Помощ за помпата на съединителя
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за помпата на съединителя
Здравейте колеги,
заменям м10б18 с м50б25 и имам проблем с долната помпа на съединителя.Не съм запознат достатъчно,но явно има няколко вида помпи за скоростни кутии.Въпроса ми е-колко вида помпи има,защото ако са само два ще търся помпа,която е различна,от моята,а ако са няколко...ще стане галимация.
Като цяло може ли някой да даде обобщена информация,за помпите и по кои скоростни кутии седят съответните.
Благодаря
заменям м10б18 с м50б25 и имам проблем с долната помпа на съединителя.Не съм запознат достатъчно,но явно има няколко вида помпи за скоростни кутии.Въпроса ми е-колко вида помпи има,защото ако са само два ще търся помпа,която е различна,от моята,а ако са няколко...ще стане галимация.
Като цяло може ли някой да даде обобщена информация,за помпите и по кои скоростни кутии седят съответните.
Благодаря
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Помощ за помпата на съединителя
Виж тук за колко модели става долната помпа. За всички бензинови е30.
http://bmwfans.info/parts/catalog/21521116300/
http://bmwfans.info/parts/catalog/21521116300/
Би трябвало да стане старата ти помпа. Но по принцип ги дават 2 вида, 20,64MM и 19,05MM
п.п.: това е за м20 не за м50, моя грешка.
За м50 ако скоростите са ти от Е36 ти трябва помпа от Е36
по програма ги дава еднакви и за м40, м41, м42, м43, м44, м50, м51, м52 
п.п.: това е за м20 не за м50, моя грешка.
За м50 ако скоростите са ти от Е36 ти трябва помпа от Е36

Последна промяна porostorm на 30 Сеп 2009, 11:54, променена общо 4 пъти

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
старата няма как да стане..трябва ти от м50

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:старата няма как да стане..трябва ти от м50
Прав си, аз чета м20 че слага

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
аз смених 2, сега сам с 3-та ... оригиналната сдаде багажа 1 ден след покупката на колата (м40б18)... вземах 2-ра злоупотреба от м20б20 кутия и карах точно 1 година... пак протече ... 2-те изглеждаха еднакви ... като форма и размери на металното лостче вътре ... ядосах се че пак се скапа и отидох си купих нова ... някаква неизвестна марка и цената беше 30-тина лева ... викам си що за будала съм да дам 20 лева за 2-ра рака а новата е 30пари ... прибирам се и гледам опааааа новата по дебела викам еи ся я фтасах ... меря лостчето ... излиза същата дължина ... е викам си кво пък ... тряаа да стане ... е стана ... карам си с по дебела, неоригинална но не ми дреме ... дот4 поне 3-4 години тряаа да отнесе
после пак нова
тей че успех колега ... мисля че само на м10 мотора помпата е по различна ... от наблюдения ... и на М3/// е по дебела казват, че съединителя бил много твърд и трябвало повече дебит да избута лоста на лагера ... незнам може и да е вярно ... успех 

Благодаря колеги.Удължих лостчето на помпата.Не съм пробвал в движение...все още
...

Последна промяна YaHooooO на 30 Сеп 2009, 22:09, променена общо 1 път
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Малко ме е срам да го кажа, но и аз като имах едни малки проблемчета с помпата просто й удължих лоста. От начало не бях убеден, че ще стане, но така си мина близо 10тина хиляди без грижи.
Ама да ви кажа, че такива решения могат да се взимат само в 2h през ноща, не е правилно и не е редно да се прави. Моя съвет е да си намериш правилната помпа.
Ама да ви кажа, че такива решения могат да се взимат само в 2h през ноща, не е правилно и не е редно да се прави. Моя съвет е да си намериш правилната помпа.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
сложи си оргиналната от кутията защото 100% ще я сменяш пак а не е на много одобно място 

bedrock city racing
9 мнения
• Страница 1 от 1