Въпрос относно газта.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Въпрос относно газта.
Колеги, някой може ли да ми обясни какви точно са негативните последици и защо се получават, при каране на газ. Примерно за изгоряла бензинова помпа - ясно. Ама примерно защо се запушват дюзите? Ако се кара и на бензин редовно ще се запушат ли? Чувал съм за прегорели клапани от каране на газ...
П.П. Моля бе коментари от рода: "Аве махай я тая газ"
Мерси предварително
П.П. Моля бе коментари от рода: "Аве махай я тая газ"
Мерси предварително
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
80% на сто от стоковите е30ски са на газ
и си се движат доста
негативи може и да има но и полза има...просто си караи не мисли за последствията 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
ти тва верно ли го написа... 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
кво си блъскаш главата бе играч....защо изобщо се зае с е30..защо изобщо не прочете нещо ...защо изобщо и т.н.....за какви смислени отговори пишеш изобщо
то от такива като теб е на тоя хал форума...айде успех,колега 

- PaRaBoliC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 туряга
- Детайли за колата: мнооо бърза
Здравей ,колега, с газово! Както усещаш по тона и аз си имам газчица. всичко си ми е наред да чукна на дръво, на М40Б18 съм си с нормална уредба. възможно най-простичко да е че да няма кво да се скапе, даже утре в другиден мисля да си махна фетското копче и да си сложа обикновено съкало с 3 позиции - газ, бенз , нищо. дето се вика може и кат оимобилайзер да ти седи. Мисълта ми е следната, на тия които имат автоматично прехвърляне от газ бензин малко се скапват - от ДВГто идва управляваш сигнал който се преубразува в една интеграла и управлява едно реле което превключва. Така, не знаеш кое първо ще ти се скапе - релето или интегралата , затова ... аз лично не го харесвам това. Относно изгорялата бенз. помпа. Или и е дошло времето или ти е била постоянно включена, което все пак незнам как би повлияло, тъпи изрази от рода охлаждала помпата и дюзите не слушай понеже няма смисъл да се охлажда нещо което не върти така и така. За запушванео на дюзите- да истина е , това се случва понеже доста графит има в наща газ, слагат се графитени четки по нагнетателниет турбини иначе ако прескочи искра и .... сещаш се
)) за нагара по клапаните .. да ти кажа не съм ги жиждал моите ама надали има голяма разлика с такива работили само на бенз. Друго нещо - двигателчето ти работи по гладко и спокойно: високо октаново число - по малко детонаций - по малко тресене и ръмжене. Маслото ти държи доста повече - почти 1.5 пъти повече. Бензина е разтворител и го отмива от стените на цилиндрите- по бързо износване на консумативи в цилиндъра, от газчицата си стои. 1005 има и още куп неща за които не се сещам, аз лично си купих една книжка - "автомобилни газови уредби " на издателство Техника , рзбирш ли
) там пише бая работи и то разни интересни има. За вървенето на газ и бенз мисля че би трябвало да си разбрал как е - Бенз рулит:) Дано съм бил полезен и поне малко компетентен. Успех

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
zoomer написа:сааамо смислени отговори....
аре обяснете на невежа-та защо нетрябва да карам на газ
братле секи сам си преценява на какво да кара,щом не можеш да и смогваш на бензин си караи на газ
аз предната е30ка си я карах на газ,защото я зех с газова,веднъж ми издрънча дебитомер заради дефектна свещ и това е не съм имал други проблеми за година и половина каране
сегашната си я карам на бенизн поради простата причина че в момента бензина не е толкова скъп,а и тази няма газово и не мисля и да и слагам щото съм приел е30ката като кола която да ми дава удоволствие,а не да ми е удобна
та секи сам си преценява на какво гориво да си му е колата,за да може да му е удобна по джоба!!!
щом в цяла европа правителствата насърчават шофиорите да си слагат газови уредби,не виждам защо тук да не е така
- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
ами истината е че една огромна част от е30ските са на газ, общо взето е кофти работа ама нема начин на този етап
аз лично скоро ще се отърва от газта и може би никога няма да сложа отново... 

320iPower написа:zoomer написа:сааамо смислени отговори....
аре обяснете на невежа-та защо нетрябва да карам на газ
братле секи сам си преценява на какво да кара,щом не можеш да и смогваш на бензин си караи на газ
аз предната е30ка си я карах на газ,защото я зех с газова,веднъж ми издрънча дебитомер заради дефектна свещ и това е не съм имал други проблеми за година и половина каране
сегашната си я карам на бенизн поради простата причина че в момента бензина не е толкова скъп,а и тази няма газово и не мисля и да и слагам щото съм приел е30ката като кола която да ми дава удоволствие,а не да ми е удобна
та секи сам си преценява на какво гориво да си му е колата,за да може да му е удобна по джоба!!!
щом в цяла европа правителствата насърчават шофиорите да си слагат газови уредби,не виждам защо тук да не е така
Тва е така , но има Хора които не могат да преживеят Е30+ГАЗ="по дълбок джоб"
Аз ли4но нямам газ , и не съм се и замислял да слагам но пък съм имал и МПС на газ и мога да кажа 4е е ОФЕРТА.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Карам на газ, защото просто нямам възможнот да я храня на бензин колата (безработен студент съм). Просто се чудех, по принцип газта има по-добри характеристики като гориво в сравнение с бензина - по-високо октаново число, газообразната форма подобрява смесването с въздуха и от там имаме по-пълно изгаряне, съответно по-малко вредни емисии, вярно бензина е по-калоричен. И не на последно място - цената на газта. Та се чудя защо повечето хора плюят газта и я възприемат като някаква проказа. Надявах се хора, които имат опит с колите и са им минали доста коли през ръцете (визирам хора като Явор) да ми дадат нормален отговор - така и така, а не да се заяждат за простотии...
Последна промяна zoomer на 18 Фев 2009, 23:48, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
те тея дет сега я чувстват " уж финансовата криза"..си я чувстват по дифолт..или дет се казва: преди е криза..сега е криза...след кризата,пак криза 

Последна промяна ///Явор на 18 Фев 2009, 23:51, променена общо 2 пъти

- zoomer
- младши ентусиаст
-
Явор написа:те тея дет сега я чувстват " уж финансовота криаза"..си я чувстват по дифолт..или дет се казва: преди е криза..сега е криза...след кризата,пак криза
някой да е поменавал "финансова криза"? И до кога ще се заяждаш?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
мой,аз не се заяждам
просто наблюдавам 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3