нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 COUPE
- Мечтае да кара: Е30 COUPE
- Детайли за колата: M пакет
нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е
здравейте,имам проблем с парното на е30 ката ми,значи колата ми е на газ,на бензин не работи така я купих сложих и помпа ама дюзите трябва да се почистят явно,това настрани,колата работи само на газ и като я взех имаше парно,спуках един маркуч смених го обезвъздоших я и имах парно но сега тея дни духа само студено,рядко се пуска топлото и то само от едната страна(шоферската) всеки казва различно термостат,радиаторче филтър на купето....нз от каде да я мисля,колата си загравя отваря се големия краг и така,не мисля че е от термостата (или се лъжа) какво мислите по въпроса,благодаря предварително 

- misanthrope
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 ci
Re: нещо парното на е30ката ми не топли,от какво може да е
щом отваря кръга не е от термостата
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Виж тоя клапан преди радиаторчето дали отваря,и като ти загрее колата бръкни под таблото и пипни тръбичката след него дали е топла!
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
sas_88 написа:Виж тоя клапан преди радиаторчето дали отваря,и като ти загрее колата бръкни под таблото и пипни тръбичката след него дали е топла!
кой е тоя клапан,идея си нямам досега не съм правил парно и на е30 ката даже незнам къде седи и как излглежда ...

- mikimau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 323
За №16 става въпрос
http://www.bmwclub.nnov.ru/etk/?rec=47254&showgroup=64&showsubgroup=640514
http://www.bmwclub.nnov.ru/etk/?rec=47254&showgroup=64&showsubgroup=640514
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Маркучите на парното да не са ти разменени, намират се зад Д.В.Г.-то и отиват към купето два един над друк са, аз имамх подобен проблем ги размених и парното се оправи.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
liort написа:Маркучите на парното да не са ти разменени, намират се зад Д.В.Г.-то и отиват към купето два един над друк са, аз имамх подобен проблем ги размених и парното се оправи.
ми незнам как тря да са правилно сега ако ги разменя а те са били правилно проблем ли ще е (извинявам се за тъпите въпроси ама не разбирам ) ..
и друго да кажа вчера и днеска паля работи малко и гасне,пипам изпарителя замръзнал,тръгнах неска да обезвъздушавам по начина който знам(а тоест да работи да отвори големия кръг да долея вода да затворя радиатора и после от винта отгоре да развия докато почне да плуе вода) обаче тя неможе да загрей защото замръзва изпарителя ..полях го с топла вода ама пак нестава...какво да направя сега

ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя 

- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
porostorm написа:ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя
ми на газ паля защото на бензин не иска дюзите май са се запушили така я купих преди два месеца някъде а тя не е карана на бензин години ...а преди имах една друга кола за малко на газ и тя палеше без проблем на газ на минусуви температури и не замръзваше изпарителя,ако обезвъздуша както тря е30 ката дали ще пали на газ без да замръзва изпарителя..

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
NIKI_TIPO написа:porostorm написа:ако палиш на газ няма друг вариант освен да замръзне изпарителя
ми на газ паля защото на бензин не иска дюзите май са се запушили така я купих преди два месеца някъде а тя не е карана на бензин години ...а преди имах една друга кола за малко на газ и тя палеше без проблем на газ на минусуви температури и не замръзваше изпарителя,ако обезвъздуша както тря е30 ката дали ще пали на газ без да замръзва изпарителя..
Има на ОМВ хубава добавка за почистване на дюзите.. пробвай.. а колкото и да са запушени съмнявам се да са затапени.. Палили сме кола дето беше карана 2-3 години само на газ и запали от 3-4 път.. само прекъсваше ама и това изчисти..

- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
zoomer написа:Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.
пусках го да ...никва разлика,духа си студено и от едната страна савсем леко по топло ама неможе да се усети много ..абе студено си духа ..а тва радиаторче как се сваля,някой свалял ли е щото съм чувал еб*** работи само за него че тря цялото табло да се свали и така нататък...

NIKI_TIPO написа:zoomer написа:Колега, когато обезвъздушава, пускаш ли парното на най-топло? Иначе щом духа от време на време според мен е запушено радиаторче на парното.
пусках го да ...никва разлика,духа си студено и от едната страна савсем леко по топло ама неможе да се усети много ..абе студено си духа ..а тва радиаторче как се сваля,някой свалял ли е щото съм чувал еб*** работи само за него че тря цялото табло да се свали и така нататък...
бе някои казват, че имало 2 модела и 1-ния излизал без да се разкача таблото, ама аз на 2-те е30ки дето съм свалял се си трябваше таблото да падне

Ма преди да сваляш радиатор виж както ти казаха колегите по-горе да не са ти разменени маркучите, дали си обезвъздушил като хората, дали клапана на радиаторчето на парното се намира работи и т.н

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
aз сам свалял на е30 купе 2ен стоп и на 4три вратка 3ен и на двете свалях таблото
и проблема ми беше в радиаторчето...ако мотора е каран някога с чиста вода тя става като ръждива и от там се запушва.

и проблема ми беше в радиаторчето...ако мотора е каран някога с чиста вода тя става като ръждива и от там се запушва.
bedrock city racing
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2