Огъване на калници! Решението...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Jeep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кънки на лед
- Мечтае да кара: BMW 2002 Turbo
Огъване на калници! Решението...
Здравейте,
Имам вече идея как да стане, а има и специална машинка за тази цел, която поръчах от Америка.
Е идеята вече е осъществена, готов съм да предложа услугата на всички желаещи....
Ето и снимки:

Имам вече идея как да стане, а има и специална машинка за тази цел, която поръчах от Америка.
Е идеята вече е осъществена, готов съм да предложа услугата на всички желаещи....
Ето и снимки:

Последна промяна Jeep на 29 Юли 2009, 15:17, променена общо 5 пъти
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Огъване на калници
Не е трудно и сам да ги подгънеш. На моята кола също сложих джанти с ЕТ20, като ги дават от ЕТ40 до ЕТ47. Направих го с френски ключ /не знам точно как му е наименованието, става въпрос за ключ с въртяща се дръжка/ и две дъсчици, които подложих между челюстите на ключа и двата края на калника, за да не се надере. Подвиването става от единия край към другия, на два-три етапа, за да не се напука боята. Първото свиване трябва да бъде не повече от 2 мм максимум 3мм. Караш така от единия към другия край. Предварително колата се вдига с крик, за да се освободи място да пъхнеш ключа и да стегнеш. В моя случай се наложи да подвия вътрешния край с около 5 мм. За да си сигурен, че гумата няма да опира във вътрешната страна на калника спусни колата да стъпи колелото на земята. Натисни отгоре калника за да слегне добре. Прокарай нож, с възможно по-тънко острие така, че с върха да опре във вътрешния край ва подкалника, а средата на острието да опре в най-издадената част от борда на гумата. Когато ножа застане вертикално, няма да опира гумата в калника. Така прокарваш острието от единия край до другия и ако се налага на места подвиваш още.
- small
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
small написа:аз пробвах с подгъване обаче пак опираха и ги резнах с тънко дискче на флексито
така е най-добре
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
има и друг вариянт ... цепиш вътрешния(опиращия)ръб на веждата през 2 см или с флекс или с малка бормашинка с дискче за рязане и след като я нацепиш тия правоъгълничита които се получават се подвиват супер лесно... после боядисвашщ с някъв грунд отвътре и готово...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Jeep
- кандидат ентусиаст
-
Имам вече идея как да стане, а има и специална машинка за тази цел, която поръчах от Америка тази сутрин. Но докато ми пристигнат джантите едва ли ще дойде. Но това в крайна сметка няма значение. Всички други ще са късметлий! Ще слагам предни джанти 7,5/16 ЕТ20 и задни 9,0/16 ЕТ15. Когато ги монтирам ще споделя какво е станало и как сам го направил, до тогава само здраве да е!

Последна промяна Jeep на 15 Юли 2009, 0:25, променена общо 1 път
Jeep написа:Имам вече идея как да стане, а има и специална машинка за тази цел, която поръчах от Америка тази сутрин. Но докато ми пристигнат джантите едва ли ще дойде. Но това в крайна сметка няма значение. Всички други ще са късметлий! Ще слагам предни джанти 7,5/16 ЕТ15 и задни 9,0/16 ЕТ20. Когато ги монтирам ще споделя какво е станало и как сам го направил, до тогава само здраве да е!
За такива жанти не ти трябва огъване на подканта на калника.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Елби написа:Jeep написа:Имам вече идея как да стане, а има и специална машинка за тази цел, която поръчах от Америка тази сутрин. Но докато ми пристигнат джантите едва ли ще дойде. Но това в крайна сметка няма значение. Всички други ще са късметлий! Ще слагам предни джанти 7,5/16 ЕТ15 и задни 9,0/16 ЕТ20. Когато ги монтирам ще споделя какво е станало и как сам го направил, до тогава само здраве да е!
За такива жанти не ти трябва огъване на подканта на калника.
Точно,100%

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
трябваше с това да започнеш ве мой.... ние тука ти написахме романи как да си сложиш 20 ки широки применро 12 инча хаха той нашия щял да слага малко по големи джанти от железарките 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ако има китец,тоз вариант не е много удачен

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Jeep
- кандидат ентусиаст
-
Явор написа:ако има китец,тоз вариант не е много удачен
Бих предпочел китайка, ако моята жена се съгласи да живеем заедно

- Jeep
- кандидат ентусиаст
-