М10 -от инжекцион към карбуратор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
М10 -от инжекцион към карбуратор
Колеги имам въпрос -мойта кола е М10В18 с механичен карбуратор(2В4) и механична бенз. помпа. Искам да и сложа друг М10В18 понеже моя е за ремонт. Има ли проблем ако сложа мотор който е бил инжекцион, но си ползвам моя колектор и карбуратор. Различията които знам са в челата на буталата, също на инжекциона са по широки всмукателните клапани и не знам дали ще има отвор на главата за монтаж на бензиновата помпа?
- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
Щом е бил инжекция, не би трябвало да има отвор за бенз.помпа.
А отнсотно клапаните не би трябвало да има проблем си мисля, може би да ти се вдигне разхода.
П.П.За клапаните не съм сигурн, просто така си мисля!
Успех!
А отнсотно клапаните не би трябвало да има проблем си мисля, може би да ти се вдигне разхода.
П.П.За клапаните не съм сигурн, просто така си мисля!

Успех!
porostorm написа:Аз нещо не разбрах, от карбуратор към карбуратор или от карбуратор към инжекцион искаш да минаваш?
Или пък от инжекция към карбуратор /тука трябва да си напълно луд/...
Понеже се е случило нещо с неговия двигател с карб иска да слжи друг двигател, който е бил с инжекцион.
По принцип няма проблем, но няма как да сложиш механичната помпа на главата.
- Банго
- младши ентусиаст
-
бензиновата помпа не е проблем попринцип прави се елементарно с такава вуншна помпа ижекционова и се слага само един тройник преди карборатора НО трябва да пуснеш маркуч за обратен бензин до резервоара.Направил съм так аняколко колии до ден днешен си карат даже мийта старата беше така ако нещо не ти е ясно пиши на ЛС 

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- димящият вожд
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
- Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
- Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!
добре де ,защо не си ползваш твоята глава?
само трябва да се съобразиш с формата на боталото.
само трябва да се съобразиш с формата на боталото.
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
Колеги имате ли наблюдение за М10 да духа от капачката за маслото, нямам спомен на моя как беше; намерих един мотор, не беше пален от 4-5месеца а и маслото му е за смяна. От опит с други коли знам, че на някои подухва на други не без да е проблем. Като запали попушваше сив пушек, после намаля, от капачката на маслото обаче не пуши, което донякъде успокоително. Беше запален съвсем за кратко, зашото радиатора е свален.
10 мнения
• Страница 1 от 1