troshim karteri :)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

WiLdOnE
Аватар

troshim karteri :)

Мнение от WiLdOnE » 19 Яну 2003, 2:14

Zdraveite az sum edin malko neobrazovan bmw entusiast, no karam qko i iskam da navleza po-navytre v neshtata. Izhetoh vi pochti vsichki temi i me kefite :) Da ne mi se smeete na vuprosite molq :) Ta na moito bmw mu e super nisak kartera i veche 2 puti go trosha na nekvi kanafki deto sa nezatvoreni. I kato minesh neshto prez kraq na kapaka toi se diga ot drugata strana i bam. Pusheci i razpravii :( Interesno mi e koi bmw-ta sa s tolkova niski karteri. Moq e na 12cm nqkude ot zemqta daje i na po-malko kato se ponatovarim, a sum zabelqzal kato sum se navejdal pod drugite ot moq tip ( troiniq stop ) 4e ne im e tolko nisko? Ima li razliki kade sa?

Аватар

Мнение от DA WOLF » 19 Яну 2003, 12:05

mislia che neshto po kolata ti e bilo praveno(podviagtelia po tochno) vij si tamponite, da ne se provisil neshto morota... Po princip 12cm e smeshno nisko, az neznam kak vaobshte go karash...
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

автомобилен поклонник
Аватар

Re: troshim karteri :)

Мнение от Turturelo » 19 Яну 2003, 21:06

WiLdOnE написа:Zdraveite az sum edin malko neobrazovan bmw entusiast, no karam qko i iskam da navleza po-navytre v neshtata. Izhetoh vi pochti vsichki temi i me kefite :) Da ne mi se smeete na vuprosite molq :) Ta na moito bmw mu e super nisak kartera i veche 2 puti go trosha na nekvi kanafki deto sa nezatvoreni. I kato minesh neshto prez kraq na kapaka toi se diga ot drugata strana i bam. Pusheci i razpravii :( Interesno mi e koi bmw-ta sa s tolkova niski karteri. Moq e na 12cm nqkude ot zemqta daje i na po-malko kato se ponatovarim, a sum zabelqzal kato sum se navejdal pod drugite ot moq tip ( troiniq stop ) 4e ne im e tolko nisko? Ima li razliki kade sa?

Pilota е в час много с картерите ;) Нито веднъж не го е трошил, неговия май и той е доста ниско ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 20 Яну 2003, 0:24

явно си с къси пружини 8) ако решиш да ги трампиш с нормални се обади :!:

WiLdOnE
Аватар

Mi...

Мнение от WiLdOnE » 20 Яну 2003, 0:57

Toa bashta mi razpravq che navremeto kato go karal ot germania oshte bil mu slojen dvigatel na troika ot tiq s pravougulnite farove deto sa. Malko nekadurno obqsnenie vi davam ama vuzmojno li e tui? Kak da provera kakuv dvigatel e tochno v talona nomera zapochva sus 164. Ta toi mi razpravq che prosto na tiq troiki kapaka im e po polegat ( na po-novite ), po-povdignat malko i bilo s takuv dvigatel i zatva kartera idval po nisko, zashtoto na moita ne se subiralo inache. Nekvi takiva. Vuzmojno li e? Kak da provera po samiq dvigatel ne pishe nishto i vobshte tiq po-novite troiki s kvi dvigateli sa? Nqkoi ako mi otgovori na kupchinata oburkani vuprosi shte sum mu blagodaren :) Sram me e che ponaznaivam tolko malko na tiq godini ama zatva sum tuk da se ucha :) Mersi predvaritelno! :)

Потребител
Аватар

И аз моят съм го очукал доста...

Мнение от archcarrier2 » 20 Яну 2003, 10:20

Лепиха го някъде в бакърена фабрика, но пак е на косъм да се изсипе. Проблемът при мен е че са скъсявани пружините и сега колата посреща де що има камъни по улицата с картера пък той да бяха взели да го направят от тенекия за сирене - хем ефтино хем гъвкаво, АМА НЕ немците взели че го направили от алюмин и се чупи. Та има решения - НЕ КАРАШ ПРЕЗ ДУПКИ. Или взимаш нормални пружини и го качваш на тях. /БМВ-то де, не картера/

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Re: Mi...

