М50Б25
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
М50Б25
Здравейте,
събрах мотора,след смяна на глава.При палене се получава повишаване и спад на оборотите без да пипам газта(да речем около 3 до 7 пъти повишаване-намаляване) ,след което колата сякаш влиза в някакъв режим и закряпя обороти,които според мен са около 2000 (нямам оборотомер след трансплантацията) . Някой сеща ли се какво може да съм объркал?
Благодаря за вниманието
събрах мотора,след смяна на глава.При палене се получава повишаване и спад на оборотите без да пипам газта(да речем около 3 до 7 пъти повишаване-намаляване) ,след което колата сякаш влиза в някакъв режим и закряпя обороти,които според мен са около 2000 (нямам оборотомер след трансплантацията) . Някой сеща ли се какво може да съм объркал?
Благодаря за вниманието
- drft
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 d;АР 155,2.0,16VТ,4Х4,400hp
- Мечтае да кара: Supra
Re: М50Б25
Я провери ламбдата...
БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
Нямам ламбда.така взех мотора (а той си работеше преди да нацепи главата като ряпа).Проблема е от дебитомера.Когато гръмна главата явно се е прецакал и той.няма друго логично обяснение.Без дебитомер обаче върви яко
).Даже се чудя защо са го сложили тея гермаци 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Интересно и колко ще "харчи" без дебитомера?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Не е добре без дебитомер да я караш 
Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд някъде където си търчал ма без да са ти вързали очите и ушите
ще търчиш добре щото няма да виждаш и няма да те е страх, ма ако се появи лека промяна по пътя ще се размажеш като гнида
Тоз мотор трябва да знае колко въздух влиза за да знае какво гориво да пуска, и трябва да знае какво има на изхода - за да коригира сместа а ти си го лишил и от двете неща - ламбдата да следи сместа, дебитомера да гледа въздуха!
Честито в момента си имаш мотор който кара на авариен режим по някви таблици който са яко сейфти
Или иначе казано не търчи ми ходи плахо 

Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд някъде където си търчал ма без да са ти вързали очите и ушите

Тоз мотор трябва да знае колко въздух влиза за да знае какво гориво да пуска, и трябва да знае какво има на изхода - за да коригира сместа а ти си го лишил и от двете неща - ламбдата да следи сместа, дебитомера да гледа въздуха!
Честито в момента си имаш мотор който кара на авариен режим по някви таблици който са яко сейфти

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Ламбдата не съм я махал аз а предния собственик.Всъщност-сигурно ли е ,че всички м50б25 имат лабда сонда?
За Масметъра се шегувам.Естествено,че ще го набавя при първа възможност.
За Масметъра се шегувам.Естествено,че ще го набавя при първа възможност.
- nikola_gargov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
ники какво става оправи ли проблема? като вси4ко е наред ще се обадиш да видим как е звяра нали? 

Дилян Пенчев написа:Не е добре без дебитомер да я караш
Карайки го без дебитомер и без ламбда е равносилно на това да ти вържат очите и да ти запушат ушите и да те пуснат да търчиш като луд ...
Или иначе казано не търчи ми ходи плахо
Расъждавах върху димите ти и откривам противоречие (в думите,не проявите на двигателя) .В авариен режим не е ли логично мотора точно да отпуска повече гориво,от необходимото? В този ред на мисли едва ли става точно куц кон.Не казвам,че има нещо по-добро от точното количество гориво-въздушна смес,която компютъра на дадения автомобил определя (при всико изправно) ,но пък и не мисля,че и става точно плахо ходещо нещо си там.
Така или иначе ще сложа всичко необходимо,но на теория се замислих какво ли всъщност става и до какво води липсата на Масметъра.
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Не ми става ясно кое ти определя сместа, да нема мяу клапаните.
То по тия таблици сигурно пуска нещо приблизително подходяща смес спрямо оборотите мейби
, защото ако беше точна немаше да има нужда от дебитомери и ламбди.
Тва го пиша, ако има някой по запознат с тия аварйини режими как действат, че ми стана интересно.
То по тия таблици сигурно пуска нещо приблизително подходяща смес спрямо оборотите мейби

Тва го пиша, ако има някой по запознат с тия аварйини режими как действат, че ми стана интересно.
Точно за това продължих темата,въпреки,че проблема вече е ясен и чака разрешение.
Моя въпрос е -Неизправен масметър (откачане букса към него)-какво става?Кой определя количеството гориво тогава?
Смятам,че разхода е много по-голям (все пак с 5 литра го приплалвам няколко пъти .За каране ням,а въобще да говоря)
Моя въпрос е -Неизправен масметър (откачане букса към него)-какво става?Кой определя количеството гориво тогава?
Смятам,че разхода е много по-голям (все пак с 5 литра го приплалвам няколко пъти .За каране ням,а въобще да говоря)
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
АЙ сиктир с 5л. той треа да плува в бенз. 
Не мокри ли свещите?

Не мокри ли свещите?
Колата си върви и не се дави.Може би трябва да отбележа,че е с евтин спортен филтър(според мен по-скоро няма филтър) .Това е и причината да не я карам и да съм ограничил паленето и,докато и взема истински филтър.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Като няма масметър компютъра работи по обороти и ТПС и определя горивото и предварението на запалването по някаква си аварийна табличка която е супер сейфти, със сейфти аванс и сейфти бензин която на всичкото отгоре е супер малка и не припокрива всички режими на работа гъвкаво 
Та като му дойде масметъра и ламбдата и той вече хуква по голямата таблица и гони оптимизиране на сместа за макс повер

Та като му дойде масметъра и ламбдата и той вече хуква по голямата таблица и гони оптимизиране на сместа за макс повер

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3