Заден мост - тропане

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Заден мост - тропане

Мнение от dopestar » 19 Юли 2009, 22:20

Колеги свалях задния мост и пак го качих но не съм ходил още на реглаж и сега колата стъпва на вътрешната половина на гумите поради това сцеплението е доста малко и се върти много лесно, когато я завъртя в кръг следващите 20 метра има някво тропане от гумите сякаш се наместват и после пак всичко си е ок, от реглажните болтове може ли да се получава или ми е на друго место проблема при положение че са сменени всичките тампони + биалетките :help:
:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 19 Юли 2009, 22:22

При е30 нема реглаж задния мост :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 19 Юли 2009, 22:24

да колега ама за е36 питам а причината темата да е тук е, че ще получа доста по компетентен отговор отколкото в другия раздел
:)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 19 Юли 2009, 22:38

болтовете на носачите към купето ,от там се прави реглаж и като си го свалял и сега не е на мястото си и по добре иди на реглаж
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 22 Юли 2009, 0:23

dopestar написа:да колега ама за е36 питам а причината темата да е тук е, че ще получа доста по компетентен отговор отколкото в другия раздел
А как да го получиш като окачването на 30-ката няма нищо общо с тва на 36-цата и са казвам че изключваме компакта че некоя компетенция ше ме поправи :)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 23 Юли 2009, 0:27

Предното е идентично, но задното на Е36 е една от най-големите загадки на цивилизацията Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Елби » 23 Юли 2009, 0:44

Тампоните на амортесьорите смени ли ги, като си сменил всички останали?
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 23 Юли 2009, 10:09

viper написа:Предното е идентично, но задното на Е36 е една от най-големите загадки на цивилизацията Изображение

Бухахахахааха и аз тъй мислех навремето подлъган от един доктор, ама неисе, е30 мое само си мечтае за такъв заден мост и такова поведение ан пътя.

Потребител
Аватар

Мнение от Елби » 23 Юли 2009, 11:11

За съжаление, Сони е прав... но това се оправя при Е30, вече има доста приятни китове на достъпни цени, за реглаж и на камбер и на сходимост.
Към автора - да не си свалил колата с много ниски пружини отзад и да си оставил стоковите амортесьори?
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 23 Юли 2009, 11:15

дай ги видим тия котове, че аз за тия дето знам не са на приятни цени ;)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Re: Заден мост - тропане

Мнение от archie » 23 Юли 2009, 11:50

dopestar написа:Колеги свалях задния мост и пак го качих но не съм ходил още на реглаж и сега колата стъпва на вътрешната половина на гумите поради това сцеплението е доста малко и се върти много лесно, когато я завъртя в кръг следващите 20 метра има някво тропане от гумите сякаш се наместват и после пак всичко си е ок, от реглажните болтове може ли да се получава или ми е на друго место проблема при положение че са сменени всичките тампони + биалетките :help:

Колега прегледай пак всичко дали е направено както трябва ,погледни също купето над моста кадето се захващат шпилките да не се е закъсало ,от реглажните болтове няма как да е освен ако не са затегнати.
Какви тампони нареди на моста?

Аватар

Мнение от sonny » 23 Юли 2009, 16:47

Елби написа:За съжаление, Сони е прав... но това се оправя при Е30, вече има доста приятни китове на достъпни цени, за реглаж и на камбер и на сходимост.
Към автора - да не си свалил колата с много ниски пружини отзад и да си оставил стоковите амортесьори?

Извън темата ама все пак. Да правят се китове и става реглажен моста на е30, но не е само това, дългите рамена на е36 спомагат за по-голяма стабилност. ако сте гледали пустинните бъгита, ще забележите, че те са с много дълги рамена и счупавено е колкото се може по-близо до центъра, а пружината колкото се може по-към гумата, това позволява на бъгито да минава през дюни и неравности с мого висока устойчивост и висока скорост. Това е и презумцията на моста на е36 е минус му е, че има само 21 тампона на задния мост

Аватар

Мнение от sonny » 23 Юли 2009, 16:49

Тоше, виж си пружините, възможно е да не са наместени гумените подложки и оттам да идва или да са се протрили. Преди когато изобщо нямаше подложки тропаше пак така, като сложих подложките спря да тропа, та може и оттам да е

Назад към E30