проблем с разхода Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
проблем с разхода Е30
Наскоро станах горд собственик на Е30-ка
,но се оказа че харчи прекалено много по груби изчисления някаде около 20 на 100 градско като не я ръчкам и карам пестеливо дори.Мотора е М40B18.Въпроса ми е дали това е нормално или има проблем.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
Ами щом ти дава 20/100 като не я ръчкаш,що не вземеш да я поръчкаш малко да видиш тогава какъв ще е разхода 

- beni barzia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- JelioNikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `90 e30 sedan
beni barzia написа:разхода ти е страшно голям колега имаш някъде проблем
не че са заяждам но според мен колегата вече е на ясно с това, а според мен иска мнение от какво може да е............. не разбирам много но пробвай логичните спукан резервоар, маркуч ...... надявам се да се оправи
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
JelioNikolov написа:beni barzia написа:разхода ти е страшно голям колега имаш някъде проблем
не че са заяждам но според мен колегата вече е на ясно с това, а според мен иска мнение от какво може да е............. не разбирам много но пробвай логичните спукан резервоар, маркуч ...... надявам се да се оправи
Според мен по-логично е дебитомер от спукан резервоар ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
bigmurzi написа:JelioNikolov написа:не че са заяждам но според мен колегата вече е на ясно с това, а според мен иска мнение от какво може да е............. не разбирам много но пробвай логичните спукан резервоар, маркуч ...... надявам се да се оправи
Според мен по-логично е дебитомер от спукан резервоар ..
Хахаахахха..оправи го

А на Jelio, да му имам логиката аз

- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
....и аз го имам същия проблем,смених ламбдата но нищо почти не се промени и вече не обръщам внимание,градското при ежедневно каране и трафик ми е около 16 - 18литра 95,KIM написа:ламбда сонда,аз имах подобен проблем(24/100-м40б16)

- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
Има и други начини да се замери ламбда сондата ... може и без диагностига, с мултицета, даже така е най-сигурно.
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4