Проблем с волана
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989
Проблем с волана
Колеги,занимавам се с една е30 318и,88г. и когато правя завой не ми връща волана.Иначе няма луфтове(волана),върти се леко,но не ми се струва нормално да не се връща,на е12-ката ми не е така.Дали е до регулиране на сходимоста на гумите?
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
не само най вероятно наркайници са ти за смяна а може други работи по ходовата част.... от които се получава разлиакта в сходимоста на гумите и от там не ти връща ... тряя ходиш на сервиз и то желателно по скоро...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- chikco
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525ix
- Мечтае да кара: БМВ
- Детайли за колата: СНЕГОРИН
Re: Проблем с волана
Kin_klad_dze написа:Колеги,занимавам се с една е30 318и,88г. и когато правя завой не ми връща волана.Иначе няма луфтове(волана),върти се леко,но не ми се струва нормално да не се връща,на е12-ката ми не е така.Дали е до регулиране на сходимоста на гумите?
иди на реглаж 25 кинта е
- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989
Не,не е с хидравлика,просто исках да разбера дали наистина има нещо ненормално,тъй като старят собственик ме убеждава че всичко е 6.
пич тва да не ти е секторна кутия на Мерцедес да натегаш???хорхе написа:кви накрайници ве..просто някой дюлгер е натегнал рейката,че да убере луфта у волана...вземи си друга и ще се реши проблема
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
а дали тва амортисъорче не е здало багажа ,мисля че то връща волана ама не съм сигурен нека по компетентните се изкажат
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Момчета 2 са вариантите да не му връща волана в завой (суха рейка):
-натегната рейка;
от болта под капачето номер 7
-спекли иглени лагери на кормилното каре !
За друго не се замисляйте, според мен идва проблема от карето, с времето лагерчетата се пълнят с изруджина и волана не се връща в завой.
Жоро: Рейката може да е натегната, нищо че не е секторна кутия (е34 или както ти каза МБ)
Амортисьорчето е просто демфер на вибрациите, то не връща волана
-натегната рейка;
от болта под капачето номер 7

-спекли иглени лагери на кормилното каре !

За друго не се замисляйте, според мен идва проблема от карето, с времето лагерчетата се пълнят с изруджина и волана не се връща в завой.
jorofaceoff написа:пич тва да не ти е секторна кутия на Мерцедес да натегаш???
Жоро: Рейката може да е натегната, нищо че не е секторна кутия (е34 или както ти каза МБ)
M-TEAM написа:а дали тва амортисъорче не е здало багажа ,мисля че то връща волана ама не съм сигурен нека по компетентните се изкажат
Амортисьорчето е просто демфер на вибрациите, то не връща волана

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Ако е карето, би трябвало и да затяга волана в някакво положение. Аз залагам на износена и натегната рейка 

13 мнения
• Страница 1 от 1