ПОМОЩ!!! Колата прегрява

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПОМОЩ!!! Колата прегрява

Мнение от rosen86 » 17 Ное 2008, 21:50

Здравейте колеги... Имам проблем с колата ми/ BMW 316 M10B18/
Преди няколко дни и смених антифриза и от там започнаха мъките ми. Надува маркучи, прегрява. обезвъздушил съм я както трябва. Термостатът си отваря. МОЛЯ ВИ кажете от какво може да идва проблемът ми. :help: :help: :help: БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30-ките на безин
Мечтае да кара: e24

..

Мнение от MeTo_BMWto » 17 Ное 2008, 22:17

а като пуснеш парното духа ли топло ? ако не духа значи продължавай да обезвъздушаваш или ходи някои да тия обезвъздуши :mhihi: айде успех
Изображение
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30 :)

Потребител
Аватар

Мнение от rosen86 » 17 Ное 2008, 22:23

духа си топло :)

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Re: ..

Мнение от remaka » 17 Ное 2008, 22:32

MeTo_BMWto написа:а като пуснеш парното духа ли топло ? ако не духа значи продължавай да обезвъздушаваш или ходи някои да тия обезвъздуши :mhihi: айде успех
Или ела да му свалям главата!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: (а са сериозно преди свалянето на главата)Виж радиатора (промий го с вода да няма боклуци) виското как е(зацепва ли изобщо) Колата има ли газ(много е възможно ако има да те работи и скъсана мембрана на изпарителя (праиш му байпас и пробваш без него как е)щом термостата е редовен и е обезвъздушена с-мата ако и след тея симтоми(мойте ) не се оправи сваляй главата!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 17 Ное 2008, 22:38

баси колко лесно сваляте главите :mhihi: сигурно още по лесно ги слагате :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от rosen86 » 17 Ное 2008, 22:44

извинявам се за глупавия вапрос но как да разбера зли зацепва виското :uups: :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30-ките на безин
Мечтае да кара: e24

..

Мнение от MeTo_BMWto » 17 Ное 2008, 22:58

rosen86 написа:извинявам се за глупавия вапрос но как да разбера зли зацепва виското :uups: :uups:
палиш колата и я вкарваш в високите обороти и се опитай да спреш перката за охлаждането ако лесно я спреш значи плачка за ново айде дано е от него щото иначе ще ти излезне скъпо с операцията на главата :winky:
Изображение
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30 :)

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 17 Ное 2008, 23:19

///ivanE30 написа:баси колко лесно сваляте главите :mhihi: сигурно още по лесно ги слагате :mhihi:
Кое да и е трудно на тая м10-тка ако имам готова глава (в смисъл свалям старата и слагам ревизирана от до) колата от 10 до към 2-3 следобяд е готова и съм 100 и кусур лева напред (тва зависи от тва как съм станал сутринта)!!! ;)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 18 Ное 2008, 0:14

Да не си сложил термостата на обратно :mhihi: ,че един приятел така беше направил :mhihi: !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 18 Ное 2008, 1:18

ТУРБО написа:Да не си сложил термостата на обратно :mhihi: ,че един приятел така беше направил :mhihi: !
голям талант трябва да е бил :mhihi:

промии си радиатора
виж си виското

как разбираш, че термостата отваря :roll:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Ное 2008, 4:12

интересно някой успял ли е да пукне глава на М10 до сега... ?
и аз ще се включа в хвърлянето на боба... забравили сте да споменете водната помпа междо другото, което е възможен вариант при тези темп навън...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K27 » 18 Ное 2008, 12:01

къв антифриз й сипа и с какво отношение концентрат/вода?
Я подай ми, мила мамо, тенджурката с боба...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Ное 2008, 12:21

Опитай да я обезвъздушиш и от маркучите които са на високо не само от пропката. Това за главата и особено за държането на перката с ръка не ги пробвай ако не знаеш какво правиш. За кратко м/у М20-ките карах М10 и имаше същия проблем след смяна на антифриза, просто забравих, че не се обезвъздушава само като М20.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 18 Ное 2008, 12:25

//Zender написа:Опитай да я обезвъздушиш и от маркучите които са на високо не само от пропката. Това за главата и особено за държането на перката с ръка не ги пробвай ако не знаеш какво правиш. За кратко м/у М20-ките карах М10 и имаше същия проблем след смяна на антифриза, просто забравих, че не се обезвъздушава само като М20.
М10 има ли пробка на радиатора :roll:
:yes:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Ное 2008, 12:29

не, той си има капачка
Изображение

Следваща

Назад към E30