климатих и няма ABS. Е36-цата е 328, но не зная годината. Тези дни ми изникна проблема със потъващ до долу педал без хващане на спирачките ОСВЕН АКО, педала на спирачките не се натисне по-рязко и до крайна сметка се стигна до извода, че спирачната ми помпа е за смяна. Намерих спирачна помпа от въпросната е36-ца барабар със сервото, казанчето и тръбата с маркуча (гумената) която е на сервото и въпроса ми е Ще стане ли подмяната на оригиналната помпа със тази от Е36-цата, за да знам какво да правя, защото пък от друга страна разбрах, че в пловдив имало майстори, които правили тези помпи, но все пак не се знае моята в какво състояние ще е.
Моля помогнете щото в тоя студ и лед със това по-рязко натискане ще направя беля някъде, а не ми се иска да трупам черни точки в шоферлъка все още.

Ако някой знае коя част от е36 друга става на Е30 моля нека напише тази тема по-подробно, за да знаем и другите потребители от какво можем да се възползваме при по-добри оферти изпадащи случайно :)

Благодаря предварително и чакам отговори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Взаимозаменяеми части между Е30 и Е36

Мнение от steeN » 30 Яну 2010, 5:13

идеята е много добра. ще направя нова тема като важна и може да пишете там. нека тази тема да остане само за конкретния въпрос.

viewtopic.php?f=6&t=187908&p=2076910
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Re: Взаимозаменяема ли е спирачната помпа между Е30 и Е36

Мнение от Different_Soul » 30 Яну 2010, 17:26

Така или иначе не разбрах, колеги нищо за спирачната помпа от е36 дали ще стане на е30-ката ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Взаимозаменяема ли е спирачната помпа между Е30 и Е36

Мнение от Sharo » 01 Фев 2010, 12:32

oт е34 става със серво от их. Казват че от е32 става на е30 ама не съм го пробвал. Иначе аз карах с помпа от е34 на нормално то си серво с преходен фланец от бай стругар и начертан от Дилян Пенчев. Сигурно може направиш фланец и за е36цовата
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Назад към E30