признаци за износен разпределителен вал и кубилици при М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
признаци за износен разпределителен вал и кубилици при М40
Някой може ли да ми каже по какво се разпознава 1 М40 двигател кога разпределителния вал и кубилиците са износени ? какво става когато тези неща сдадат багажа ?
- PaRaBoliC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 туряга
- Детайли за колата: мнооо бърза
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
Двигателя е по-шумен.Появявасе потракване .Спада мощността във високите.Прекъсвача започва да изчезва.
Поздрави.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Максималните обороти които може да достигне спадат.... /при мен вече са 5500/ и имам 1 мм износване на вала и на кобилиците.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Re: признаци за износен разпределителен вал и кубилици при М40
А точно на колко ограничителя се включва защото моята се реже на 6к а мисля че малко повече да се развърта трябва
май 6200 ли?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Принципно няма да можеш да вдигаш максимални обороти тоест да достигаш прекъсвача.
Кво значи се реже? Удря прекъсвач ли? Иначе около 6500 или пък малко по-малко 6250, не си спомням точно.
А точно на колко ограничителя се включва защото моята се реже на 6к а мисля че малко повече да се развърта трябва май 6200 ли?
Кво значи се реже? Удря прекъсвач ли? Иначе около 6500 или пък малко по-малко 6250, не си спомням точно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
jakson написа:Някой може ли да ми каже по какво се разпознава 1 М40 двигател кога разпределителния вал и кубилиците са износени ? какво става когато тези неща сдадат багажа ?
Много неприятен звук - гхрррр като и вкараш от 1ва, бърза 2ра и от 2ра 3та .. липса на мощност след предишните ..
///М40

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
bigmurzi написа:jakson написа:Някой може ли да ми каже по какво се разпознава 1 М40 двигател кога разпределителния вал и кубилиците са износени ? какво става когато тези неща сдадат багажа ?
Много неприятен звук - гхрррр като и вкараш от 1ва, бърза 2ра и от 2ра 3та .. липса на мощност след предишните ..
///М40
или просто когато вкараш така от място в лютеницата.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
ааа, аз на място проблеми с лютеницата нямам 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
е нали последния път на бухово грешката седна да го изцеди на място и не му се получи нещо.
Ама ти явно през т'ва време тестваше неговата
Ама ти явно през т'ва време тестваше неговата

- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
KPETEH написа:Принципно няма да можеш да вдигаш максимални обороти тоест да достигаш прекъсвача.А точно на колко ограничителя се включва защото моята се реже на 6к а мисля че малко повече да се развърта трябва май 6200 ли?
Да колега прекъсвача ми е на 6к
- jakson
- ентусиаст
-
значи при мен работата е друга . давам си газ плавно и като стигне до 5500 оборота изведнъж се появява звук които е много странен и прилича на гаснещ двигател . все 1 да се засилиш и да изгасиш двигателя без да изключваш от скорост нали се сещате какъв е звука ?! и неще да вдигне повече обороти , а като пусна газта и оборотите си падат нали и вместо като стигнат 800 да се стабилизират те падат и колата започва да работи като на 2 цилиндъра , да се тресе двигателя и с подаване на газ не се оправя , пак вдигат се оборотите но по-бавно . така е 3-4 сек . след това се оправя все 1 нищо не е било ! Ако дам рязко газта стигам до прекъсвач и нп обаче леко отпусна ли газта пак започва същото нещо . Сещате се , че в движение няма как ряззко да стигна 6200 оборота . много често при изпреварване ми го прави този пениз и става много страшно ! точно в наи-важния момент колата изгасва и немога да изпреваря и е много рисково . Бях споделил проблема с колега и той каза , че може да е от разпределителния вал . Колата ми изобщо нетрака ама изобщо . нито на студено нито на топло . Карал съм кола с износен вал и знам какво е . Различно е . Някой може ли да ме посъветва ?
- Thepriest11
- Потребител
-
- Кара: e 30 318 touring
- Мечтае да кара: e 30 M3
Що не провериш прекъсвача,май беше в делкото (поне така съм чувал).Обесняваха ми за някакви пружинки на палеца,ама тогава още не карах такава кола и не се заслушах...
Кой не кара-той не троши!
- jakson
- ентусиаст
-
ами не е от него защото го смених с нов .
- PaRaBoliC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 туряга
- Детайли за колата: мнооо бърза
Колега, това което ми идва на ум е да провериш у ред ли са ти дюзите. Може да имаш таквиз които дори и да работят пръскат на криво и не става добра дисперсия на сместа вътре или да спират да работят въобще. Прегледай свещата също и можеби нещо по газоразпределението - дебитомереца. Възможно е и лека прецакня на компютъра по симптомиет които ти казваш, но имай предвид ,че има доста по компетентни хора във форума дето тепърва могат да кажат менние. Пробвай на първо време онова момче с ламата 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2