Опразнете ми улиците. Взех си BMW.....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Опразнете ми улиците. Взех си BMW.....

Мнение от Новини » 06 Фев 2003, 1:32

:D 8)
Иде реч за 318i E30. 115hp. Всичко много хубаво обаче с летни широки баници с половин сантиметър грайфери и познайте какво става при пет милиметра сняг :))
Имам няколко въпросеца към вас за начало.
Откъде, аджеба, мога да намера за арматурното табло крушки. Обаче ми трябват със все т.нар мини фасунки. Онези малки черни идиотщини на които се закрепват крушките и които се завиват отзаде на таблото. Свети ми само откъм километража тази а тази откъм обортомера я няма никаква. Тъпото копче за аварийките не свети по принцип или при мен някой е спестил крушката? Регулатора за светлината на таблото не регулира нищо а направо ми гаси таблото ако го пипна наляво а надясно е докрай. Да чистя джаджата ли или проблема е другаде?
Отзаде на таблото имам три входа за букси а влизат само две букси. Това нормално ли е?

Дотук с ел идиотщините. Дано не изглеждам максимално малоумен с подобни въпроси.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 06 Фев 2003, 1:36

Спокойно не изглеждаш глупаво с тези въпроси :wink: Крушки с все фасунки можеш да намериш във всеки магазин за автоаксесоари по ул. Симеон или ул. Ботев. А за другите неща които не работят ти предлагам следното (поне аз така напртавих като си взех моето Е30) разглабяш де що видиш и където има крушка сменяш, е играчка е ама после е страшен кеф като ти светне неповторимото баварско табло. :wink:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Аватар

Мнение от DA WOLF » 06 Фев 2003, 2:13

:) Честито и добре дошъл на борда!
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 06 Фев 2003, 20:27

Регулатора на светлината на таблото (копчето за фаровете) го свали и го почисти...

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 07 Фев 2003, 17:29

DA!Shte se opravi.I moeto be6e taka!4estita pridobivka!

Новини
Аватар

Мерси :)))

Мнение от Новини » 08 Фев 2003, 21:35

Значи ще го почистя пък дано се оправи. Гризат ме две други неприятни усещания за момента. Съединителя отделя височко а ми се струва че има остра липса на масло в скоростите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Astor » 09 Фев 2003, 12:16

Честито и от мен :D . Как реши, че няма масло в скоростите? При мен втора влиза малко по трудно, а това е по силно изразено през студените дни. Аз лично закарах колата на сервиз и те ми потвърдиха, че си има масло с скоростите.
Изображение

BMW 318i touring E30 '90

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Фев 2003, 19:16

Именно втора ми влиза малко на въпреки. И май си прав защото така е само в дните когато навън е арктически студ. Остава да ме светнеш и защо съединителя отделя височко. Нормално ли е или да почвам да се притеснявам ....

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 09 Фев 2003, 22:41

praw si otzad naistina ima 3 buksi i sledowatelno trqbwa da badat zapalneni.
ne 4e mu razbiram no gledah wnimatelno kogato mi montiraha belite kilometraji
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Bobby » 09 Фев 2003, 23:08

!!Asen_X написа:Именно втора ми влиза малко на въпреки. И май си прав защото така е само в дните когато навън е арктически студ. Остава да ме светнеш и защо съединителя отделя височко. Нормално ли е или да почвам да се притеснявам ....

Това със втората е от маслото....не се притеснявай, малко по-гъсто е. Колкото до съединителя трябва да го сменеш....не е скъп, обаче е хубаво да смениш и аксиалния лагер. То не е задължително ама така и така отваряш по-добре да смениш, пък и той не е скъп. Но пак казвам това за аксиалния ако искаш го сменяй, аз така правя. УСПЕХ!

Манекенът
Аватар

Мнение от Kazaka » 10 Фев 2003, 0:04

ZA SAEDINITELQ I MOQ OTDELQ GORE AMA WE4E 30xil KILOMETRA NIKAKAW PROBLEM. ZA BUKSITE MISLQ 4E TRETATA E ILI ZA 4EK KONTROL ILI KOMPUTER NO NE SAM SIGUREN.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 10 Фев 2003, 3:33

Предполагам че иде реч да сменям феродовия диск на съединителя, който до колкото разбрах се намира за 300 кинта което хич не ми звучи малко бре братя. Говоря за оригинален разбира се.
Имам един френд който има такава простотия и то новичка на неговата 3-ка акула, но не съм убеден че ще стане на тройния стоп. Ако става ми излиза без парици.

Имам един страничен въпрос. Под ника ми на самата тема се мъдри надпис 324d Това откъде се взе и как мога да го променя. Същото се отнася и за надписа краш тест незнам си какво ?!?

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Фев 2003, 15:48

!!Asen_X написа:Имам един страничен въпрос. Под ника ми на самата тема се мъдри надпис 324d Това откъде се взе и как мога да го променя. Същото се отнася и за надписа краш тест незнам си какво ?!?

В зависимост от мненията, които си написал се променят автоматично!

Назад към E30