дискусия/спор 250+ в Е30 ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Май 2009, 18:12

tormentor1980 написа:Как е тръгването от място с тоз звяр под капака на комбито? И при доускоренията, особено в завои?

Колега , трудна работа е старт от място по мое мнение от това колкото аз съм я подкарвал колата.За хубав старт от място си трябват семи сликове най-малкото а ако гумите са нормални ,но нови и най-висок клас спортни трябва и асфалта да е нов :mhihi:
Другия вариант за гонка от място е старт от втора предавка ,така брат ми изненадва "лошите" с кофти гуми :)
Изобщо на е30 с такъв мотор си трябват нови и широки задни гуми поне 235-ци ,същото за отпред и поне 215-ки (каквото може да влезе на желания цолаж)

За доускоренията колата е супер ,защото тягата и мощноста са разпределени брилянтно в оборотите до 7400 мин-1 , няма ядове

В завоите важи всичко нагоре написано :D

павката написа:моля,без такива изказвания,че ако ни надушат опелжиите и компани пак ще ни лепнат!
бмв с повече от 220-232км не е реалност,ние нямаме потенциал за нагоре :D

Павка , само така :mrgreen:
Нека спят спокойно ,че вече има повече от 6 жертви с вездесъщата Астра 16 винтила на предна лява джанта по светофарите :mhihi:
Чуват че Франки се форсира рязко и те почват да подават газ и като се потегли в един момент със стъпването на асфалта се получават огромни изненади :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 28 Май 2009, 18:13

Penchev написа:
Как ли ще е вътре при 280 км/ч :shock: :shock: :help:

Георги Пенчев

Жоре намерете тест пилот преди това, че това е доста висока скорост за Е30-ка, не знам дали гюнтер си е мислил някога, че някога ще се движи с такава скорост :idea:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Май 2009, 18:21

ge_a написа:
Penchev написа:
Как ли ще е вътре при 280 км/ч :shock: :shock: :help:

Георги Пенчев

Жоре намерете тест пилот преди това, че това е доста висока скорост за Е30-ка, не знам дали гюнтер си е мислил някога, че някога ще се движи с такава скорост :idea:

Аз го казах малко на майтап да си призная честно :roll:
на 6-та предавка като изравни ход на 250 км/ч в оборотите двигателя и вътре си е много страшно усещането ,аз имам чувството ,че се движим с поне 330 км/ч

предполагам най-малкото автомобила трябва да е със сет ъп-а на Явор на широката ///М-ка и много изрудско окачване ,незнам просто :help:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 28 Май 2009, 18:41

Ве пичове, вие тия 250 км/ч ги нямата за нищо, ве майна... :shock:
Такава лекичка кола кат Е30-ката не знам как ще се оправя с такава скорост. Не става дума за моментно достигане на 250, а за поддържане на скоростта. Не поставян под съмнение, че ще можете да я поддържате тази скорост, но дори и със супер яко окачване, в БГ реално няма пътища с необходимото качество, за да се поддържа такава скорост с Е30. Седмиците и джипките са друга бира, други килограми, окачване и т.н. А с е30-ката, дори една малка неравност по пътя ще представлява страшно предизвикателство при тая скорост да удържиш колата.
Така си мисля аз де, само на теория, щото никога не съм карал толкова силна е30-ка и повече от 180 км/ч не съм вдигал.

П.С. И с какъв диф е колата, ако не е тайна?

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 29 Май 2009, 10:59

tormentor1980 написа:Ве пичове, вие тия 250 км/ч ги нямата за нищо, ве майна... :shock:
Такава лекичка кола кат Е30-ката не знам как ще се оправя с такава скорост. Не става дума за моментно достигане на 250, а за поддържане на скоростта. Не поставян под съмнение, че ще можете да я поддържате тази скорост, но дори и със супер яко окачване, в БГ реално няма пътища с необходимото качество, за да се поддържа такава скорост с Е30. Седмиците и джипките са друга бира, други килограми, окачване и т.н. А с е30-ката, дори една малка неравност по пътя ще представлява страшно предизвикателство при тая скорост да удържиш колата.
Така си мисля аз де, само на теория, щото никога не съм карал толкова силна е30-ка и повече от 180 км/ч не съм вдигал.

