е30 monster project
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- devastator
- младши ентусиаст
-
е30 monster project
Започнал съм проект е30 Монстър Трък,тоест върху пълно приводна рама и ходова част да сложа купе на е30.За база реших да използвам Газ 66,тоест така позната у нас на село Мухльово ВИЕТНАМКА.Тя отговаря на изискванията на БМВ МАНЯЦИТЕ ,понеже задния дифф е със САМОБЛОКАЖ
Невероятно но факт.Колеснатата база на двата автомобила се различава с повече от 1,5 метра,затва първия проблем с който требваше да се справя е да скъся виетнамката така че центъра на огромните гуми да съвпадне със центъра на калниците на е30ската,независимо че тя седи 1 метър по-високо.Според вас изглежда лено режеш рамата и заваряш,но дали е така?Рамата на камионите се усуква понякога с 10см. ,осовено ори каране офроуд и всека една такава интервенция не би издържала,така че ударих на камък.Решението беше елементарно,но да видим дали ще се сетите.Втория голям проблем беше избора на двигател и предаването на въртящия момент към разпределителната кутия.Предвид късата база ,ъгъла между фланеца на скоросната кутия и фланеца на задния дифф се получаваше повече от 30 градуса ,което вече беше извън капацитета на каретата на кардана...

Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
Чакам продължение на темата!
И престанете най-накрая да се ебавате един с друг!
Уж сме сплотен колектив,а все се дърпате един друг кой знаел и кой можел повече.Иначе идеята е доста интересна за е30 монстер трък!
Въпроса ми е ще правиш ли клетка като на истинските монстери в е30ката или друго си мислил?Там съм гледал,че си почват от нулата като за начало правят клетката и от там вече полагат шасито върху нея.Та при тебе как са нещата.Относно газката не съм се оглеждал много много отдолу като съм се завирал чат пат,ама се вярвам че могат да се усилят заварките след като срежеш кадето е нужно.
Но ти си знаеш най-добре.А кой матор ще влезе вътре?Така и така ще да е офроуд звер ще трябват и кончета отдолу да го бутат по баира.
Като гледам как се справяте с В12кат на К27 вярвам,че ако проекта е реален и тука няма да се изложите!
Поздрави!

И престанете най-накрая да се ебавате един с друг!
Уж сме сплотен колектив,а все се дърпате един друг кой знаел и кой можел повече.Иначе идеята е доста интересна за е30 монстер трък!
Въпроса ми е ще правиш ли клетка като на истинските монстери в е30ката или друго си мислил?Там съм гледал,че си почват от нулата като за начало правят клетката и от там вече полагат шасито върху нея.Та при тебе как са нещата.Относно газката не съм се оглеждал много много отдолу като съм се завирал чат пат,ама се вярвам че могат да се усилят заварките след като срежеш кадето е нужно.
Но ти си знаеш най-добре.А кой матор ще влезе вътре?Така и така ще да е офроуд звер ще трябват и кончета отдолу да го бутат по баира.
Като гледам как се справяте с В12кат на К27 вярвам,че ако проекта е реален и тука няма да се изложите!
Поздрави!

.
Що ми се струва,че Виетнамката е сьс доста сериозна рама за монстьр,и дали няма да е по-практично,рамата да си я направите вие?ако деиствително проекта ви е реален,и аз доколкото знам точките на усукване при камионите са нитовани а не заварени(не сьм сигурен)
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
дифа на виетнама на колко процента е
нещо по спирачките ще има ли

нещо по спирачките ще има ли

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
много ми е итересно какъв размер гуми ще ползвате, и е30ката комби или седан ще е? а нещо по олекотяването ? например плексигласче или смоличка няква. то верно че на фона на шасито от виетнамката, е30-ката е като перце.. ама се пак
Ползвам насрания си , смоличкаджиеф, курумпитан, лаптоп за да играя НФС и да флуудвам у форума
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
- K27
- кандидат ентусиаст
-
Че то по полянките и тупраците, освен горски и зайци, да не би и караулки на КАТ вече да има?
Я подай ми, мила мамо, тенджурката с боба...
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- K27
- кандидат ентусиаст
-
Transportera написа:Това по Дискавари ли го гледа![]()
![]()
![]()
![]()
Не знам, ама каквото ти си гледал по Дисковерито, той го е правил. михихи-мяу
Зендер-ристоринг-тийм (ЗРТ) също, само дет има 1-2 основни разлики... ЗРТ не успяха да се класира за дебют и за "Start from Scrap", щот ползват непознати материали и техники дори за западните автоморги и са надминали със светлинни години дори и техните очаквания и въображение за креативност...
Я подай ми, мила мамо, тенджурката с боба...
- devastator
- младши ентусиаст
-
евала колега жорофеисофф,найстина е така и то не само при соцлагерските камиони.Заварки са недопустими.Сега вече можеш ли да ми кажеш как съм направил от база 3940мм. да стане 2570мм. без заварки и флекс,така че рамата да си остане мега дуракоустойчива?
А другите пълнежчета,който гъчите в темата бихте ли споделили какъв двигател би подхождал на една такава е30-ска с очаквано тегло към 3 тона,като целта на возилото не е ве макс ,а изцяло офроуд.Дали 5,6л. от БМВ,дали 7,2 от Мергел,дали 18л. от Краз,дали 1,8Туибо от ВАК група?
А другите пълнежчета,който гъчите в темата бихте ли споделили какъв двигател би подхождал на една такава е30-ска с очаквано тегло към 3 тона,като целта на возилото не е ве макс ,а изцяло офроуд.Дали 5,6л. от БМВ,дали 7,2 от Мергел,дали 18л. от Краз,дали 1,8Туибо от ВАК група?
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!
!
devastator написа:евала колега жорофеисофф,найстина е така и то не само при соцлагерските камиони.Заварки са недопустими.Сега вече можеш ли да ми кажеш как съм направил от база 3940мм. да стане 2570мм. без заварки и флекс,така че рамата да си остане мега дуракоустойчива?
Дизел

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ъгъла при фланеца на задния дифф няма ли да е много голям?
А иначе евала за начинанието!
Може и да потърсиш информация в off-road.bg форума там има няколко проекта на базата на Газ 66.
Успех и да пускш по някоя снимчица.
А иначе евала за начинанието!
Може и да потърсиш информация в off-road.bg форума там има няколко проекта на базата на Газ 66.
Успех и да пускш по някоя снимчица.

- BMWfenomen
- младши ентусиаст
-
незнам дали се шегуваш или реално задаваш вупроса но знам един мерцедес "пура" в12 6.0 които се продава на части от сф е човека ако имаш интерес мога да ти намера гсм-а му :-)

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3