Тампони POWERFLEX - заден мост
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Тампони POWERFLEX - заден мост
Така и така търсачката не работи имам оправадение за нова тема 
Кажете има ли хора от вас, които да си карат 30-ките с такива тампони на задния мост?
Карам с много ниски гуми и се късат лесно.
Има ли промяна в усещането на колата?
Вярно ли е, че се получават по-големи шумове в купето с тези тампони?
Възможно ли е заради тампони да ми подскача цялата задница при боксуване (особено на мокро е ужас)?

Кажете има ли хора от вас, които да си карат 30-ките с такива тампони на задния мост?
Карам с много ниски гуми и се късат лесно.
Има ли промяна в усещането на колата?
Вярно ли е, че се получават по-големи шумове в купето с тези тампони?
Възможно ли е заради тампони да ми подскача цялата задница при боксуване (особено на мокро е ужас)?
Re: Тампони POWERFLEX - заден мост
брат подскачането на задницата не е от тези тампони ами от меки пружини+аморт.А за тези тампони просто усещането е по твърдо и са здрави да не кажа вечни 

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
нямам никви проблеми с тампоните, а подскачането е почти винаги от разбити тампони на армортесиорите горе на бомбетата. А тия на моста ако са много разбити целия мост ще си се мести
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Sharo написа:а подскачането е почти винаги от разбити тампони на армортесиорите горе на бомбетата
тия ги смених преди 3-4 месеца и никаква разлика..... освен да сменям пружини и амортесьори......

а този на дифа? има ли влияние за това
- toto_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e28 520i
Тампона на дифа ако ти е разбит, при потегляне ще се усещат много лоши чукания (вибраций), имаш чувството че ще ти падне задния мост.
Ами сега както е мокро и както си карам леко и ако подам газ и започнат гумите да превъртат, отзад се чува такова тропане... все едно цялата кола подскача... и дифа ми почна да вие като тролей от 1 седмица 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
и на мен ми го прави същото вариянтите са два....
1.тампон на диффа
2. амортесйори но не задължително да са преебани...
решение:
1.слагаш минимум паурфлекс най добре полиуретан на 95 процента твърдост по скалата на шор
2. ако си със спортни пружини и нормални или не чак толкова спортни амортесйори се получава така че амортесйора не успява да успокои вибрацийте на пружината .... оправя се като си сложиш или по меки пружини или по твърди амортесйори да балансираш нещата
1.тампон на диффа
2. амортесйори но не задължително да са преебани...
решение:
1.слагаш минимум паурфлекс най добре полиуретан на 95 процента твърдост по скалата на шор

2. ако си със спортни пружини и нормални или не чак толкова спортни амортесйори се получава така че амортесйора не успява да успокои вибрацийте на пружината .... оправя се като си сложиш или по меки пружини или по твърди амортесйори да балансираш нещата

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Тропането може да идва от всеки един тампон описан по-горе, а може и да е комбинация от всички, не рядко се случва обаче тропането да идва от разхлабили се болтове на дифа
А за тампоните па пауърфлекс специално за задния мост даже ги препоръчвам и не е чак толкова не поносимо твърдо, то поначало движението в моста не е голямо

А за тампоните па пауърфлекс специално за задния мост даже ги препоръчвам и не е чак толкова не поносимо твърдо, то поначало движението в моста не е голямо

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- toto_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e28 520i
Също така винаги има вариант да си направиш тампоните от Полиамид 

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

при направения оглед на задния мост установих, че тампоните на зания мост откъм началото на задния калник са разбити и са меки като презрели круши.
тампона на дифа е здрав, но чукането го има като превърти колелетата и като сменям от 3-4-5 предавка с скорост от 40 до 70км/ч
разгледах целите на тия поверфлекс но ми се струват доста ... 3-те тампона /1 на диф-а и 2 на моста / цената 140 лева ...

дано да съм полезен с този линк ==> http://bmw.e30tuner.com/my318is_pic_rebuild3.php
така се сменят

Последна промяна Dafy на 04 Ное 2009, 10:42, променена общо 1 път

Даже и малко отгоре е цената на 3-те тампона, но аз мисля да ги сменям и дано се оправи, че май си прецаках и диференциала с това подскачане...изведнъж започна да вие
А разправията по смяната на тези тампони май е голяма
Ако още някой има подобен проблем или идея за причината, да споделя.
Не знам кога ще имам време да направя тези тампони, но ще пиша какъв е ефекта
Ето за какво става дума http://www.youtube.com/watch?v=anHrvIWJoZM
За съжаление май при всяка кола причината е различна, може да е всяка част, която обира енергията предавана от двигателя към гумите....

А разправията по смяната на тези тампони май е голяма

Ако още някой има подобен проблем или идея за причината, да споделя.
Не знам кога ще имам време да направя тези тампони, но ще пиша какъв е ефекта

Ето за какво става дума http://www.youtube.com/watch?v=anHrvIWJoZM
За съжаление май при всяка кола причината е различна, може да е всяка част, която обира енергията предавана от двигателя към гумите....
- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
Тва подскачане зависи от много работи.
От амортисьори , пружини , гуми , от самата конструкция на колата.
При мен се получава също само на мокър асфалт на първа предавка, като хакна втора
вече не подскача.
Иначе нямам нищо разбито отзад.
Забелязал съм че тва подскачане се получава при по-тежките коли например Е32,
където има повече сцепление.
От амортисьори , пружини , гуми , от самата конструкция на колата.
При мен се получава също само на мокър асфалт на първа предавка, като хакна втора
вече не подскача.
Иначе нямам нищо разбито отзад.
Забелязал съм че тва подскачане се получава при по-тежките коли например Е32,
където има повече сцепление.
- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
а на сухо прави ли го? според мен ако не го прави на сухо, няма място да се филмираш.
на мене и на фиестата като е мокро и като буксува тресе отпред така,
а и дифа ти шпер ли е?
аз ги смених отзад тампоните на моста и след месец са скъсани пак, но то усещаш се едно ти завива и задния мост, особено като караш на задна и завиваш, за проба.усещаш моста как се измества и скърца
на мене и на фиестата като е мокро и като буксува тресе отпред така,
а и дифа ти шпер ли е?
аз ги смених отзад тампоните на моста и след месец са скъсани пак, но то усещаш се едно ти завива и задния мост, особено като караш на задна и завиваш, за проба.усещаш моста как се измества и скърца
Реално се наблюдава при мокро винаги когато гумите преврътят. На 1-ва или на 2-ра ако подам толкова газ, че да превъртят гумите и започва подскачането. Сякаш гумата ту губи, ту има сцепление. На сухо не съм го забелязъл.
Дифа не е шпер, тогава сигурно щяха и двете гуми да поскачат
А това със завиването на цялата задница не се наблюдава, колата е доста добре откъм окачване, но просто се чудя къде да търся този досаден проблем....
Дифа не е шпер, тогава сигурно щяха и двете гуми да поскачат

А това със завиването на цялата задница не се наблюдава, колата е доста добре откъм окачване, но просто се чудя къде да търся този досаден проблем....
- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
еми така се получава, просто трябва да сложиш твърди пружини и твърди работещи амортесиори отзад
аз проверявах в руди96 има в момента кони амортесиори, регулируеми на твърдост за около 120 лв бройката.
а тия тампони къде ги има?
аз проверявах в руди96 има в момента кони амортесиори, регулируеми на твърдост за около 120 лв бройката.
а тия тампони къде ги има?
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4