Батериите на Инспекшъна
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Батериите на Инспекшъна
здравеите колеги!Имам едно запитване,относно"инспекшън-а".Къкво точно показва?Как и кога работи(отчита).Благодарности предварително

Последна промяна longy на 27 Ное 2008, 8:09, променена общо 1 път
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
Показва кога е време за смяна на маслото,когато е на зелено е добре,стане ли на червеното време е за смяна,а като ти сменят маслото трябва да ти занулят инспекшана и пак да си свете зеленичко 

Нема да мине седмица без да се дискутира тва чудо на техниката от 82год. наречено Инспекшън или Ойлсервиз...
Двете работи са си отделни...Ойлсериза си има памет и като си смениш маслото и се занули там в паметта започват да се отчитат колко пъти си в прекъсвач колко паления на мотора правиш и каква е темперетурата на мотора т.н. и по некъв алгоритъм си определя кога да гаснат зелените диоди докато със светкането на жълтия диод светка отново Ойлсериза и сначале.
Инспекшъна светва по рядко респективно след по голям пробег...и ти напомня може би да идеш в оторизиран сервиз да ти проверят некои други работи кат например масло в скорости диф хидравлика да смениш спирачна течност и т.н.
Всичко тва работи когато небезизвестните Батерии в таблото са ти наред...
Ако нещо съм в грешка уточнявайте та да се изясни тоо въпрос най-после
Двете работи са си отделни...Ойлсериза си има памет и като си смениш маслото и се занули там в паметта започват да се отчитат колко пъти си в прекъсвач колко паления на мотора правиш и каква е темперетурата на мотора т.н. и по некъв алгоритъм си определя кога да гаснат зелените диоди докато със светкането на жълтия диод светка отново Ойлсериза и сначале.
Инспекшъна светва по рядко респективно след по голям пробег...и ти напомня може би да идеш в оторизиран сервиз да ти проверят некои други работи кат например масло в скорости диф хидравлика да смениш спирачна течност и т.н.
Всичко тва работи когато небезизвестните Батерии в таблото са ти наред...
Ако нещо съм в грешка уточнявайте та да се изясни тоо въпрос най-после
- longy
- младши ентусиаст
-
много благодаря колеги,разбрах основното.имам още едно питане обаче.....за тия батерии,каде се намират и лесно ли се сменят,защото...при мен инспекшъна не работеше 6 месеца(от тогава карам колата си) и ония ден ми светна само червената лампа за около 30 минути,и след като изгасих колата преста да свети.а сниощи ми светна жълтата лампа(пак за малко) и изгасна
не знам къкъв е проблемът,а искам да си го оправя!!моля за съвет
благодаря ви за отделеното време колеги

- longy
- младши ентусиаст
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и при мен инспекщъна и ойлсервиза светят..плаче за смяна на масло
Шегата настрана,ама тва злобно Е30 има ли си лампа за резервата на тунджата?Че днеска врътнах стотина километра градско,и ми посвършваше горивото,ма лампа ЙОК...тааааа има ли лампа за резервата
Извинявам се че ползвам темата на колегата,но това ми е първото Е30..и първа кола
и още ми треперят краката а съм слязал от бумера преди 2 часа 

Шегата настрана,ама тва злобно Е30 има ли си лампа за резервата на тунджата?Че днеска врътнах стотина километра градско,и ми посвършваше горивото,ма лампа ЙОК...тааааа има ли лампа за резервата

Извинявам се че ползвам темата на колегата,но това ми е първото Е30..и първа кола

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- longy
- младши ентусиаст
-
е има си лампичка
че и работи
,намира се от лявата страна на червената зона,която показва минимума на бенза
,та аз не мойах да разбера лесно ли се сменят тия батерии,и намират л исе изобщто колеги 

Все пак трябва да свалиш таблото, че и да го отворишmnh написа:къде да я търся тая лампа?!bigmurzi написа:за имане, има..
ако питаш дали работи, най-вероятно не..
Около бензиномера не видях никакъв диод?![]()
пък аз какъв съм ненормален,седя седя и се ухилвам като олигофрен,при мисълта за новата бима

работи ли ти нивомера в резрвоара?

Ем чи къ'porostorm написа:Все пак трябва да свалиш таблото, че и да го отворишmnh написа:къде да я търся тая лампа?!bigmurzi написа:за имане, има..
ако питаш дали работи, най-вероятно не..
Около бензиномера не видях никакъв диод?![]()
пък аз какъв съм ненормален,седя седя и се ухилвам като олигофрен,при мисълта за новата бима![]()
работи ли ти нивомера в резрвоара?

А цялото табло не ми се занимава да го отварям..а резервоара колко му е на тоя дзвер? 318и

извинявам се на колегата че му ползвам терена за въпроси,без да плащам наем.Дано не се разсърди

- longy
- младши ентусиаст
-
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2