Пръскачките не пръскат!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Пръскачките не пръскат!!!
Днес сменях самата помпичка защото си мислих че пръскачките не пръскат заради помпичката, оказа се че помпичката работи, но като пробвам да пръскам се чува само едно леко щракане и нищо повече.Ако някой се е сблъсквал със същия проблем да сподели какво е направил.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
На мен лятото точно той ми се запуши /тройника/.JoRkAtA_pld написа:Не е замръзнало казанчето, изчистих всички маркучи.Извинявай колега но какво е тройник.
Намира се в задната част на предния капак, не можеш да не го видиш в средата се пада. Виж и пръскалките да не са се запушили с тънка игла.
Изведнъж ли спряха да пръскат? Да не се е прецакало лостчето

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Сетих се кое е троиника, нали ви казвам не се губи течност даже не качва до маркучите просто като дам да пръскам се чува леко щракане.Смених помпичката и като пробвах пак същото, само дето взеха да правят 2-3 хода чистачките като пръскам.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
15 е тройника.
според мен или и това моторче не е наред или лостчето не ти е вчас
15 е тройника.
а с предишната помпичка не чистиха чистачките като пръскаш, така ли?JoRkAtA_pld написа:Сетих се кое е троиника, нали ви казвам не се губи течност даже не качва до маркучите просто като дам да пръскам се чува леко щракане.Смених помпичката и като пробвах пак същото, само дето взеха да правят 2-3 хода чистачките като пръскам.
според мен или и това моторче не е наред или лостчето не ти е вчас

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Интересното е че нито с едното нито с другото пръскат, като ги вържа моторчетата директно с акумулатора работят, като ги сложа там и вържа буксата неискат.
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Може самата пъчка да се е преебала да има нагар или нещо такова,да не дава хубаво контакт и да не отива достатъчно ток до моторчето.
Виж с еднин мултицет колко ток отива до моторчето като натискаш ръчката.
Виж с еднин мултицет колко ток отива до моторчето като натискаш ръчката.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
ми колега замери дали идва токо до помпичката, като натиснеш лостчето, ако има почвай бушони, (незнам дали има реле) и лостче. Очевидно щом работи помпичката и не ти е запушена иснталацията проблема е някъде в тока.
П.П. може да пробваш да монтираш помпичката и да й подадеш директно ток от акомулатора за да разбереш със сигурност дали са ти наред мъркучите, тройника и пръскалките
П.П. може да пробваш да монтираш помпичката и да й подадеш директно ток от акомулатора за да разбереш със сигурност дали са ти наред мъркучите, тройника и пръскалките
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
JoRkAtA_pld написа:...като дам да пръскам се чува леко щракане..., като ги вържа моторчетата директно с акумулатора работят, като ги сложа там и вържа буксата неискат.
Пробвай да натиснеш най-дългото реле в кутията с бушоните. Щракането най-вероятно се чува оттам. При мен беше извадена една от обувките от вътрешната страна и нямаше никакви чистачки

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Вече е вързвах директно и си работи, с-мата не е запушена, остана да проверявам релето и бушоните.Но ми хрумна една леко глупава идея, да направя моторчето да се пуска с отделно копче. 

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3