Странна работа на двигателя детонации ли кво ли
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Странна работа на двигателя детонации ли кво ли
Преди неколко дена малко ръчня на един полигон и след това почна да го прави, преди това работеше нормално.Начи странно работи крепи и после почва нещо като пукане на ауспуха.Чудя се дали от делкото или от карборатора 2бе ,ако е възмонжно да е от него.Въртяй делкото малко напред ,назад няма промяна. ?
Нема да сменям матора да се знае.

Нема да сменям матора да се знае.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Тоя карбуратор заслужава награда за най-несполучливата горивна система на всички времена
М10 е добър мотор, но точно този карб го съсипва за нула време, като почне да го дави с бензин. За съжаление, няма особено много алтернативи - най-лесно е да слагаш ладов карб, но тогава ще почне да се пъне сигурно във високите обороти. С хоризонталните Вебер/Делорто/Стормберг пък ще е много богата сместа пак (ако въобще върви, щото кой да ги настрой).
Моите догатки са за гадния карб. Колегите може би кажат да си провериш кабели/свещи/дистрибуторна капачка и палец.

Моите догатки са за гадния карб. Колегите може би кажат да си провериш кабели/свещи/дистрибуторна капачка и палец.
BMW only!
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Имам питане днеска си играх с делкото и го извадих от двигателя.После се депресирах че може да съм го завъртял и се чудих как да го сложа Направих следното , нагласих белега на коляновия вал и блока да съвпадат и сложих делкото да сочи към първи цилиндър направил ли съм нещо или не ? Имам и още едно питане мерих кабелите на свещите с мултицет на четрите кабела на свещите показваха 5.9 до 6.2 кОма при този от бобината показваше 2 и нещо така ли трябва да е кабелите са БОШ.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Ами колега щом си нагласил белезите, палеца трябва да сочи кабела за 1-ви цилиндър, от там мисле че са обратно на часовниковата стрелка кабелите, ама незнам с точност.Ако греша някой колега да ме поправи. 

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
5 мнения
• Страница 1 от 1