Мнение от LandShark » 20 Яну 2003, 12:16

WiLdOnE написа:Kak da provera kakuv dvigatel e tochno v talona nomera zapochva sus 164.

Това само показва че е 4 цилиндров 1.6 мотор. Дай следващите два символа за да кажем модела на двигателя.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 20 Яну 2003, 12:21

LandShark написа:
WiLdOnE написа:Kak da provera kakuv dvigatel e tochno v talona nomera zapochva sus 164.

Това само показва че е 4 цилиндров 1.6 мотор. Дай следващите два символа за да кажем модела на двигателя.

no tova e na ramata, ami ako e smenen motora? (kakto toi se samniava)
DaWolf

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 20 Яну 2003, 12:26

DA WOLF написа:no tova e na ramata, ami ako e smenen motora? (kakto toi se samniava)

Не, не, забележи че той казва: "номера на мотора започва с"... номера на мотора няма много общо с рамата...

WiLdOnE
Аватар

eto dannite

Мнение от WiLdOnE » 20 Яну 2003, 14:43

V talona nomera na dvigatelq zapochva s 164E103916956... tva si e celiq napravo. Na ramata WBAAC1104... Teglo 1.37. Tva e ot talona.
I az vsichko posreshtam s kartera shtoto e nai niskata chast na kolata. Napravo veche me e strah da karam burzo po nepoznati putishta, zashtoto iznenadi sekakvi. BTW a na samiq dvigatel ne pishe li nqkude neshto? Kolko gledah ama...

Аватар

Re: eto dannite

Мнение от DA WOLF » 21 Яну 2003, 13:42

WiLdOnE написа:V talona nomera na dvigatelq zapochva s 164E103916956... tva si e celiq napravo. Na ramata WBAAC1104... Teglo 1.37. Tva e ot talona.
I az vsichko posreshtam s kartera shtoto e nai niskata chast na kolata. Napravo veche me e strah da karam burzo po nepoznati putishta, zashtoto iznenadi sekakvi. BTW a na samiq dvigatel ne pishe li nqkude neshto? Kolko gledah ama...

na mene v talona mi pishe nomera na ramata, na dvigatelia ne im se zanimavashe na mitnicata i vaobshte ne go i gledaha. A posle shto se vkarvat kradeni koli v BG....

za men e podobre 'ne se chete' znachi che moga da si go smenia kogato si poiskam s drug (S14 naprimer :twisted: )
DaWolf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 21 Яну 2003, 14:26

По принцип във всички "бели" държави в рег.талон не се вписва №-а на двигателя поради това че се смята за резервна част. Имаше предложение да не се вписва и при нас ама така си и остана. :fart:
Lud umora nemaaaa.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Re: eto dannite

Мнение от LandShark » 21 Яну 2003, 19:34

WiLdOnE написа:V talona nomera na dvigatelq zapochva s 164E103916956... tva si e celiq napravo.

Значи имаш оригиналния двигател М40/В16, който се е монирал на този автомобил.

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Re: troshim karteri :)

Мнение от PILOTA » 21 Яну 2003, 21:33

Turturelo написа:Pilota е в час много с картерите ;) Нито веднъж не го е трошил, неговия май и той е доста ниско ....

Moj e daze po nisko ot 12 sm!Nikak ne sam go pukal da ne si pomislite... :lol: !Ne be6e taka no srjzah pruzinite 6toto visoko ne me kefi.Moze i tvoite da sa rjzani ili napravo da sa sportni. :wink:

Tullamore is my middle name
Аватар

Мнение от Utah » 27 Яну 2003, 15:05

Аз нямам 12 см. от земята до картера.
Освен червените пружини съм сложил и гуми на 50...

Нов картер в ДаруКар за M40 е 180лв. Вече може и време някой да ми засича докато го сменям. :D
Съвета ми е следния - купи си един нов и го сложи. И винаги имай един резервен. Аз поне така правя.

Следваща

Назад към E30