Не е чак такъв проблем ;) аз мойта от Ботевград до София я карах постоянно между 200 и 240 и не е имало ситуация в която да се притесня, че колата е нестабилна :)

А франки е с 3.45 диф и 6 степенна механична кутия ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Май 2009, 11:07

То деосега не е имало случай да се пътува с такава скорост продължително :) Все за малко се вдигат и се намалява :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Май 2009, 11:47

Alexbmw написа:Не е чак такъв проблем ;) аз мойта от Ботевград до София я карах постоянно между 200 и 240 и не е имало ситуация в която да се притесня, че колата е нестабилна :)

А франки е с 3.45 диф и 6 степенна механична кутия ;)

би ли споделил за колата :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 29 Май 2009, 13:05

Е30 е по различна кола от конвенционалните такива в този клас
като цяло ходова част и конструкция позволяват на е30 да подържа доста високи скорости дълго време, не случайно е с доста дълга база, и голям надлъжен наклон на предните макферсони

комбитата като цяло пък откъм аеродинамична гледна точка са много по устойчиви при висока скорост от седани и хечбеци

е30 с хубаво окачване е много по-стабилна при скорости над 120 отколкото примерно 80-100, а да не говорим за М power елементи /крила брони прагове/ там нещата коренно се променят

за е30 е много важно да е с мощен двигател и тогава пилота може да променя баланса на автомобила в завой само с газта /дори и на тип магистрални отворени завои/ - нещо много рядко срещано в автомобили от този клас
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от beachball » 29 Май 2009, 14:44

под висОки скоросТи какво разбиРате?
аЗ разбирам нАд 200 км/ч, а е30 опреДелено не е направена за такива скоросТи колкото и да е дълга базата вСе пак е 3-ка и то от 80-те виж да кажеш че м5-цата е за Високи скорости и чЕ можеш да контрОлираш ще ти повЯрвам.
е30-ката си е граДска кола За нАсечени завоЙчета не За вИсокоскоростни, бъркаТе. То куПето е тоЛкова паяНтово Че за Това Няма една не разЦепила се 30-скА отпред на кОша, Това коМби ще Се сцепи каТо диНя точно слеД нЯколко меСеца.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 29 Май 2009, 16:08

Аман от компетентни разбирачи...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 29 Май 2009, 16:32

beachball написа:под висОки скоросТи какво разбиРате?
аЗ разбирам нАд 200 км/ч, а е30 опреДелено не е направена за такива скоросТи колкото и да е дълга базата вСе пак е 3-ка и то от 80-те виж да кажеш че м5-цата е за Високи скорости и чЕ можеш да контрОлираш ще ти повЯрвам.
е30-ката си е граДска кола За нАсечени завоЙчета не За вИсокоскоростни, бъркаТе. То куПето е тоЛкова паяНтово Че за Това Няма една не разЦепила се 30-скА отпред на кОша, Това коМби ще Се сцепи каТо диНя точно слеД нЯколко меСеца.

Точно пък това комби е първата Е30-ка, която имах без сцепен кош или гнило където и да е! Друг е въпроса, че претърпя удар, но изглежда оцеля тая стомана :winky:
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 29 Май 2009, 17:29

Бате ти си умен като коня РУМЕН... Т'ва че ти не си виждал здраво е30 само говори кво е /е било твоето и не си го сръвнявай с на хората ...
Т'ва за скоростите няма да го коментирам щото си личи че много ги разбираш нещата ....
п.п Дали пак някои икарус няма да е по стабилен и от м5 той е по голям по тежак като нищо да одари 400км/ч на магистралата ....

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Май 2009, 17:37

SammY написа:

Бате ти си умен като коня РУМЕН... Т'ва че ти не си виждал здраво е30 само говори кво е /е било твоето и не си го сръвнявай с на хората ...
Т'ва за скоростите няма да го коментирам щото си личи че много ги разбираш нещата ....
п.п Дали пак някои икарус няма да е по стабилен и от м5 той е по голям по тежак като нищо да одари 400км/ч на магистралата ....

НЕ , той е хитър като гущера Димитър :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 29 Май 2009, 17:39

Айде стига спам !!!
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 29 Май 2009, 17:44

tormentor1980 написа:Ве пичове, вие тия 250 км/ч ги нямата за нищо, ве майна... :shock:

батка не знам за теб но аз с 250 не бих се возил в джип, тази стабилност която чувстваш е толкова измамна че няма накъде.
моята кола не е много по-тежка (хмм около 1350кг май) с по-къса база и няма проблеми да си поддържа 260 (този уикенд ще сложа предния спойлер за да пробваме 3++) - окачването е много твърдо и колата седи много нервно на пътя но реално погледнато е по-стабилна и по-сигурна на тази скорост от някой диван (джип)
от личен опит с вектра комби при 220 едвам ги усещам, но минавам през неравност и после 2 минути се боря с колата докато се успокои, с моята на 260 чувам туп туп, леко подскачане и забравяме за неравността.........така че скоростта, нейното усещане и стабилността са мноооого относителни понятия
Изображение Изображение Изображение Изображение

Следваща

Назад към E30